Read Amex_MgM_GO_web_hakemus_0309.pdf text version

American Express Gold Card

Korttihakemus

· Saan ensimmäisen vuoden ilman vuosimaksua, jonka jälkeen veloitetaan kortin vuosimaksu 170 . · Liityn automaattisesti Membership Rewards -ohjelmaan, joka sisältyy Gold Card -kortin vuosimaksuun. · Gold Card -kortilla ansaitset 1 Membership Rewards -pisteen jokaista kuluttamaasi euroa kohden (1 = 1 piste) ja 2 Membership Rewards -pistettä päivittäistavarakaupoissa ja huoltoasemilla jokaista kuluttamaasi euroa kohden (1 = 2 pistettä). · Saan 5 000 Membership Rewards -pistettä, kun otan kortin käyttööni.

521/JCP C08 M91299IA01 GC:FI97

MGM www FYF FI

www.americanexpress.fi

1. Suosittelijan tiedot

Nimi: Voimassa olevan American Express -kortin numero:

4. Työnantajan tiedot

Tulonlähde: Palkansaaja Muu, mikä: Yrityksen nimi/Oma yritys: (Työnantajan) toimiala: Tehtävä yrityksessä: Työsuhteen kesto/Oma yritys (vuosina/kuukausina): Työsuhde: Vakituinen Vuositulot: Pankin nimi: Jos nykyinen työsuhde kestänyt alle kolme vuotta: Edellinen työnantaja: Edellisen työsuhteen kesto/Oma yritys (vuosina/kuukausina):

v

Sanavälit mukaanlukien enintään 20 kirjainta.

Yrittäjä

Eläkeläinen

HUOM! Muista täyttää suosittelijan tiedot, jotta palkintopisteet voidaan kohdistaa oikealle tilille.

Allekirjoitus

2. Myöntämisperusteet

American Express asettaa kortin myöntämiselle perusteet. Jos et pysty vastaamaan myöntävästi seuraaviin kohtiin, korttihakemustasi ei todennäköisesti voida hyväksyä: Olen täyttänyt 22 vuotta Minulla on suomalainen henkilötunnus Minulla on säännölliset vuositulot (vähintään 35 000 /v) Minulla ei ole merkintöjä luottotiedoissani

v

v

k

k

Koeaika

Määräaikainen EUR

(Vuositulojen ylitettävä 35 000 )

asti

3. Kortin hakija

Etunimet: Sukunimi:

Tekstaa nimesi kuten haluat sen korttiin muotoon: etunimi sukunimi

v

k

k

5. Rinnakkaiskortin hakija

Haen rinnakkaiskorttia seuraavalle 16 vuotta täyttäneelle perheenjäsenelle: Etunimet: Sukunimi:

Henkilötunnus: Osoite: Postinumero: Postitoimipaikka: Puhelin/koti: Puhelin/työ: Matkapuhelin:

Luovuttamalla sähköpostiosoitteesi annat meille suostumuksen lähettää sinulle tietoa omista ja yhteistyökumppaniemme tarjouksista, eduista, tuotteista ja palveluista, joiden uskomme kiinnostavan sinua. Jos et halua sähköpostia, jätä sähköpostiosoitekohta täyttämättä. Voit milloin tahansa pyytää nimesi poistamista sähköpostilistaltamme soittamalla asiakaspalveluumme.

Henkilötunnus: Perhesuhde:

Tekstaa nimi kuten haluat sen korttiin muotoon: etunimi sukunimi

HUOM! Muista allekirjoitus!

Sanavälit mukaanlukien enintään 20 kirjainta.

6. Tarjouksen ehdot ja rajoitukset

1. Tarjous edellyttää, että suositeltava hakee samaa korttituotetta kuin mikä suosittelijalla on käytössään. 2. Tarjous koskee vain sitä pääkortinhaltijan korttitiliä, jonka suosittelija ilmoittaa hakemuksessa. 3. Tarjous edellyttää, että suositeltavalla ei ole ollut American Express -korttia viimeisen 6 kk:n aikana. 4. Tarjous edellyttää, että suositeltava hakee pääkorttia. 5. Tarjouksen hyödyntäminen edellyttää, että suosittelijan kaikki American Express -korttilaskut on maksettu ajallaan. 6. Tarjous edellyttää, että suosittelija hyväksyy sen, että American Expressillä ei ole velvollisuutta ilmoittaa suosittelijalle, mikäli tämän suositteleman ystävän korttihakemusta ei ole hyväksytty eikä ilmoittaa syytä hakemuksen hyväksymättä jättämiseen. 7. Tarjous edellyttää, että suositeltu henkilö ottaa kortin käyttöön.

Sähköposti: Siviilisääty: Naimisissa Asumismuoto: Oma asunto

enintään 30 merkkiä

Avoliitossa

Naimaton

Eronnut

Leski

Vuokra-asunto

Muu

Asumisvuodet:

7. Ehdot ja allekirjoitukset

Ole hyvä; lue tämä ja allekirjoita

Ennen kuin allekirjoitat tämän American Express -kortin hakemuksen, tutustu tarkoin oheisiin Korttiehtoihin. Allekirjoittamalla hakemuksen myönnät American Expressille oikeuden pyytää luottotietosi sekä ottaa yhteyttä työnantajaasi, pankkiisi tai muuhun viiteryhmään ja hyödyntää näin saadun tiedon luottokelpoisuutesi arvioimiseksi ja mahdollisen muun korttiehdoissa määritellyn tarkoituksen toteuttamiseksi. Kortin luovuttamisen yhteydessä American Express luovuttaa sinulle selvityksen siitä, miten sinua koskevat tiedot suojataan. Allekirjoittanut vakuuttaa antamansa tiedot oikeiksi ja täydellisiksi ja vakuuttaa edelleen tutustuneensa oheisiin ehtoihin ja hyväksyneensä ne. Allekirjoittanut pyytää American Expressiä hyväksymään Korttihakemuksen ja myöntämään allekirjoittaneelle kortin, joka laskutetaan euroissa. Allekirjoittanut tietää ja hyväksyy sen, että American Expressillä on oikeus hylätä hakemus perustelematta tehtyä päätöstä. Mikäli kortti myönnetään, ei tällä hakemuksella haettavien henkilökohtaisten korttien osalta peritä ensimmäisen vuoden vuosimaksua. Seuraavana jäsenyysvuotena vuosimaksu on pääkortin osalta 170 euroa ja rinnakkaiskortin osalta 70 euroa. Pääkortinhaltija on yhteisvastuussa rinnakkaiskortinhaltijan kanssa kaikista rinnakkaiskortilla suoritetuista veloituksista. Korttiin liitetyt ehdot tulevat voimaan Kortin allekirjoituksella ja/tai Kortin käyttämisellä. Voidaksesi käyttää korttia on se ensin allekirjoitettava. Tällä hakemuksella haettavan American Express Gold Card -kortin vuosimaksuun sisältyy Membership Rewards -ohjelman jäsenyys. Kortilla tehdyistä ostoksista, jotka laskutetaan Membership Rewards -tiliin liitetyltä Korttitililta/Kortilta ja maksetaan korttiehtojen mukaisesti, saa yhden (1) pisteen jokaisesta eurosta (1) ja kaksi (2) pistettä päivittäistavarakaupoissa sekä huoltoasemilla tehdyistä ostoksista olettaen, että jäsenliike välittää korttitapahtumasi American Expressille oikealla toimialakoodilla. Allekirjoittamalla hakemuksen allekirjoittanut vakuuttaa vastaanottaneensa ja tutustuneensa Membership Rewards -ohjelman ehtoihin sekä hyväksyneensä ne. Pyydettäessä tällä hakemuksella uuden American Express -kortin toimittamista alle viiden päivän sisällä hakemuksen vastaanottamisesta peritään pikatoimituksesta toimitusmaksuna 30 euroa.

