Read brochure_aco_DIY_garden_NL.indd text version

Cleanline, Cleanfast & Cleanpoint

En het leven lacht je toe!

Afwatering voor tuin en terras

Een esthetische meerwaarde voor het terras, vuil blijft buitenshuis en het kuisgemak geeft je meer vrije tijd!

CLEANLINE met fijne sleuf CCLEANFAST met designrooster

Kuis- en hemelwater snel en efficiënt van het terras vegen!

Heb je er aan gedacht om in jouw buitenverharding de Cleanline of Cleanfast afvoergoten te leggen? Dankzij deze makkelijk te plaatsen lijnafwateringssystemen wordt kuis- en hemelwater snel opgevangen. Leg de tegels met een kleine helling en het water vloeit zo weg of neem er even de aftrekker bij. Water opnemen met de dweil hoeft niet meer! Je bespaart veel tijd en je hebt steeds een nette buitenomgeving.

Voor de garagepoort

Plaats een lijngoot voor de dorpel van de garagepoort, zo kan je de garage snel schoonmaken. Wij raden hiervoor de Cleanfast aan, het brede rooster garandeert een snelle wateropvang. Ligt de garage ondergronds? De afhellende oprit brengt heel wat water mee, de Cleanfast vangt het op.

Als afboording tussen bloemperk en terras

De lijngoot zorgt ervoor dat er geen detergenten in het bloemenperk komen. Omgekeerd komt er geen hemelwater met aarde op het terras.

Ideaal voor 1001 toepassingen

Cleanline en Cleanfast zijn vervaardigd uit UV-bestendige, zwarte polypropyleen en bieden de ideale afwatering op 1001 plaatsen, zowel bij nieuwbouw als renovatie.

Plaatsingsgemak en onderhoud

De afvoergoten zijn makkelijk te plaatsen dankzij de nodige toebehoren, van eindplaten tot bladvangnet. Ingenieus is dat plaatsingsinstructies visueel staan weergegeven op de producten, een zoveelste ACO innovatie voor de DIY'er. Cleanline en Cleanfast zijn te combineren met allerhande verhardingen, van tegels, natuursteen tot klinkers. Let erop dat het rooster of de inloopsleuf enkele mm lager ligt dan de tegeloppervlakte, alleen op die manier bekom je een goede afwatering. Meter-elementen zijn klikvast en loodrecht op elkaar aan te sluiten tot de gewenste gootlengte. Bovendien zijn ze eenvoudig in te korten. De gootelementen zijn vloeistofdicht aan te sluiten op een afvoerbuis van ø 110 mm. De hoekaansluiting laat toe hoek-, T- en kruisverbindingen te leggen en houdt als toezichtsluik de Cleanline met fijne sleuf onderhoudsvriendelijk. Cleanline en Cleanfast vragen weinig onderhoud. Eénmaal per jaar een kleine controle is voldoende. De herfst is hiervoor de aangewezen periode, want bladeren kunnen het gootje en de uitloop verstoppen. Maar je hebt veel minder tijd nodig voor het onderhoud van de buitenverharding. Jaar in, jaar uit ... AFMETINGEN LxBxH mm 1000 x 125 x 140

Midden in het terras

De moderne tuinarchitectuur levert concepten waarin diverse terrastegels en/of -klinkers gecombineerd gebruikt worden. Lijngoten zorgen voor een mooie overgang tussen twee verhardingen. De fijne sleuf van de Cleanline geeft de meest esthetische meerwaarde. In een terras met één tegelsoort zorgt de lijngoot voor een mooi `brekend effect'.

PRODUCT

ART. NR.

