Read Proffs_2004_Nr5.pdf text version

PROFFS

MEDLEMSTIDNING FÖR SVERIGES ÅKERIFÖRETAG ÖST

Transport

5 2004

Årets företag i Hallsberg

(sid.4)

Miljömedveten åkare belönades av kommunen

Vintertillsyn

PAKETPRIS

KYLSYSTEM

Kontroll av fryspunkt (grader) Byte av kylvätskefilter Provtryck av kylsystem Kontroll av vattenslangar

ELSYSTEM

Kontroll av batterier Infettning av batterikabelskor Kontroll av ljusinställning belysning och reflexer

BRÄNSLESYSTEM

Byte av bränslefilter Rengöring av förfilter

BROMSSYSTEM

Byte av torkmedel i lufttorkare Kontroll av värmepatron Avtappning av kondenvatten i trycklufttankar

VÄRMESYSTEM

Byte av klimatfilter

PRIS EXKL. MOMS Paketpris inkl. delar och arbete 9,3 BAR 12,2 BAR 2.549 kr 2.991 kr

2 TRANSPORTPROFFS

L

E

D

A

R

S

I

D

A

N

Medlemstidning för Sveriges Åkeriföretag ÖST ANSVARIG UTGIVARE Joakim Larsson Åkarnas Service AB Box 1203, 701 12 Örebro Tel. 019-27 86 80 Fax 019-27 86 81 PRODUKTION Idé & Produktion/Håkan Åvall Brevbäraregatan 38, 703 78 Örebro Tel. 070-658 46 83

Kör så det inte ryker!

Nästan samtidigt som man kan läsa i Dagens Industri att de svenska åkerierna måste vara beredda på fraktsänkningar på 10-15% nås vi av nyheten att ännu ett av våra medlemsåkerier har blivit utsett till Årets Företagare i den egna kommunen. Frågan är vad man skall välja att lyfta fram? DHL, Schenker m fl. kommer att utnyttja utländska åkerier i ökande omfattning. Det är ett konstaterande som knappast känns som en nyhet längre. De av er som håller på med "enkla" uppdrag som trailerdragning från A till B är säkerligen väl förberedda på vad som kan hända. Problematiken är ändå väl värd att lyfta fram och det kommer vi också att göra vid en Fjärråkarkonferens i Tällberg den 18 mars. Särskild inbjudan kommer men skriv upp datumet redan nu. Roligare utveckling är att vi i vår region under det här året har fått två stycken Årets Företagare. Det är skogsåkaren Per Fröjd, Fröjds Åkeri i Kisa och Per Adriansson, Adriansson Schakt och Transport i Hallsbergs kommun (se särskild artikel). Det finns minst sex till i övriga landet. Att få den här utmärkelsen är ett erkännande som mottagarna med rätta skall vara stolta över. Tidigare om åren har det varit glest med sådana här utmärkelser och man frågar sig vad det är som har hänt. Ett antal s.k Gasellföretag har det också blivit under året där GTS Frakt i Flen är ett exempel. Tydligt är i vart fall att det fortfarande går att driva framgångsrika åkerier vilket borde ge hopp till alla de som ser mindre ljust på framtiden idag. Det finns säkert en hel del att lära av dessa åkeriföretagare. När ni läser detta skall vi just rulla igång ett nytt och fräscht år och lägga 04:an till handlingarna. Under det kommande året förväntar vi oss ett lyft för näringen genom att den Handlingsplan för åkerinäringen, som har funnits en längre tid men inte omvandlats i handling, omsätts i praktiken genom en proposition den 23:e mars. Vi kan hoppas att våra vänner i riksdagen inte gör oss besvikna igen. Sveriges Åkeriföretag Öst är bildat av åkare för åkare. Vår uppgift är att hjälpa er att lyckas bättre både som grupp och enskilt. Hör av dig och berätta vad du vill att vi skall hjälpa just dig med. Vi hoppas få med många av er på vår stora satsning på prissättning/kalkylering under året. Läs mer om det på sid 10. Jag hoppas också få se många av er i Ånnaboda i mars när vi skall träffas för Riksmästerskap i skidor. Annons och glada tillrop hittar ni på sidan 7.

Ett riktigt Gott Nytt År!

Jocke Larsson

innehåll nr:5

Framtidens åkare

"Ekonomikurs utan siffror". Bonanzakurs till våren, som öppnar helt nya möjligheter. Anmäl dig redan idag! SID. 10

Välj rätt telefoniavtal!