Rinnakkaiskortin hakijan allekirjoitus:

Hyväksyn yhteisvastuun pääkortinhaltijan kanssa kaikista minulle myönnetyn rinnakkaiskortin maksuista. Rinnakkaiskortilla tehdyistä ostoksista kertyvät Membership Rewards -pisteet kartuttavat pääkortinhaltijan Membership Rewards -tiliä.

Allekirjoitus:

Päiväys:

Täytä hakemuslomake huolellisesti ja lähetä se allekirjoitettuna osoitteeseen American Express, Tunnus 5003913, 00003 Vastauslähetys Postimaksun olemme jo maksaneet puolestasi. Voit myös faksata hakemuksen numeroon (09) 6132 0414. Huomaathan, että ilman allekirjoitusta lähetettyjä hakemuksia emme voi käsitellä.

American Express Services Europe Ltd, filial ­ sivuliike, Arkadiankatu 2, FI-00100 Helsinki, Finland. Y-tunnus 1036910-0. American Express Services Europe Limited, Belgrave House, 76 Buckingham Palace Road, London, SW1W 9AX, United Kingdom. Rekisteröity: England & Wales Reg. no 1833139. American Express Services Europe Limited on Financial Services Authority/United Kingdom valtuuttama maksupalvelujen toimittaja Payment Services Regulations 2009 [ref. no 415532] mukaisesti. 1/10