FOTO'S

gootelement cleanline toebehorenset hoekaansluiting gootelement cleanfast toebehorenset hoekaansluiting

n

19555 19287 19560 19310 19287 19280

125 x 125 x 185 1000 x 125 x 80

125 x 125 x 80

Compositie Cleanline: 2 opzetstukken van 500 mm op gootelement van 1000 mm. Sleufbreedte: 10 mm (binnen) / 18 mm (buiten). Vrije sleufhoogte: 60 mm. n 2 andere uitvoeringen van de Cleanfast zijn op aanvraag verkrijgbaar: zwart gootelement met verzinkt rooster of gootelement en rooster met metallic look.

vloerbak met inliggende voetmat

CLEANPOINT

Kuiswater snel opvangen, meer vrije tijd

Vermits de vloerbak aan de buitendorpel van de achter- of voordeur ligt, biedt dit een groot kuisgemak. Je opent de deur en neemt de voetmat weg. Al het kuiswater van binnen verdwijnt in de vloerbak, die zodoende mee gereinigd wordt. Ook het kuiswater van het tuinpad en het terras kan snel in de vloerbak opgevangen worden, al dan niet in combinatie met een lijnafwateringssysteem. Je hebt zonder veel moeite steeds een proper huis en een mooi onderhouden terras! En ... meer vrije tijd!

Vuil blijft buitenshuis en kuiswater van binnen wordt handig afgevoerd!

Iedereen heeft wel een voetmat aan de achterdeur liggen, want vuile voeten houden we liever uit ons huis. Alleen gaat die mat in weer en wind snel stuk, vliegt ze weg of heeft ze geen absorptie-kracht meer. Vandaag zijn die problemen definitief voorbij en wordt kuisen kinderspel dankzij de multifunctionele Cleanpoint ...

Plaatsingsgemak en onderhoud

De inbouw van de vloerbak is zeer eenvoudig. De ondergrond wordt op hoogte gebracht met een stabilisatielaag, zodoende dat de bovenste rand van de vloerbak in hoogte perfect aansluit op de aangrenzende verharding. Voor een goede afvoer de Cleanpoint enkele mm lager plaatsen dan het vloeroppervlak. Vervolgens de vloerbak positioneren en de afvoerbuis onder de uitloop brengen. Steeds de voetmat plaatsen alvorens de verharding aan te werken. Verharding plaatsen en klaar is kees! De vloerbak vraagt geen onderhoud, daar deze gereinigd wordt bij het kuisen. Zeer interessant is dat de viltstrips van de voetmat kunnen verwijderd worden om ze eens te reinigen.

Een duurzaam werkende voetmat

De Cleanpoint integreert een stevige voetmat stijlvol in een handige vloerbak van 600 mm op 400 mm uit grijs polypropyleen. Deze vloerbak ligt op zijn beurt esthetisch verwerkt in de klinkers of tegels buiten en wordt aangesloten op een afvoerbuis ø 110 mm. Hierlangs wordt het water afgevoerd dat door de bovenliggende - aldus sneldrogende - voetmat sijpelt. De voetmat bestaat uit een aluminium draagprofiel met grijze, inliggende viltstrips. Via spaties tussen de viltstrips vallen vuildeeltjes rechtstreeks in de vloerbak. Dit systeem garandeert een efficiënte werking en houdt natte en vuile voeten constant uit het huis! AFMETINGEN LxBxH mm

PRODUCT / ART. NR.

FOTO'S

cleanpoint

CLEANPOINT

600 x 400 x 75 De inliggende voetmat heeft een hoogte van 20 mm.

n

3 andere types Cleanpoint voetmatten zijn op aanvraag verkrijgbaar: antraciete viltstrips, borstelhaar met antraciete viltstrips gecombineerd of zwarte rubberstroken.

s.a. ACO Passavant n.v.

Preenakker 8 1785 Merchtem Tel: 052 38 17 70 Fax: 052 38 17 71

[email protected]

www.aco.be

De ACO Groep. Een familie met fundamenten.

BVR ACO DIY NL 01/01/2008 Wijzigingen voorbehouden

Information

brochure_aco_DIY_garden_NL.indd

4 pages

Find more like this

Report File (DMCA)

Our content is added by our users. We aim to remove reported files within 1 working day. Please use this link to notify us:

Report this file as copyright or inappropriate

437770