Vi hjälper dig att hitta det mest lönsamma avtalet. Ring och kolla med Anita på ÖST.

Nyheter från årsskiftet!

Tredje sjuklöneveckan försvinner, samtidigt som de sociala avgifterna sänks.

SID. 12

Sveriges Åkeriföretag ÖST Åkarnas Service i mellansverige AB Örebro

SID. 14

Tel 019-27 86 80, fax nr 019-27 86 81 Jocke Larsson Anita Alexandersson Johan Gustafsson Gunilla Persson

Styrelse

Ordförande Ledamot Ledamot Ledamot

Håkan Norén Erik Alfredsson Lars Johansson Lars Pettersson

0155-292550 011-312620 0155-289040 0150-16619

070-5357220 Vice ordf 0705-128812 Ledamot 070-5285123 Ledamot 070-2167935 VD www.akeri.com

Anders Talén Lars-Ivar Erixon Lars-Åke Strand Jocke Larsson

011-159090 0587-12568 013-84115 019-278680

070-3330970 070-6892357 070-3480714 070-3105666

TRANSPORTPROFFS 3

En välförtjänt utmärkelse

Per Adriansson startade 1985 med en grävmaskin och har sedan dess utvecklat verksamheten stadigt. För fyra år sedan flyttade man till nya lokaler i Östansjö utanför Hallsberg och, även om man tyckte att det var väl stort i början, så är det fullt i alla utrymmen idag.

årets Företag

Företaget har många ben att stå på även om Per menar att allt hänger samman och är en förutsättning för vartannat. På maskinsidan har man grävmaskiner, krossar och sorteringsverk som används på markjobb och i den egna återvinningsanläggningen. De mobila krossarna används också för att ta hand om specialavfall ute hos kunderna. I motiveringen till utmärkelsen kan man se att det är satsningen på miljösidan som har fått kommunen att få upp ögonen för företaget. "Jag har vågat omsätta idéer på miljöområdet i handling och det är de som gör skillnad" säger Per. Vi har tillstånd för det mesta idag och tar emot asfalt, rivningar m.m Breda kunskaper På transportsidan, där Pers bror Lars är ansvarig, har man ett stort uppdrag åt Aspa Bruk, anläggningsbil för service av den egna verksamheten samt snöröjning och lagerverksamhet åt den närbelägna Ahlsellanläggningen i Hallsberg. På transportsidan är det bara tank och timmertransporter vi inte har prövat på säger Lars och Per. De anställda är idag 25 till antalet och de flesta av dessa kan göra allt

4 TRANSPORTPROFFS

Årets företagare i Hallsberg. Per Adriansson, Adrianssons Schakt och Transport i Östansjö, har av Hallsbergs kommun utsetts till årets företag. Jocke Larsson på Sveriges Åkeriföretag ÖST uppvaktade med "Boken om åkaren".

förekommande arbete på företaget. Markgubbarna kan hoppa in och köra lastbil när det behövs och tvärt om. Detta är en högst medveten strategi och en förutsättning för att det skall fungera så bra som det gör menar Per. Fungerande samarbete På transportsidan är man helt fristående från förmedlare och trivs mycket bra med det. De har provat vid något tillfälle med det blev en kort prövotid. Idag har de ett utvecklat samarbete med andra flistransportörer i regionen som fungerar mycket bra. Detta är en ganska ny företeelse och någonting som har kommit som en motkraft mot de stora drakarnas agerande på flismarknaden de senaste åren. Han är glad över att de har fått förtroendet att sköta hela Aspa Bruks transportbehov av flis och bark. Omfattningen är ca 50 lass i veckan. De var vid upphandlingen inte billigast men blev ändå kundens val av kvalitetsskäl. Företaget jobbar mycket systematiskt med kostnadsuppföljning på varje bil. Det är nödvändigt för att vara säker på att lönsamheten är rätt. Samtidigt har man full förståelse för

att en enbilsåkare inte har kraft eller ork att ha samma goda koll när man är bunden till bilen hela dagarna. "Vi har sagt nej till många uppdrag och vi gör alltid kalkyler på alla nya jobb" säger Per. Man har motiverat förarna att spara bränsle genom att sänka hastigheten och man har också arbetat en hel del med däcksidan. Det har visat sig att det finns mycket att göra där också. Vägens riddare Man håller på att införa ledningssystem enligt SÅ:s modell (KMT) helt med egna resurser vilket är imponerande bara det. De är också en av de relativt få medlemsåkerier som är med i Vägens Riddare. Lars kom med förslaget och Per trodde inte på det men har fått ge med sig. De får faktiskt positiv feedback och det är väldigt stimulerande att få föra den vidare till förarna. Samtliga bilar har försetts med gaslarm efter en incident med en misstänkt gasning av en av förarna. Det är tydligt att det är ett bra företag både att vara kund hos och att jobba i.