American Express Kortti

KorttiEHDot

Voimassa 1.3.2009 alkaen

Seuraavat ehdot koskevat American Expressin Kortinhaltijaa. Korttiehdot sitovat Kortinhaltijaa siitä hetkestä lähtien, kun Korttisopimus tehdään tai Kortinhaltija allekirjoittaa korttihakemuksen, kirjoittaa nimensä Korttiin tai ensimmäisen kerran käyttää Korttia. 1. MääritelMät "Kortilla" tarkoitetaan American Expressin myöntämää Korttia, joka voi olla joko Pääkortti tai Rinnakkaiskortti. Kortti on maksukortti, mikä tarkoittaa sitä, että Kortilla hankitut tavarat ja palvelut on maksettava Korttilaskua vastaan. Pääkortilla tarkoitetaan Korttia, joka myönnetään Pääkorttia anovalle henkilölle. Pääkorttiin voidaan edelleen liittää yksi tai useampi Rinnakkaiskortti, joka voidaan myöntää avio- tai avopuolisolle tai muulle yli 16-vuotiaalle perheenjäsenelle. "Kortinhaltijalla" tarkoitetaan yksityishenkilöä, jolle on myönnetty Kortti. "liikkeellä" tarkoitetaan yritystä tai järjestöä, joka hyväksyy American Express Kortin maksuvälineeksi tavaroistaan ja palveluksistaan. "Veloituksilla" tarkoitetaan kaikkia Korttilaskussa veloitettavia summia, mukaanlukien myös vuosi- ja muut maksut, jotka perustuvat kortinhaltijuuteen, viivästyskorot sekä kaikki muut maksut, jotka on maksettava American Expressille, sen tytäryhtiölle tai osakkuusyhtiöille. "Korttilaskulla" tarkoitetaan laskua Kortinhaltijalta kuukausittain laskutettavista Veloituksista. "Jäseninformaatiolla" tarkoitetaan tietoja Kortinhaltijoista, Korteista ja/tai Korttilaskuista sekä näihin liittyviä tietoja. "American expressillä" tarkoitetaan American Express Services Europe Limitediä. 2. MAKsuVAstuu Pääkortinhaltija vastaa kaikista Veloituksista, jotka liittyvät Pääkorttiin sekä kaikista Veloituksista, jotka liittyvät Rinnakkaiskorttiin. Täysiikäinen Kortinhaltija, jolle Rinnakkaiskortti on myönnetty, vastaa yhteisvastuullisesti Pääkortinhaltijan kanssa kaikista Veloituksista, jotka liittyvät Rinnakkaiskorttiin. 3. Kortin KäyttäMinen JA VoiMAssAoloAiKA Kortti on American Expressin omaisuutta, jota Kortinhaltija saa käyttää näiden Korttiehtojen mukaisesti sen jälkeen, kun hän on kirjoittanut nimensä Kortin kääntöpuolelle. American Expressin pyynnöstä Kortinhaltija on velvollinen välittömästi ja viipymättä palauttamaan Kortin American Expressille. Kortti on henkilökohtainen, eikä sitä saa luovuttaa toiselle henkilölle, eikä toinen henkilö kuin Kortinhaltija saa sitä käyttää. Kortinhaltija on vastuussa American Expressille vahingosta, joka syntyy Kortinhaltijan huolimattomuudesta Kortin käytössä ja käsittelyssä. Käyttäessään pelkkää Korttinumeroa ostotapahtuman maksua varten (esimerkiksi postimyynti ja Internet-kauppa), Kortinhaltija on velvollinen noudattamaan American Expressin kulloinkin voimassa olevia ohjeita ja suosituksia. Kortinhaltija ei saa käyttää Korttia käteisen rahan nostamiseen, paitsi milloin siitä on erikseen sovittu American Expressin kanssa, katso kohta 11. Mikäli Kortinhaltija harjoittaa elinkeinoa yksityisellä toiminimellä tai osakeyhtiön, taloudellisen yhdistyksen, avoimen yhtiön tai kommandiittiyhtiön muodossa ja yhtiöllä on yksi tai muutamia omistajia ja yhtiö on Liike, joka hyväksyy Kortin maksuvälineenä, ei tässä tarkoitettu Kortinhaltija saa käyttää Korttia kyseessä olevassa Liikkeessä. American Express voi petoksen estämiseksi tai muusta perustellusta syystä ennalta ilmoittamatta kieltäytyä hyväksymästä Veloitusta tai Veloituksia. American Express ei ole vastuussa Kortinhaltijalle tai kolmannelle osapuolelle kieltäytymisen aiheuttamista mahdollisista menetyksistä tai vahingoista edellyttäen, että American Express ei ole toiminut tahallisesti tai törkeällä huolimattomuudella. American Express ei takaa, että Korttia voidaan käyttää kaikissa maissa. Kortti on voimassa Kortin etupuolella määritellyn ajan ja uudistetaan ilman anomusta edellyttäen, että Korttiehtoja on noudatettu ja vuosimaksu maksettu. 4. lAsKutus JA MAKsu American Express toimittaa kuukausittain Pääkortinhaltijalle Korttilaskun, jossa näkyvät sekä Pääkortilla että siihen liitetyillä Rinnakkaiskorteilla tehdyt Veloitukset, sekä maksamaton kokonaisvelka. Kortinhaltija sitoutuu maksamaan kuukausittaisen Korttilaskun eräpäivään mennessä. Mikäli maksu tapahtuu Korttilaskussa määrätyn eräpäivän jälkeen, on American Expressillä oikeus veloittaa viivästyskorkoa korkolain (1982/633) mukaisesti eli Euroopan Keskuspankin vahvistama viitekorko lisättynä 7 prosenttiyksiköllä, sekä muut perinnästä aiheutuneet kulut. Maksumuistutuksesta veloitetaan 5 euroa ja muutoin veloitetaan American Expressille aiheutuneet kohtuulliset ja todelliset kulut, kuten kustannukset perintätoimiston tai lakimiesten käyttämisestä, omista perintätoimenpiteistä tai viranomaisten virka-avun pyytämisestä, ulosoton anomisesta tai vastaavasta johtuneet kustannukset. Mikäli maksu on viivästynyt yli 60 päivää eräpäivästä, maksuhäiriö voidaan ilmoittaa Suomen Asiakastieto Oy:n luottorekisteriin. Ilmoittamisen edellytyksenä on lisäksi se, että velkoja on vähintään 21 päivää ennen tietojen rekisteröintiä lähettänyt velalliselle kirjallisen maksukehotuksen, jossa on muistutettu velkojan mahdollisuudesta rekisteröidä maksuhäiriö Suomen Asiakastieto Oy:n luottotietorekisteriin. American Expressillä on oikeus Kortinhaltijan suostumuksella suoraveloittaa Kortinhaltijan pankkitililtä kulloinkin maksamatta oleva velka. Kortinhaltijan tulee viimeistään edellisenä pankkipäivänä ennen erääntymispäivää pitää saatavilla riittävä rahamäärä pankkitilillään. Mikäli riittävää rahamäärää ei tililtä ole nostettavissa, on American Expressillä oikeus veloittaa viivästyskorkoa ja muita kustannuksia, kuten edellä olevassa kappaleessa on määritelty. Maksu suoritetaan laskun mukaisesti euroissa American Expressin sitä tarkoitusta varten ilmoittamalle pankkitilille, mikäli American Express ei muuta maksutapaa ole ilmoittanut. American Expressillä on oikeus veloittaa Kortinhaltijalta valuutan vaihtokulut sekä muut mahdolliset pankeille suoritettavat kulut ja kustannukset. 5. Käyttö ulKoMAillA Korttia saa käyttää ulkomailla kulloinkin voimassa olevan lain tai asetuksen mukaisesti. Kortinhaltijan tekemät muut kuin euromääräiset Veloitukset muunnetaan euroiksi. Muunto suoritetaan Veloituksen käsittelypäivänä, joten muuntamisen päivämäärä saattaa poiketa Veloituksen tekopäivästä siitä riippuen milloin American Express saa tiedon Veloituksesta. Jos Veloitusta ei ole tehty Yhdysvaltain dollareissa, muunto suoritetaan Yhdysvaltain dollareiden kautta siten, että Veloituksen summa muunnetaan ensin Yhdysvaltain dollareiksi ja näin saatu Yhdysvaltain dollarimääräinen summa muunnetaan edelleen euroiksi. Yhdysvaltain dollareissa tehdyt Veloitukset muunnetaan suoraan euroiksi. Ellei sovellettava lainsäädäntö edellytä tietyn vaihtokurssin käyttämistä, Kortinhaltija ymmärtää ja antaa suostumuksensa siihen, että American Express käyttää vaihtokursseja, jotka perustuvat alan tavanomaisista lähteistä valittuihin pankkien välisiin noteerauksiin (Kansainvälisiä Interbank Rates) Veloituksen käsittelypäivää edeltävänä arkipäivänä, joihin lisätään muuntokomissiona 2,2 %:a. Jos Veloitukset on

