Read Cariera militara îsi gaseste expresia în misiunea nobila de aparare a tarii, a valorilor democratiei constitutionale, marcata fiind de traditia si gloria armatei române adunate de-a lungul secolelor. În fapt, a fi militar este un mod de viata, în care se î text version

CARIERA MILITAR

Cariera militar îi gsete expresia în misiunea nobil de aprare a rii, a valorilor democraiei constituionale, marcat fiind de tradiia i gloria armatei române adunate de-a lungul secolelor. În fapt, a fi militar este un mod de via, în care se împletesc spiritul riguros, temperamentul dinamic i sacrificiul. La acestea se mai adaug satisfacia i bucuria acelora care prin propria voin sau din vocaie, consimt s se dedice carierei militare. Într-o abordare tehnic, evoluia în carier a ofierului presupune parcurgerea succesiv a stagiilor în grade i funcii, conferind posibilitatea atingerii celor mai înalte trepte în ierarhia militar. Profesiei militare îi este asociat o pregtire profesional temeinic din momentul acordrii primului grad i încadrrii în prima funcie.

(http://dmru.mapn.ro/index.php?pag=cariera)

CARIERA MILITAR

MASTERAT cu durata de 2 ani ­ 120 CST

ACADEMIA FORELOR AERIENE "HENRI COAND"

coala de Aplicaie Forelor Aeriene coala de Aplicaie aaForelor Aeriene

LICEN cu durata de 3 ani ­ 180 CST

Aviaie ­ navigani ­ nenavigani Artilerie i Rachete Antiaeriene Radiolocaie Rzboi electronic in aviatie si aparare antiaeriana

reuii

Examen scris la englez (eliminatoriu) i matematic- psihologie

reuii

Probe specifice pentru PILOI Institutul de Medicin Aeronautic i Spaial reuii Probe fizice, psihologice i medicale comune - Centrele Zonale de Selecie i Absolveni cu bacalaureat LICEU (militar/civil biei i fete)

Ofierii reprezint corpul de elit al Armatei României. Pornind de la recrutare i selecie, continuând cu formarea în instituii militare de învmânt, i finalizând cu o experien acumulat în diferite funcii, putem vorbi de o evoluie a carierei ofierilor ca adevrai lideri militari. Durata etapelor de evoluie în carier i dezvoltare profesional, precum i a stagiului efectiv în gradele de ofier, variaz de la un individ la altul, în funcie de performanele i potenialul de care d dovad, experiena dobândit i pregtirea acumulat pe timpul serviciului militar. Dezvoltarea continu a carierei constituie un segment multidimensional al managementului resurselor umane, care ofer soluii pertinente pentru sprijinirea îndeplinirii sarcinilor locului de munc. Misiunea sistemului de formare, pregtire i dezvoltare profesional este aceea de a contribui la asigurarea unui personal pregtit, competent, integru, capabil în orice moment s îndeplineasc misiunile încredinate.

CURSURILE DE CARIER

Cursuri pentru iniierea în carier Cursuri pentru dezvoltarea carierei

CURSURI PENTRU INIIEREA ÎN CARIER

se organizeaz în primul an de la ocuparea postului, în vederea lrgirii competenelor profesionale ale personalului conform cerinelor profilului de munc; au durata de minimum 4 sptmâni.

CURSURI PENTRU DEZVOLTAREA CARIEREI

constituie puncte obligatorii de trecere în carier care dau dreptul absolvenilor acestora de a ocupa unele categorii de funcii sau posturi i de a înainta ori a li se acorda unele grade profesionale/militare, potrivit actelor normative în vigoare.

O carier militar implic mult maturitate, responsabilitate, abiliti de a lua decizii juste i la momentul potrivit, capaciti de a motiva i a conduce oamenii din subordine lider

lupttor

specialist

educator

cetean

competen i corectitudine, s-i asumi rspunderea propriilor decizii, s fii apropiat de subordonai, într-o relaie bazat pe respect reciproc, s fii ataat valorilor naionale i universale, s aicapacitatea de a te adapta rapid la schimbrile din jurul tu.

AVANTAJELE CARIEREI MILITARE

sigurana obinerii unui loc de munc, imediat dup absolvire; garania unui salariu care asigur un trai decent; prestigiu social; asisten medical gratuit.

Studiu realizat de Mariana Vitian i Cornel Istrate (www. psihodiagnostic.ro)

262 de tineri cu vârste între 14 i 30 de ani, dornici de a urma o carier militar; principalele motive pentru care urmeaz o astfel de traiectorie ar fi: pasiunea (22%), dorina de calificare profesional (20%); presa militar a avut un impact mai mare asupra candidailor decât televizorul, radioul sau afiele publicitare; atitudinea candidailor fa de instituiile militare a fost 100% pozitiv. instituia militar are o imagine pozitiv în rândul tinerilor care doresc s urmeze o carier militar

DEZVOLTAREA CARIEREI

Fiecare dintre cei implicai într-o carier doresc s se dezvolte, s obin performan i satisfacie la locul de munc. Performana în munc reprezint cea mai important variabil studiat de cercettorii din psihologia muncii sau psihologia organizaional. (Schmidt, Hunter, 1992, apud Bogáthy, 2007)

Pentru a realiza dezvoltarea competenelor cerute de post i pentru a îmbunti rezultatele muncii este necesar parcurgerea urmtoarelor etape (Rampersad, 2005): planificarea rezultatelor ­ aceste elemente vor face parte din profilul de competene ale postului; monitorizare i îndrumare ­ se încearc acceptarea rezultatelor, ajustarea cerinelor i acordarea unui feedback; evaluare ­ se verific respectarea înelegerilor i a modului în care au fost realizate rezultatele; dezvoltarea competenelor cerute de post ­ se dorete un echilibru între obiectivele, dorinele, ateptrile, nevoile angajailor i cele ale organizaiei.

Evaluarea performanelor reprezint un proces organizaional care necesit mult atenie i o înelegere corespunztoare a semnificaiei fiecrei etape a procesului. Evaluarea performanelor în mediul militar este punctul nodal al triadei proceselor de selecie, evaluare i instruire. Dac în selecia viitorilor ofieri accentul s-a mutat pe alegerea acelora cu potenial de dezvoltare i adaptare la mediul militar, atunci evaluarea performanelor a devenit o etap necesar în monitorizarea traseului profesional al ofierilor. Pentru a obine performan la locul de munc, ofierul trebuie s se perfecioneze i s contribuie la dezvoltarea carierei sale. Obiectivul fundamental al procesului de perfecionare a pregtirii profesionale a cadrelor militare îl reprezint formarea i dezvoltarea unor competene corespunztoare cerinelor fiecrui tip de funcie.

Traseu în carier - informaii suplimentare

http://www.roaf.ro/ro/cariera/cariera_ofiteri.php

Information

Cariera militara îsi gaseste expresia în misiunea nobila de aparare a tarii, a valorilor democratiei constitutionale, marcata fiind de traditia si gloria armatei române adunate de-a lungul secolelor. În fapt, a fi militar este un mod de viata, în care se î

13 pages

Find more like this

Report File (DMCA)

Our content is added by our users. We aim to remove reported files within 1 working day. Please use this link to notify us:

Report this file as copyright or inappropriate

876157