Gott Tryggt År önskar vi på Trygg-Hansa!

Dragica Blomgren

Säljare Direktnr 0150-781 69 Mobiltel 070-550 65 29 Fax 0150-174 73

Krister Olsson

Säljare Direktnr 019-15 55 56 Mobiltel 0705-15 55 56 Fax 019-15 56 40

Mats Thor

Säljare Direktnr 013-33 66 56 Mobiltel 0706-35 69 82 Fax 013-33 66 76

Någon att prata säkerhet och försäkringar med. Vi för statistik över dina skador och hjälper dig identifiera riskerna. Det kallar vi Skadestop. Ring oss, så berättar vi mer.

www.trygghansa.se

hallå

noterat

Doktorn "har ordet" på ÖST:s årsmöte

Projekt:

Chassie: FH16 610 hk Rede: Alucar Bankar: Laxå Kran: Epsilon E110 X-Cab

Nils Simonsson

Demo FH16 610 hk timmerbil med baktanke!

"Hjärnan vill ha roligt och skrattet är medicin"

Bakom ordinationen döljer sig Nils Simonsson, eller snarare doktor Simonsson. Han förklarar på ett roligt sätt hur hjärnan är uppbyggd och hur den kan fås att uträtta det otroliga vad gäller minne och strukturering av minnet.

Rejmes nya timmerdemo "växer fram" på webben

Med tanke på att alla transporter är viktiga nu för tiden, bestämde sig Rejmes Lastvagnar att satsa extra byggtid på företagets FH16 demo, som byggs tillsammans med Recon Verkstads AB.

Rejmes har gjort noggranna undersökningar av marknaden vad gäller rede, bankar och kranar. pedaler. Epsilon-kranen drivs av en Parker VP120, där ventilerna består av två splittade L90. Kranen kommer att monteras med snabblås och hjälpcylinder med snabbkoppling för vatten och el.

Du träffar Doktorn på årsmötet 9 april

Nils Simonsson är jämte till födseln, kirurg till yrket och föreläsare för att han tycker det är så kul och för att han är utrustad med naturbegävning för att stå på scen. Förändring är naturens enda konstant. Förändras med förändringarna eller bli förbisprungen. Vi lider av trygghetsnarkomani och måste finna oss i inte bara förändringar utan snabba förändringar. Varför uppfattar vi ofta förändringar som hotfulla? Hur kan vi genomföra förändringar så smärtfritt och enkelt som möjligt? Adapt or disappear.

6 TRANSPORTPROFFS

en gnation Följ byg bben på we jmes.se www.re

Då vikt och kvalitet har haft störst betydelse, kom man fram till att välja ett finskt rede av märke Alucar. Det är ett rede helt i aluminium och väger bara 770 kg. Laxå timmerbankar borgar för bra hållfasthet. Kranen är en Epsilon E110 direktstyrd med fyrspakssystem och två

När den är klar kommer Rejmes kunder i Östergötland och norra Småland, att erbjudas provkörning. Det kommer även att anordnas gemensamma träffar tillsammans med projektets leverantörer. Samarbetspartners under byggnationen är: Tage Rejmes Lastvagnar AB, Recon, Hinz AB, Alucar och Laxå.

Folkfest i Ånnaboda!

Vi har tagit oss för att arrangera Riksmästerskapet i skidor i år. Det brukar annars vara förbehållet åkeriföreningar med verksamhet norr om Dalälven. Vi har emellertid blivit lovade att, i avsaknad av tillräckligt med natursnö, kommer det att finnas konstsnö att åka på. Ånnaboda är en utmärkt anläggning högt belägen i Kilsbergen. Vi hoppas att ni skall tycka att det är en kul grej som man mycket väl kan hoppa på. Ta med era anställda och gör en "happening" av det. Eller utmana din kollega till en intern tävling. Åka skidor är nyttigt för alla kroppar oavsett omfång och ålder. Barnen är givetvis välkomna också. Vi står för blåbärssoppan. Det kommer att finnas gott om priser och motionsklassens spår är 5 km långt så de flesta bör kunna vara med. Är man inte med och åker kan man komma och heja fram sina kamrater. Vill man komma dagen innan och bo kvar så går det utmärkt också. Vi ordnar en kamratmiddag på fredagskvällen och ju fler som är med på den desto trevligare.

noterat

Hör av er så mailar / faxar / skickar vi mer information om det hela.