muunnettu kolmannen osapuolen toimesta ennen kuin American Express saa tiedon Veloituksista, kolmansien osapuolten tekemiin muunnoksiin sovelletaan heidän käyttämäänsä vaihtokurssia. 6. reKlAMAAtiot yM. Myyjä tai palvelun suorittaja on ensisijaisesti vastuussa Kortilla ostetuista tavaroiden tai palvelujen mahdollisista puutteista tai virheistä. American Expressin vastuu rajoittuu Kuluttajansuojalaki 7:13 (1978/38) mukaiseen vastuuseen. Kortinhaltijan on osoitettava virheen tai puutteen olemassaolo. Korttilaskussa oleva virhe on reklamoitava American Expressille 45 päivän kuluessa Korttilaskun päiväyksestä. Pyydettäessä Kortinhaltijalla on velvollisuus tämän ajan kuluessa toimittaa American Expressille allekirjoituksellaan varustettu vahvistus epäselvästä Veloituksesta. Vahvistus toimitetaan tarvittaessa viranomaisten käyttöön. American Express ei ole vastuussa siitä, hyväksytäänkö Kortti maksuvälineenä. 7. Kortin KAtoAMinen Kortti ja myös Korttinumero ovat maksuvälineitä, jotka on säilytettävä turvallisella tavalla. Kortinhaltijan on välittömästi ilmoitettava American Expressin toimistoon, mikäli Kortti on kadonnut, varastettu, vahingoittunut, jäänyt saapumatta tai jos Korttia tai Korttinumeroa muuten voidaan käyttää väärin. Kortinhaltija on maksuvelvollinen määrästä, jolla Korttia veloitetaan Kortin tai Korttinumeron oikeudettoman käytön seurauksena, kun: - Kortinhaltija on luovuttanut Kortin toiselle henkilölle, - Kortin tai Korttinumeron joutuminen sen käyttöön oikeudettomalle johtuu Kortinhaltijan huolimattomuudesta, joka ei ole lievää, - Kortin hallinta on menetetty muulla tavoin, ja Kortinhaltija on laiminlyönyt velvollisuuden ilmoittaa tästä American Expressille viipymättä sen havaittuaan. Kortinhaltija ei kuitenkaan vastaa oikeudettomista Veloituksista, jos: - Korttia on käytetty sen jälkeen kun American Express on vastaanottanut ilmoituksen siitä, että Kortti on kadonnut, jäänyt saapumatta tai on oikeudettomasti toisen hallussa, tai - myyjä tai palveluksen suorittaja taikka se, joka näiden edustajana on ottanut vastaan Kortin, ei ole riittävän huolellisesti varmistunut haltijan oikeudesta käyttää Korttia, mikäli näitä ehtoja on muilta osin noudatettu eikä Kortinhaltija ole toiminut petollisesti. Mikäli menetetyksi ilmoitettu Kortti löytyy, ei sitä saa käyttää. Sen sijaan tulee ilmoitus Kortin löytymisestä tehdä American Expressille, jonka jälkeen American Expressin ohjeiden mukaan Kortti joko tuhotaan tai palautetaan kahtia leikattuna American Expressille. Mikäli Kortinhaltijalle toimitetaan korvaava Kortti, esimerkiksi Kortin vahingoittumisen vuoksi, hän on velvollinen välittömästi tuhoamaan hallussaan mahdollisesti edelleen olevan aiemman Kortin. 8. PeruuttAMisoiKeus Kortin etäMyynnissä Kortin etämyynnillä tarkoitetaan markkinointi- tai myyntitapaa, jonka American Express on järjestänyt siten, että Kortin markkinointiin ja Korttisopimuksen tekemiseen on käytetty pelkästään puhelinta, postia, televisiota, tietoverkkoa tai muuta vastaavaa välinettä ilman, että osapuolet ovat yhtä aikaa läsnä. Mikäli Korttisopimus on tehty etämyynnin avulla, Kortinhaltijalla on oikeus peruuttaa sopimus ilmoittamalla siitä American Expressille 14 päivän kuluessa sopimuksen tekemisestä tai siitä myöhäisemmästä ajankohdasta, jona Kortinhaltija on saanut Korttiehdot ja kappaleen Korttisopimuksesta pysyvällä tavalla. Kortinhaltijan on viivytyksettä ja viimeistään 30 päivän kuluttua peruuttamisilmoituksen lähettämisestä maksettava American Expressille kaikki Korttisopimuksen nojalla tehdyt Veloitukset sekä palautettava kahtia leikattuna/leikattuina Kortti/Kortit, jota/joita peruuttaminen koskee sillä uhalla, että peruuttaminen muutoin raukeaa. Kortinhaltijalla on sopimussuhteen aikana oikeus pyynnöstä saada sopimusehdot paperilla. 9. Kortin irtisAnoMinen Pääkortinhaltijalla on koska tahansa oikeus irtisanoa Pääkortti ja siihen liitetyt Rinnakkaiskortit. Irtisanominen tapahtuu ilmoittamalla siitä kirjallisesti American Expressille ja palauttamalla kahtia leikattuna/ leikattuina American Expressille Kortti/Kortit, jota/joita irtisanominen koskee. Rinnakkaiskortinhaltijalla on oikeus irtisanoa Rinnakkaiskorttinsa vastaavanlaisella menettelyllä. American Expressillä on oikeus milloin tahansa kirjallisesti irtisanoa Kortti. Irtisanomisaika on yksi kuukausi. Pääkortin irtisanominen käsittää kaikki siihen liitetyt Rinnakkaiskortit. Ellei Kortinhaltija täytä näiden ehtojen mukaisia velvollisuuksiaan, joihin kuuluu mm. maksun suorittaminen annettuun eräpäivään mennessä tai American Expressillä on muutoin erityistä syytä epäillä, että Kortinhaltija ei tule suorittamaan Korttilaskua eräpäivään mennessä, American Expressillä on oikeus välittömästi estää Kortin käyttö ja/tai irtisanoa Kortti. Jos Pääkortinhaltija kuolee, hänen luottotiedoissaan on maksuhäiriöitä, hänet haetaan tai hän hakeutuu konkurssiin, yksityishenkilön velkajärjestelyyn, yrityssaneeraukseen, tai hänelle määrätään edunvalvoja ja hänen toimintakelpoisuuttaan rajoitetaan tällaisista oikeustoimista, tämä sopimus päättyy välittömin vaikutuksin ja kaikki sopimukseen kuuluvat Kortit ovat silloin välittömästi irtisanottuja. Pääkortin irtisanominen käsittää kaikki Pääkorttiin liitetyt Kortit. Rinnakkaiskortin irtisanominen käsittää ainoastaan kyseisen Rinnakkaiskortin. Kortin irtisanomisella lakkaa oikeus sen Kortin tai niiden Korttien käyttöön, jota tai joita irtisanominen koskee. Mikäli Kortti irtisanotaan, maksamatta olevat Veloitukset, jotka eivät vielä ole erääntyneet, voidaan eräännyttää Kuluttajansuojalain 7:16 (1978/38) mukaisesti. Tämä tarkoittaa sitä, että Kortinhaltija on neljän viikon kuluttua, tai jos Kortinhaltijalle on aiemmin huomautettu viivästyksestä tai muusta sopimusrikkomuksesta, kahden viikon kuluttua siitä, kun maksua koskeva ilmoitus on lähetetty Kortinhaltijalle, velvollinen maksamaan kaikki Veloitukset, jotka eivät ole erääntyneet. Tätä seuraamusta ei saateta voimaan, mikäli maksun viivästys johtuu Kortinhaltijan sairaudesta, työttömyydestä tai muusta siihen verrattavasta painavasta seikasta, jota voidaan pitää kohtuullisena. Kortinhaltijan vastuu Veloituksista päättyy vasta, kun kaikki Kortit on palautettu American Expressille ja Kortinhaltija on irtisanonut kaikki Kortinhaltijan mahdollisesti Liikkeelle antamat valtakirjat. Kortinhaltija vastaa Veloituksista, jotka näiden Korttiehtojen mukaisesti on tehty Kortilla ennen Kortin palauttamista American Expressille tai kaikista niistä Veloituksista, jotka on tehty voimassa olevalla valtakirjalla. Kortinhaltijan tulee ilmoittaa epäilyksestään Kortin väärinkäytöksestä American Expressille, ja Kortinhaltijan tulee yrittää ottaa Kortti haltuunsa. American Expressillä on oikeus estää Kortin käyttö Liikkeessä. Mikäli Liike

