Read Microsoft Word - Stuwen Ladingen.doc text version

Stuwen van lading

1 2

/

Doelgroep Toelatingsvoorwaarden Doel

De opleiding richt zich tot medewerkers die betrokken zijn bij het laden en stuwen van ladingen.

3

De opleiding heeft tot doel de nieuwe wetgeving rond het stuwen van lading te verduidelijken. Aanvullend worden concrete tips gegeven om de theorie van de wetgeving om te zetten in de praktijk. Na het volgen van de opleiding moeten de deelnemers in staat zijn om het stuwageproces binnen de onderneming te analyseren en verbeteringen in functie van de nieuwe wetgeving te realiseren.

4

Programma

THEORIE · Wegcode art. 45 ­ lading van voertuigen: algemene voorschriften · Wegcode art. 45bis ­ lading van voertuigen: specifieke voorschriften voor de groep C · Technische Eisen art. 19 ­ lading van de voor het vervoer van zaken gebouwde voertuigen · CMR hoofdstuk IV ­ aansprakelijkheid van de vervoerder · Algemene voorwaarden voor het wegvervoer hoofdstuk II ­ lading, lossing, stuwing · Wet op medeaansprakelijkheid hoofdstuk III ­ strafbepalingen · ADR · Kernelementen KB Ladingzekering · Gekwantificeerde traagheidskrachten · Informatieplicht · Transportverpakking · Verankeringspunten · Normen · Ladingzekeringsystemen · Vormsluitende stuwage · Krachtsluitende stuwage PRAKTIJK · Tips voor de omzetting in de praktijk worden gegeven tijdens het theoretisch gedeelte.

5 6

·

Attest - geldigheidsduur Informatief

Duur opleiding: MAX 4 uur

7

Kostprijs

260/halve dag ­ max 12 deelnemers.

ABESCO ­ afdeling opleidingen

versie 08/01

Information

Microsoft Word - Stuwen Ladingen.doc

1 pages

Find more like this

Report File (DMCA)

Our content is added by our users. We aim to remove reported files within 1 working day. Please use this link to notify us:

Report this file as copyright or inappropriate

928094