Inbjudan till det 37:e Riksmästerskapet på skidor för åkeribranschen Lördagen den 12 mars 2005 i Ånnaboda (2,2 mil väster om Örebro)

Rätt att deltaga: Anmälan: S -medlemmar och anst llda i S -anslutna transports ljande kerif retag, kerif reningar, kerif rbundet och deras familjemedlemmar. Senast den 21 februari till Sveriges kerif retag ST, Box 1203 701 12 REBRO alt. faxa till 019-27 86 81 alt. e-post till [email protected] Garphyttans IF

Tävlingsarrangör: Huvudsponsor: Upplysningar:

Sveriges kerif retag ST, Anita Alexandersson tel. 019-27 86 80 Svensk keritidning, Leif Sernelin tel. 08-590 814 55 Fullst ndig inbjudan kommer att finnas att f fr n Din kerif rening samt fr n Svensk keritidning fr.o.m. den 14 januari.

TRANSPORTPROFFS 7

Det är när du ser oljan som en del av motorn, som du förstår vad den kan göra för din bränsleekonomi!

En bra motorolja bör smörja direkt från start, ha lång livslängd och bör dessutom kunna fungera väl vid höga temperaturer såväl som vid låga. En bra motorolja betyder bättre livslängd för motorn, lägre bränsleförbrukning och i längden bättre bränsleekonomi. Du gör alltså rätt i att se motoroljan som en del av motorn. Du gör också rätt i att se till att din motorolja matchar alla kommande krav i Euro 4-motorerna.

Motormarknaden inom tung trafik är inne i ett spännande skede. År 2005 ska alla nykonstruerade lastbilar och bussar klara EU:s emissionskrav enligt Euro 4. Den teknik som utvecklats för detta ­ avgasrecirkulation, effektivare förbränning, katalysatorer och partikelfilter för dessa ­ ställer nya krav på bränslen och oljor. Som tillverkare av motoroljor gäller det alltså att matcha dessa nya motortekniker och få fram oljor som klarar såväl de högt ställda kraven som de påfrestningar den utsätts för. En bra olja klarar trycket Det tryck som oljefilmen i en lastbilsmotor utsätts för är enormt. Därför är det viktigt att den olja man använder klarar att smörja motorn vid alla väderlekar, vid alla skeden i körningen och så länge som möjligt. Motorolja ska därför smörja direkt från start, ha lång

livslängd och dessutom kunna fungera väl vid höga temperaturer såväl som vid låga. Oljetrycket byggs upp direkt Du som kör eller äger lastbil, är naturligtvis mån om att bilens motor ska vara kostnadseffektiv och räcka så länge som möjligt. Förmodligen är du också intresserad av att den släpper ut så lite koldioxid som möjligt. Statoils MaxWay10w-40 är ett mycket bra exempel på motorolja för tunga dieslar. Det är en semisyntetisk motorolja som är mycket kostnadseffektiv. Den har mycket bra flytegenskaper som gör att oljetrycket byggs upp direkt då den kalla motorn startas, samtidigt som den inte gör avkall på smörjegenskaperna vid höga temperaturer. Med andra ord håller den sin viskositet länge. Och när oljan har en bra livslängd, får motorn en bra livslängd. Lågtemperaturegenskaperna gör att bränsle-

Fredrik Eriksson Distriktschef Södermanland, Östergötland, Västmanland, Stockholm, Uppsala 070 - 429 60 05

Hej Fredrik, vad har du på gång inom ditt område?

Som medarbetare på Statoil är jag förstås extra stolt och glad just nu, eftersom vi bland 1.300 företag blivit valda till Sveriges bästa arbetsplats.

förbrukningen vid kortare körsträckor minskar, och i slutändan får du som lastbilsägare en bättre ekonomi! Det är dags att byta till den nya generationens olja Statoils MaxWay 10 w-40 passerar alla de hårdaste kvalitetskraven som finns uppsatta från såväl API (American Petroleum Institute) som ACEA (den europeiska biltillverkarorganisationen). Den är utvecklad för att matcha alla krav i Euro 4-motorerna, och fungerar med andra ord utmärkt för de flesta lastbilar på europamarknaden. Så för dig som kör lastbil i Sverige och Europa är det egentligen enkelt; byt till den nya generationens olja redan idag. Allt annat börjar redan bli omodernt!