pyytää luovuttamaan estetyn tai mitättömän Kortin, on Kortti luovutettava Liikkeelle. 10. HenKilöllisyyden toteAMinen Kortinhaltijan on pyydettäessä näytettävä voimassaoleva henkilöllisyystodistus henkilöllisyytensä todistamiseksi. 11. Käteisnosto Tietyissä Liikkeissä Kortinhaltijalla on mahdollisuus nostaa käteistä tai matkashekkejä Korttia käyttämällä. Tällaisten Veloitusten osalta American Expressilla on oikeus, mahdollisen muuntokomission lisäksi, veloittaa kulloinkin voimassa oleva käsittelymaksu. Tällä hetkellä käsittelymaksu on 4 %:a euroksi muunnetusta nostetusta summasta, kuitenkin vähintään 4,25 euroa. Matkashekkien osalta veloitetaan 1 %:n lisämaksu. Lisäksi erillisen hakemuksen perusteella Kortinhaltija voi käyttää Korttia pankkiautomaateissa (Automated Teller Machines). Tällaiseen käyttöön sovelletaan kulloinkin voimassaolevia sääntöjä (Express Cash -ehdot). 12. KorttieHtoJen Muutos American Expressillä on oikeus muuttaa näitä ehtoja. Muutos tulee voimaan yhden kuukauden kuluttua siitä, kun kirjallinen ilmoitus on saapunut Kortinhaltijalle. Mikäli muutosta ei hyväksytä, tulee Kortti heti palauttaa American Expressille kahtia leikattuna. Mikäli Korttia ei palauteta, tai sitä käytetään sen jälkeen kun muutos on tullut voimaan, ovat muutokset Kortinhaltijaa sitovia. 13. osoitteenMuutos yM. Nimen, osoitteen tai muun vastaavan Kortinhaltijaa koskevan tiedon muuttuminen on heti ilmoitettava American Expressille. Tiedot tulee voida varmentaa. Virheellisellä tiedolla varustettu Kortti on palautettava American Expressille kahtia leikattuna. American Express ei vastaa Kortinhaltijalle mahdollisesti aiheutuneista ylimääräisistä kuluista (viivästyskorot, perintäkulut) tai hänelle aiheutuneesta muusta haitasta, mikäli Kortinhaltija on laiminlyönyt ilmoitusvelvollisuutensa tämän kohdan tietojen muututtua. 14. VAPAutuMisPerusteet Osapuolet eivät ole vastuussa vahingosta, joka johtuu suomalaisesta tai ulkomaisesta lainsäädännöstä, suomalaisesta tai ulkomaisesta viranomaistoimesta, sotatapahtumista, lakosta, saarrosta, boikotista, työsulusta tai muista vastaavista olosuhteista. American Express ei myöskään vastaa vahingosta, joka ilmenee muulla tavalla, jos American Express on noudattanut normaalia huolellisuutta. 15. inforMAAtio Kortinhaltija hyväksyy, että American Expressillä on oikeus a) Kortin myöntämistä, hallinnointia ja käsittelyä, Veloitusten käsittelyä ja perintää sekä Kortinhaltijoille myönnettyjen etu- ja vakuutusohjelmien käsittelyä varten luovuttaa ja muulla tavoin ilmaista Jäseninformaatiota maailmanlaajuiseen American Express -ryhmään kuuluville yrityksille (mukaan lukien muut yritykset, jotka myöntävät, myyvät tai välittävät American Express Korttia), kaikille muille osapuolille, joiden nimi tai logo on Kortissa sekä American Expressin toimittajille ja Liikkeille, b) hyödyntää Jäseninformaatiota laatimalla luettelo maailmanlaajuisen American Express -ryhmän (mukaan lukien muut yritykset jotka myöntävät American Express Korttia) ja muiden valikoitujen yritysten käyttöön Kortinhaltijalle (postitse, puhelimitse tai sähköpostitse) kiinnostavien tuotteiden ja palvelujen esiintuomiseksi tai tarjoamiseksi. Luetteloiden laatimiseen käytetty informaatio voi tulla hakemuslomakkeista, Kortin käyttötiedoista sekä tutkimuksista (joiden tekemisessä Kortinhaltijaan voidaan ottaa yhteyttä postitse tai puhelimitse) ja ulkopuolisesta lähteestä, kuten kauppa- tai markkinaorganisaatioista saadusta informaatiosta. Mikäli Kortinhaltija ei halua tämän kohdan mukaista suoramarkkinointia, tästä on ilmoitettava kirjallisesti American Expressille, c) vaihtaa Kortinhaltijaa koskevia tietoja luottotietoja välittävien yritysten kanssa. Näin saatu tieto voidaan luovuttaa toiselle yritykselle arvioitaessa Kortinhaltijan tai hänen perheenjäsenensä korttihakemusta, arvioitaessa muita maksupalveluja tai petosten estämiseksi tai käytettäväksi perinnässä, d) suorittaa täydentäviä luottokontrolleja, kun velkaa on kertynyt (sisältäen yhteydenotot Kortinhaltijan työnantajaan ja pankkiin) sekä välittää Jäseninformaatiota perintätoimistoille ja lakimiehille erääntyneen velan perimiseksi, e) analysoida Jäseninformaatiota käytettäväksi Korttien hallinnointiin, Veloitusten vahvistamiseen sekä petosten estämiseen, f) yhteiskuunnella ja/tai nauhoittaa Kortinhaltijan puhelinkeskustelu American Expressin kanssa, joko omin toimin tai käyttäen erityisesti valikoitujen yritysten palveluja turvatakseen korkeatasoisen palvelun (sisältäen henkilökunnan koulutuksen) ja luotettavan tilinkäsittelyn, g) suorittaa kaikki yllä kohdissa a­f) mainitut toimet sekä Suomessa ja Euroopan Unionin alueella että niiden ulkopuolella. Kortinhaltijaa koskevat tiedot käsitellään ehdottoman luottamuksellisina. Turvatakseen Jäseninformaation nopean, tarkan ja täydellisen käsittelyn American Express käyttää edistynyttä tekniikkaa ja yhtiön henkilökunta soveltaa ennalta vahvistettuja ohjeita. Kortinhaltijalla on oikeus sovellettavan lain mukaan saada tietoonsa Kortinhaltijaa koskeva Jäseninformaatio. Mikäli Kortinhaltijalla on aihetta olettaa, että häntä koskeva tieto ei ole oikein tai on puutteellinen, Kortinhaltijan on viipymättä otettava yhteyttä American Expressiin. Tiedot, joiden todetaan olevan virheellisiä tai puutteellisia, korjataan välittömästi. American Express säilyttää Kortinhaltijoita koskevat tiedot ainoastaan niin kauan kuin se on tarkoituksenmukaista yllä oleviin tarkoituksiin tai niin kauan kuin noudatettava laki määrää. 16. luoVutus American Expressillä on oikeus luovuttaa näiden Korttiehtojen mukaiset oikeutensa ja velvollisuutensa toiselle samaan ryhmään kuuluvalle yhtiölle. 17. soVellettAVA lAKi JA oiKeusPAiKKA Korttiehtoihin ja kaikkiin niihin liittyviin seikkoihin sovelletaan Suomen lakia. Mahdollinen riita-asia voidaan saattaa Kuluttajavalituslautakunnan ja/tai suomalaisen käräjäoikeuden käsiteltäväksi. Mikäli Kortinhaltijalla on kotipaikka Suomen ulkopuolella, American Expressillä on oikeus saattaa asia vireille tässä maassa. American Express Services Europe Ltd, filial ­ sivuliike, Arkadiankatu 2, FI-00100 Helsinki, Finland. Y-tunnus 1036910-0. American Express Services Europe Limited, Belgrave House, 76 Buckingham Palace Road, London, SW1W 9AX, United Kingdom. Rekisteröity: England & Wales Reg. no 1833139 American Express Services Europe Limited on Financial Services Authority/United Kingdom valtuuttama maksupalvelujen toimittaja Payment Services Regulations 2009 [ref. no 415532] mukaisesti.

1/10

Membership Rewards ohjelma

Voimassa 1.9.2009 alkaen 1. MÄÄRITELMÄT 1.1. "American Expressillä" tarkoitetaan American Express Services Europe Limited, yritystä jonka toiminta on pääasiassa tarjota maksu kortteja ja muita rahoituspalveluja. 1.2. "Korttitilillä" tarkoitetaan American Expressin myöntämää henkilökohtaista American Expressin tiliä, joka laskutetaan euroissa. Korttitiliin on liitetty yksi tai useampi henkilökohtainen American Express kortti. 1.3. "Kortilla" tarkoitetaan Korttitiliin liitettyä henkilökohtaista American Express korttia. 1.4. "Tilinhaltijalla" tarkoitetaan henkilöä, jolle American Express on myöntänyt Korttitilin. 1.5. "Kortinhaltijalla" tarkoitetaan henkilöä, jolle American Express on myöntänyt henkilökohtaisen Kortin. 1.6. "Korttiehdoilla" tarkoitetaan korttisopimuksen ehtoja koskien American Express ­kortin käyttöä. 1.7. "Veloituksella" tarkoitetaan niitä rahasummia, jotka maksetaan Korttia käyttäen, kirjataan korttitilille ja veloitetaan korttilaskussa. 1.8. "MR-ohjelmalla" tarkoitetaan Membership Rewards ohjelmaa. 1.9. "MR-jäsenellä" tarkoitetaan Kortinhaltijaa, joka on liittynyt MRohjelmaan. 1.10. "Palkinnoilla" tarkoitetaan niitä American Expressin yhteis työkumppaneiden palveluita, tuotteita, arvoseteleitä tai pisteitä, joita MRjäsen voi lunastaa MRohjelmasta kertyneillä pisteillään. 2. MR-OHJELMAN JÄSENYYS 2.1. MRohjelmaan voi liittyä henkilö, jolle American Express on myöntänyt Korttitilin, johon voi sisällyttää MRohjelman. Näin ollen ainoastaan pääkortinhaltija voi liittyä MRjäseneksi. MRohjelmaan ei voi liittyä, mikäli Korttitilillä/Kortilla on erääntynyttä velkaa. MRohjelmaan ei voida liittää Yrityskortteja. 2.2. Liittymisen yhteydessä MRjäsen saa erillisen MRtilin Green Card kortilleen ja/tai erillisen MRtilin Gold Card kortilleen ja/ tai erillisen MRtilin Platinum Card kortilleen. MRjäsen voi liittää MRtiliinsä Korttitiliin liittyvät rinnakkaiskortit, jotka hänellä on hallussaan lukuun ottamatta Yrityskorttitiliä. 2.3. MRohjelman jäsenyydestä peritään 25 euron vuosimaksu Green Card Tilinhaltijoilta, joille Kortti on myönnetty 15.9.2003 jälkeen, ja Gold Card ja Platinum Card Tilinhaltijoille MRohjelma sisältyy Kortin vuosimaksuun, ellei Korttiehdoissa ole toisin mai nittu. Vuosimaksu veloitetaan MRtiliin liitetyltä Korttitililtä/ Kortilta liittymisajankohtana ja tämän jälkeen vuosittain liittymisen ajankohtana. Liittymisajankohta on päivä, jolloin American Express hyväksyy Kortinhaltijan MRjäseneksi. 2.4. Korttitiliin/Korttiin myönnetyt rinnakkaiskortit liitetään automaattisesti MRohjelmaan American Expressin hyväksyttyä Tilinhaltija MRjäseneksi. 2.5. MRjäsenellä on oikeus milloin tahansa irtisanoutua MR jäsenyydestä ilmoittamalla siitä kirjallisesti American Expressille. American Express ei hyvitä maksettua vuosimaksua. 2.6. Mikäli American Express irtisanoo MRtiliin liitetyn Korttitilin/ Kortin, MRjäsen menettää kaikki MRtilillään olevat pisteet. Mikäli American Express aktivoi uudelleen irtisanotun MRtiliin liitetyn Korttitilin/Kortin kuuden kuukauden sisällä irtisanomisesta, MRjäsenellä on oikeus saada menetetyt pisteet takaisin. 2.7. Mikäli MRjäsenellä on MRtiliin liitettynä useampi Korttitili/ Kortti ja hän irtisanoo omasta aloitteestaan sellaisen Korttitilin/ Kortin, irtisanotun Korttitilin/Kortin veloituksista aikaisemmin saa dut pisteet ovat jatkossakin voimassa niin kauan, kun MRjäsenellä on jokin MRtiliin liitetty Korttitili/Kortti ja MRjäsen noudattaa näitä sääntöjä. 2.8. Mikäli MRjäsenyys päättyy, koska Tilinhaltijan kaikki MRtiliin liitetyt Korttitilit/Kortit irtisanotaan hänen omasta aloitteestaan, mutta Tilinhaltija kuitenkin säilyttää vähintään yhden Korttitilin, hänellä on myöhemmin mahdollisuus saada takaisin MRtilillä MRohjelmasta eroamisen ajankohtana olleet pisteet. Tämä edel lyttää, että Tilinhaltija liittyy uudelleen MRohjelmaan kuuden kuukauden kuluessa eroamisesta. 2.9. Jos kaikki MRtiliin liitetyt Korttitilit/Kortit irtisanotaan ja MRjäsen tämän perusteella, tai muusta syystä, lakkaa olemasta Kortinhaltija, MRjäsenyys päättyy ja Tilinhaltija menettää kaikki MRohjelmassa saamat pisteet välittömästi ja automaattisesti. 2.10. Mikäli MRjäsen syyllistyy väärinkäytöksiin, American Expressil lä on oikeus julistaa MRtilille kertyneet pisteet menetetyiksi, irtisa noa MRjäsenyys ja väärinkäytöksiin syyllistyneen MRjäsenen kaikki Korttitilit ja Kortit. Väärinkäytöksiksi voidaan laskea mm. näiden sääntöjen rikkominen tai pisteiden ja dokumenttien väärentäminen. 3. PISTEIDEN KERTYMINEN 3.1. MRohjelman jäseneksi hyväksytty kortinhaltija saa MRpisteitä jokaisesta eurosta (1), joka laskutetaan MRtiliin liitetyltä Korttitililtä/Kortilta ja maksetaan Korttiehtojen mukaisesti, ellei Korttiehdoissa toisin mainita, seuraavasti: Green Card: yksi (1) MRpiste jokaisesta eurosta (1). Gold Card: yksi (1) MRpiste jokaisesta eurosta (1) sekä kaksi (2) MRpistettä jokaisesta eurosta (1) ostoksista päivittäistavarakaupois sa ja huoltoasemilla olettaen, että jäsenliike välittää korttitapahtu man American Expressille oikealla toimialakoodilla, joka on luotu American Expressin ja jäsenliikkeen välille. Platinum Card: puolitoista (1,5) MRpistettä jokaisesta eurosta (1).