Det känns bra! Jag var på åkeriföreningens halvårsmöte den 13 november i Norrköping, och det är alltid lika trevligt att träffa så många av er. Det var också mycket intressant att lyssna på vad Vodafone hade för IT-lösningar att erbjuda er åkare! I övrigt fortsätter mitt jobb med att etablera nya dieselanläggningar inom området, och jag är mycket tacksam för synpunkter på platser där du saknar oss! Har du dessutom ett förslag på tomt, så tveka inte ­ ring mig direkt! Till sist vill jag tacka för ett bra år och jag ser som vanligt fram emot ett lika gott samarbete under 2005. God jul och gott nytt år!

Om viskositet Hur bra en olja fungerar vid olika temperaturer beror på oljans viskositet (tjocklek). Beteckningen 10w-40 är en så kallad SAE-beteckning, och visar vilken viskositet oljan har vid låga och höga temperaturer. W-numret betecknar oljans flytegenskaper vid låga temperaturer, medan siffran 40 visar dess viskositet vid 100°.

Telefonnummer för felanmälan på våra TruckDiesel-stationer:

0771-51 52 60

www.statoil.se

Är Du "Framtidens Åkare"?

Ekonomikurs utan siffror....nästan.

Vi genomför en kurs i detta ämne under mars månad 2005.Passa på och boka in Dig redan idag! Plats och tid för kursen: Nyköping 2- 3 mars 2005

Bonanzametoden öppnar helt nya möjligheter att skapa förståelse och engagemang kring affärer och ekonomi. Metoden innebär bl.a. att vi gör om företagsekonomisk information så att man på extremt kort tid kan få en översikt av den ekonomiska situationen i ett företag eller för en privatperson. Företagets ekonomi Att skapa förståelse för hur lönsamhet och nyckeltal påverkas av olika händelser. Ekonomispel En övning i att fatta affärsmässiga beslut med lönsamheten i fokus. Åkeriets ekonomi... Bokslut, läsa och förstå bokslut och rapporter. Nyckeltal, generella och branschspecifika. Kassaflöde, var "fastnar" pengarna i verksamheten? Finansieringar, olika vägar och dess konsekvenser. Investeringskalkylering, metoder och perspektiv. Företagsvärdering, förvärv och försäljning.

Föranmälanl till: Anita Alexandersson 019-27 86 80, fax 019-27 86 81 e-post: [email protected]

Utbildning

INVESTERA I KOMPETENS FÖR 2005

Sveriges Åkeriföretag Öst arrangerar nedanstående kurser: ADR-rep inkl klass 1 ADR-grund styckegods (ej klass 1 och 7) ADR-rep inkl klass 1 ADR-rep inkl klass 1 Bonanzakurs "Ekonomi utan siffror" Kalkylkurser (SÅ Calc Ex4) Kalkylkurser (SÅ Calc Ex4) *) Eget på väg-kurs *) Efet på väg-kurs 15-16 jan 24-27 jan 19-20 febr 19-20 mars 2-3 mars 9 febr 16 febr vecka 7-8 vecka 13-14 Trafikcenter Örebro Trafikcenter Trafikcenter Nyköping Norrköping Örebro Örebro Linköping *2 800 kr *3 800 kr *2 800 kr *2 800 kr * 1125 kr * 1125 kr

*) moms tillkommer. Se också www.akeri.com För anmälan och information Anita Alexandersson Tfn. 019-27 86 80 · fax 019-27 86 81 e-post [email protected] Yrkesförarkurser i samarbete med TYA, telefon 08-734 52 45 *) Anmälan eget på väg-kurser Sveriges Åkeriföretag Eva Svanström 08-753 54 00

10 TRANSPORTPROFFS

MICHELIN E 2+ DÄCKENS FÖRDELAR ÄR SJÄLVKLARA.

Michelin E 2+ däck är skapat för dig som kräver mångsidighet, mer km, körkomfort och uthållighet på alla typer av landsvägar, även på slitande underlag. Michelin E 2+ Däckens fördelar är självklara.

VÄSTHAGAGAT. 5 TEL. 26 30 10, -11-12

Transportproffs 17 TRANSPORTPROFFS 11

Nu är nya Åkerihandboken här!

"2005 års upplaga av Åkerihandboken är fullmatad av nyttiga fakta. Boken som är ett måste för alla verksamma i branschen!"

Ni har väl rätt telefonavtal?

TELIA ÅFM Vi har som tidigare kvar avtal för såväl Telias fast nät som det mobila (med sänkta priser). det kan man fortsätta använda om det är det mest lönsamma. Vi tror dock att gansk många Teliaanvändare kommer att gå över till vår stora nyhet: Telias nya specialavtal enbart för åkarna. Åkeriföreningen Fast Mobil (=ÅFM).

Vi vill göra er uppmärksamma på våra kombinerade avtalfast/mobilt.

ÅFM innebär att man har en minutkostnad på 39 öre. - Från eget fastnummer, t ex kontoret, till egna mobiler. - Från egna mobiler till eget fastnummer. - Mellan egtna mobiuler. Alla medlemmar i hela landet som har ÅFM ringer automatiskt till varandra för 39 öre i alla kombinationer av t ex två åkeriers alla fasta och mobila abonnemang. Detta till en månadskostnad av 140 kronor per mobilabonnemang totalt (osubventionerat abonnemang). En betydande kostnadsreducering för samarbetande företag.

mobiler. Man kan fortsätta på det mobila avtalet och komplettera med ett fastnätsavtal med Song. den stora nyheten är att vi fått en kombination av Song/Vodafone, Åkeriföreningen intern Telefoni. Det s k ÅIT-avtalet. ÅIT inebär att man har en minutkostnad på 32 öre. - Från eget fast nummer, t ex kontoret, till gna mobiler. - Från egna mobiler till eget fast nummer (Obs ingen startavgift). - Melln egna mobiler (Obs ingen startavgift).

Nyhet: Nu kan även medlemmar i Maskinentreprenörernas Riksförbund (ME) vara med i ÅFM.

De medlemmar i landet som samarbvetar kan genom att välja ÅIT och samordnas i en grupp ringa varandra för 32 öre. Detta till en månadskostnad av 145 kronor per mobilabonnemang totalt (subventionerat abonemang). En betydande kostnadsreducering för samarbetande företag. (Obs ingen startavgift från mobilkerna.)

Pris: Icke medlem Medlem

110:+ moms 60:+ moms

Som medlem erhåller du ett exemplar av boken utan kostnad.

12 TRANSPORTPROFFS

SONG/VODA ÅIT Vi har sedan tidigare kvar vårt mobila avtal med Vodafone (med sänkta priser).En trevlig nyhet är att vi träffat avtal med Song Networks på det fast nätet som väl matchar när man har Vodafone-

Ring Anita Alexandersson 019-27 86 80 så får du mer information

PROFFS

MEDLEMSTIDNING FÖR SVERIGES ÅKERIFÖRETAG ÖST

Transport

Utgivningsplan 2005

Utgivning Manusstopp

Nr. 1 2 3 4 5

vecka 9 vecka 21 vecka 37 vecka 44 vecka 51

14 februari 2 maj 29 augusti 17 oktober 5 december

Annonspriser Gäller från nr 1 2005. Alla priser inkl. reklamskatt men exkl. mervärdesskatt.

Helsida 210x297

Svart/vit Svart + 1 färg 4-färg 3.940:4.160:5.080:-

Halvsida 185x130

Svart/vit Svart + 1 färg 4-färg

100x270

2.400:2.600:3.100:-

Kvartssida 100x130 185x70

Svart/vit Svart + 1 färg 4-färg 1.900:2.100:2.800:-

Tekniska upplysningar Format A4 (210x297) Material: Digitalt material PDF-filer gjorda i Acrobat Distiller 4.05 Materialadress: Sveriges Åkeriförtag ÖST Transportgatan 4, 702 27 Örebro Tel. 019-27 86 80 · Fax. 019-27 86 81 e-mail: [email protected] Ansvarig utgivare: Jocke Larsson, Sveriges Åkeriföretag ÖST Produktion av annonser och bilagor: Idé & produktion 070-658 46 83 · e-mail: [email protected]

TRANSPORTPROFFS 13

noterat

Åkarnas Sjukvårdsförsäkring

Genom Åkarnas Sjukvårdsförsäkring har åkeriföreningens medlemmar möjlighet att försäkra sig och sin maka/ make/sambo och samtliga anställda till en låg kostnad. Det enda som krävs är full arbetsförhet vid anslutningstillfället. Premien för 2005 är 1800 kronor Har du inte tecknat försäkringen men är intresserad, tag då kontakt med Sveriges Åkeriföretag Öst 019-27 86 10 Gunilla Persson

Nytt från årsskiftet!