ohjelman ehdot

MRjäsen ei kuitenkaan saa pisteitä seuraavista veloituksista: a) Käteisnostoista, esimerkiksi automaattinostoista tai nostoista posti tai pankkikonttoreista, American Express Traveller's Cheques matkasekkien ostosta, valuutan ostosta ja vaihdosta eikä näistä tapahtumista aiheutuvista käsittelymaksuista tai vastaavista kus tannuksista. b) Huomautusmaksuista, perinnästä aiheutuvista kustannuksista eikä muista korttiehtojen mukaisista Korttitiliin/Kortiin liittyvistä kustannuksista ja maksuista mukaanlukien korttien vuosimaksut ja viivästyskorot. 3.2. American Express voi yksin tai yhteistyössä muiden osapuo lien kanssa myöntää MRtiliin liitetyllä Kortilla tehtyjen ostosten veloituksista normaalista kertoimesta poikkeavia lisäpisteitä. Näitä erityiskampanjoita ja/tai erityistarjouksia koskevien erillisten sään töjen lisäksi nämä ehdot koskevat soveltuvin osin myös kyseisistä tarjouksista kertyviä pisteitä. 3.3. Laskun loppusumman ylittävät maksut MRtiliin liitetylle Korttitilille/Kortille eivät oikeuta MRjäsentä saamaan pisteitä ennen, kun lisäveloituksia laskutetaan. Veloitukset, jotka makse taan 30 päivää tai myöhemmin eräpäivän jälkeen, eivät oikeuta MRpisteisiin. 3.4. American Express pidättää oikeuden päättää tapauskohtaisesti lasketaanko veloitus pisteitä tuottavaksi tapahtumaksi. 3.5. MRjäsen saa pisteitä ainoastaan MRjäsenyyden aikana suori tetuista veloituksista. Pisteitä ei myönnetä takautuvasti American Expressin laskuttamista veloituksista ennen MRjäsenyyttä tai MRjäsenyyden lakattua. 3.6. Kaikki pisteet, jotka MRjäsen saa näiden sääntöjen mukaan, kerääntyvät juoksevasti vuoden aikana sille MRtilille, johon Korttitili/Kortti on liitetty. Pisteet näkyvät kuukausittain korttilas kulla. MRjäsenen MRtilillä vuoden lopussa oleva saldo siirretään seuraavalle vuodelle edellyttäen, että MRjäsen toimii näiden ehtojen mukaisesti. 3.7. Kaikki MRtiliin liitetyille Korttitilille/Kortille tehdyt hyvitykset (Tilinhaltijan/Kortinhaltijan suorittamia maksuja lukuun ottamatta) johtavat siihen, että hyvitystä vastaava pistemäärä vähennetään välittömästi MRtililtä. 4. PISTEIDEN KÄYTTÄMINEN 4.1. MRjäsenen MRohjelmasta saamat pisteet eivät ole lain nojalla tai muulla tavoin toiselle luovutettavissa tai siirrettävissä olevaa omaisuutta. MRtilille kertyneitä pisteitä ei voi siirtää toisen henki lön MRtilille. Ainoastaan MRjäsen voi määrätä MRtiliinsä kuulu vista pisteistä, vaikka ne olisivat kertyneet MRtilille rinnakkaiskor tilla tehdyistä veloituksista. Eri MRtilien pisteitä ei voi yhdistää. 4.2. Saaduilla pisteillä ei ole taloudellista arvoa eivätkä ne ole lunastettavissa käteistä vastaan. 4.3. Pisteitä lunastettaessa MRtiliin liitetyn Korttitilin/Kortin erään tynyt saldo tulee olla maksettuna. Pisteitä ei voi lunastaa mikäli American Express tai Tilinhaltija on irtisanonut kaikki MRtiliin liitetyt Korttitilit/Kortit. 4.4. MRjäsen voi lunastaa pisteillään yhteistyökumppaneiden palveluita, tuotteita, arvoseteleitä tai muuntaa pisteitään yhteis työkumppanin kantaasiakasohjelman pisteiksi niiden erityisten ehtojen mukaan, joita American Express ja kukin yhteistyökumppani kulloinkin soveltavat. Näitä mahdollisuuksia kutsutaan yhteisellä nimityksellä Palkinnoiksi. MRjäsen on Palkintoja lunastaessaan velvollinen noudattamaan Palkintoja koskevia ehtoja, sääntöjä ja rajoituksia, jotka yhteistyökumppani asettaa. 4.5. Pisteiden muuntamisen edellytyksenä on, että MRjäsen on kyseisen yhteistyökumppanin kantaasiakasohjelman jäsen. Muunnettujen pisteiden käytössä sovelletaan kyseisen kanta asiakasohjelman omia sääntöjä. 4.6. American Expressillä ei ole vastuuta pisteistä, jotka MRjäsen on lunastanut tai muuntanut Palkinnoiksi tai niistä toimenpiteistä, muutoksista, ehdoista ja edellytyksistä, jotka yhteistyökumppani voi asettaa Palkintojen lunastamisen ja/tai käytön edellytykseksi. 