Förändring av sjuklön

Riksdagen har nu beslutat att arbetsgivarna ska betala en del av de anställdas sjukpenning. Enligt regeringens beräkningar kommer nio av tio småföretag (som har färre än 20 anställda) inte behöva betala någonting för de anställdas sjukpenning. Samtidigt försvinner den tredje sjuklöneveckan och de sociala avgifterna sänks. Det låter alltså som om de flesta av våra medlemmar kommer att vara vinnare på reformen. att avstämningsmöte kommer till stånd. Anställda med rehabiliteringspenning omfattas nämligen inte av reglerna. ­ Försök att, om möjligt, ha anställda på deltidssjukskrivning istället för heltid.

Åkeriföreningens gruppförsäkring

Åkare anslutna till Sveriges Åkeriföretag har möjlighet att teckna liv-, olycksfall-, sjuk- och barnolycksfallsförsäkring för sig själv samt för sin make/maka/sambo. Under hösten har medlemmar som ej fyllt 40 år fått erbjudande om sjukförsäkring med första premiavisering fr o m 1 januari 2005. Önskar du ej ta del av detta erbjudande är vi tacksamma om du hör av dig till oss. Det räcker att du ringer och meddelar oss ditt organisationsnummer, personnummer och namn och säger att du inte är intresserad av den erbjudna försäkringen.

Medlemsnyheter

Deltidssjukskrivna omfattas heller inte av reglerna. ­ Om du har långtidssjukskrivna på heltid i företaget; gå igenom ärendet och ta reda på i vilken form ersättningen utgår. I dessa fall kan det vara lämpligt att konsultera BA.

Vad innebär då förslaget?

Arbetsgivarna betalar 15% av sjukpenningen dvs den ersättning som den sjukskrivna får från Försäkringskassan efter de två sjuklöneveckorna. Om sjukpenningen per kalenderår inte uppgår till 80.000 kronor kommer arbetsgivaren, p.g,a. ett fribelopp, inte behöva betala någonting för de anställdas sjukpenning. Ingen arbetsgivare kommer heller att behöva betala mer än 4% av den totala lönesumman på ett år. Arbetsgivaravgifterna sänks från 32,70 till 32,46 procent samtidigt som den tredje sjulöneveckan tas bort igen. För de anställda innebär beslutet också att sjukpenningen kommer att uppgå till 80% av inkomsten mot 77,6% under de senaste två åren. Olle Mats, BA/Transportgruppen har i Mitt Åkar´n nr 05/2004 bland annat kommit med följande tips. ­ Försök göra rehabiliteringsutredning så fort som möjligt och bevaka

Lönsamhet ­ ska man behöva bry sig om det?

Vi har ambitionen att göra en bred satsning på kurser i Prissättning/kalkylering under det kommande året. De första båda kurserna hittar ni på vår utbildningssida i den här tidningen. Vi kommer att satsa på både dagtid och kvällskurser för att om möjligt hitta något tillfälle som passar alla. Vi hoppas givetvis att många kommer att haka på och förkovra sig inom detta mycket viktiga område. Vill ni ha en kurs på er hemmaplan så ta kontakt med oss. Vi är flexibla. Ni kommer bl.a. att komma till insikt om: "Jodå, jag klarade visst av att kalkylera med hjälp av datorn och programmet SÅ CalcEx4". "Även fast jag inte förhandlar priser själv är programmet till stor nytta för mig". "Jag kommer ha mycket glädje av Indexfunktionen i programmet.". "Kör jag fast kan jag alltid ta kontakt med Sveriges Åkeriföretag Öst".

Nya regler om färdskrivare och körtider

Den nya förordningen syftar främst till att anpassa reglerna till den kommande digitala färdskrivaren. Några förändringar i sak är det trots detta. ­ "Annat arbete" måste i fortsättningen registreras med symbolen för detta. ­ Dagsböter istället för penningböter för den som hindrar eller försvårar polisens kontroll av färdskrivare. ­ Polisen kan direkt bötfälla förare som kör ett fordon med en trasig färdskrivare Förordningen "heter" SFS 2004:865 och kan hämtas på Internet på tex. www.lagrummet.se

Höjd dieselskatt

1 januari höjs dieselskatten med 31,6 öre.

14 TRANSPORTPROFFS

Medlemsnyheter

Örebro län

Nya trafiktillstånd

Entreprenad AB Christer och Tony, Örebro Ragén Mikael, Karlskoga

Trafikansvarig

Dragkampsmästare ny lagerchef hos Rejmes

Rejmes Lastvagnar i Linköping har anställt en ny lagerchef, Magnus Karlsson. Lars-Erik Urbäck som tidigare hade den befattningen kommer att finnas kvar i företaget som reservdelstekniker. Magnus har lång erfarenhet inom åkeribranschen då han i 15 år varit chef för transportavdelningen på Swedish Meats. Avdelningen avvecklades nyligen och Magnus fick då anledning att se sig om efter nya utmaningar. På Rejmes är man mycket nöjd med att valet föll på Magnus och tror att han kommer att passa bra in i företaget med sin erfarenhet. Fritiden ägnar sig Magnus mestadels åt idrott. Oftast är det dragkamp som gäller. Dragkampen har har präglat Magnus liv i 30 år. Han har varit med i landslaget och deltagit i både VM och EM. Numera är det på ledarsidan han befinner sig. Även gården med sitt mindre lantbruk tar sin tid. Trots det har han även hunnit med ett antal klassiker (Vansbrosimningen, Vasaloppet, Lidingöloppet och Vätternrundan.) Tel. 013-20 35 85 · 070-399 46 23 e-mail:[email protected]

Schaktarna i Fjugesta AB, Vretstorp ­ ny trafikansvarig är Elvert Johansson

Födelsedagar

Januari 08 Tommy Bohman, Örebro 50 år 10 Christer Davidsson, Karlskoga 60 år 12 Ken Wallberg, Hallsberg 50 år 24 Stig Höög, Degerfors 60 år Februari 05 Stefan Wenström, Örebro 50 år 14 Rolf Johansson, Hällefors 60 år 14 Per-Ove Nilsson, Örebro 60 år

Östergötlands län

Nya trafiktillstånd

Blistad Åkeri AB, Linghem Eriksson Åkeri i Kolmården AB Peter, Kolmården FG Transport, Norrköping Flytt-Anders AB, Linköping Johansson Åkeri AB Jacob, Norrköping Kvestor AB, Norrköping Petersén Henrik, Mantorp Pettersson Jens, Linköping Rydell Eva, Motala Swetrans AB, Vreta Kloster

Födelsedagar

Magnus Karlsson 47 år Bor: på föräldragården nära Vikingstad Familj: Gift, två utflugna barn

Mikael Larsson åter till Arver Lastbilar i Örebro

Efter en period hos Busslink i Örebro är Mikael Larsson tillbaka till Arver Lastbilar. Han tillträder sin tjänst som lastbilsmekaniker fr.o.m årskiftet. Mikael är för de flesta åkare ett välkänt ansikte. Började hos ScaniaBilar, innan Arver Lastbilar tog över verksamheten. Mikael Larsson bor tillsammans med sambo; två döttrar och en Golden Retriever, i eget hus i Glanshammar, ett par mil norr om Örebro.

Januari 20 Karl Holm, Linköping 60 år 27 Roland Persson, Kimstad 60 år Februari 15 Jan Werneman, Norrköping 50 år 17 Ryno Berg, Ödeshög 50 år 20 Sven Karlsson, Åtvidaberg 50 år

Södermanlands län

Nya trafiktillstånd

Hans Mikael Frykman, Västerljung

Födelsedagar

Januari 25 Elof Pettersson, Katrineholm 70 år Februari 11Sten Lood, Torshälla 60 år 22 Sven-Erik Larsson 85 år 28 Pia Lyttbacka Larsson 50 år

"Nygammal" mekaniker återvänder. Mikael Larsson, återvänder till Arver i Örebro, efter en tid hos Busslink.

På fritiden blir det gärna några mil på "cross-cykeln" mest för att hålla igång, men han ställer gärna upp på ett och annat "stubbrace", om tillfälle ges.

TRANSPORTPROFFS 15

MARKNADSTIDNING Avsändare ÅKARNAS SERVICE AB TRANSPORTGATAN 4 702 27 ÖREBRO

B

BEGRÄNSAD EFTERSÄNDNING

Vid definitiv eftersädning återsändes försändelsen med nya adressen på baksidan (ej adressidan)

Nu finns Volvo Hyrlast hos Rejmes!

Ring 0771-84 28 00 · www.rejmes.se

ete arb am tt s go för ret ack aå T gn ån tg de der un

Information

16 pages

Find more like this

Report File (DMCA)

Our content is added by our users. We aim to remove reported files within 1 working day. Please use this link to notify us:

Report this file as copyright or inappropriate

329176