4.7. American Express ei myöskään vastaa vahingoista, jotka liittyvät tuotteisiin tai palveluihin, jotka on saatu MRohjelman yhteistyö kumppaneilta. 4.8. American Express ei takaa Palkintojen saatavuutta kaikkialla ja/ tai kaikkina ajankohtina. 4.9. American Express ei vastaa MRohjelman materiaaleissa mah dollisesti ilmenevistä painovirheistä tai tiedon puutteellisuudesta. 4.10. Pisteillä lunastettujen matkojen vakuutusedut voivat poiketa Kortilla maksettujen matkojen vakuutuseduista. 4.11. Pisteitä, jotka MRjäsen on jo lunastanut tai muuntanut Palkin noiksi, ei voida palauttaa tai muuntaa takaisin MRtilille. 4.12. Mikäli MRtiliin liitetylle Korttitilille/Kortille tehdään hyvitys, josta johtuen MRjäsenen pisteet alittavat lunastukseen tai muunta miseen vaadittavan määrän, lunastus tai muuntaminen ei voi tapah tua ennen, kuin MRjäsenen pistemäärä jälleen nousee vaadittavaan määrään pisteitä. 4.13. MRjäsenen tulee tehdä pisteiden Palkinnoiksi lunastamista tai muuntamista koskeva pyyntö ottamalla yhteyttä American Expressin asiakaspalveluun. Pyyntö on esitettävä hyvissä ajoin (2 viikkoa) ennen suunniteltua käyttöä, ellei kyseisen Palkinnon ehdoissa toisin mainita. 4.14. MRjäsen on itse velvollinen tekemään tarpeelliset varauk set ja järjestelyt Palkintojen hyödyntämiseksi (hotelliyöt, matkat, autovuokraukset). Kaikki ylimääräiset järjestelyt ja muutokset ovat MRjäsenen henkilökohtaisia ja tapahtuvat omalla kustannuksella ja omalla vastuulla. 4.15. Lunastetut Palkinnot eivät missään tapauksessa ole palautet tavissa, vaihdettavissa, korvattavissa, uudelleenlunastettavissa tai muunnettavissa rahaksi, luotoksi, pisteiksi tai muuksi Palkinnoksi, jollei näissä säännöissä erikseen toisin sallita. Kaikki Platinum Matkapalveluiden kautta lunastetut MRpisteet ovat palvelujen ja lentolippujen saatavuuden sekä ehtojen alaisia. Matkapalveluihin lunastetut MRpisteet palautetaan ainoastaan mikäli matkapalve lun omat ehdot sallivat takaisinmaksuja ja jos kyseiset ehdot ovat voimassa, mutta tämä on sovellettavissa vain rajoitettujen lentolip pujen hintoihin, pakettimatkoihin ja hotelleihin jotka ovat mukana Worldwide Cities & Resorts ohjelmassa. Mahdolliset takaisin maksut lasketaan pro rata, perustuen alkuperäiseen varaukseen. Takaisinmaksetuista matkapalveluista saatetaan periä toimitusmak su ja American Express tiedottaa tästä mahdollisuudesta ennen lunastusta. Nämä maksut on maksettava American Expresskortilla. 5. PERUUTTAMISOIKEUS ETÄMYYNNISSÄ 5.1. Etämyynnillä tarkoitetaan, että sopimus osallistua MRohjelmaan tehdään American Expressin järjestämällä toimintatavalla solmia sopimuksia etämyynnillä ja että sopimuksen tekemiseen on käy tetty pelkästään postia, puhelinta, televisiota, sähköpostia tai tietoverkkoa. 5.2. Mikäli MR sopimus on tehty etämyynnin avulla, MRohjelman jäsenellä on oikeus peruuttaa sopimus ilmoittamalla siitä American Expressille 14 päivän kuluessa sopimuksen tekemisestä, tai sitä myö häisemmästä ajankohdasta, jona MRjäsen on saanut lakisääteisen informaation ja kappaleen sopimusehtoista pysyvällä tavalla. 5.3. MRjäsenellä on milloin tahansa sopimussuhteen aikana oikeus pyynnöstä saada sopimusehdot paperilla. 6. AMERICAN EXPRESSIN OIKEUDET 6.1. American Express pidättää oikeuden muuttaa MRohjelman vuosimaksua. American Express on velvollinen tiedottamaan MRjäsenille hintoja koskevista muutoksista vähintään kuusi kuu kautta ennen muutoksen tapahtumista. 6.2. American Express varaa itselleen oikeuden muuttaa Palkintoja siitä erikseen ilmoittamatta. Myös MRohjelman yhteistyökumppa nit voivat muuttua (yhteistyökumppaneita voi tulla lisää tai erota MRohjelmasta) ilman erillistä ilmoitusta. 6.3. American Expressillä on oikeus lopettaa MRohjelma kuuden (6) kuukauden ennakkovaroitusajalla. 6.4. American Expressillä on oikeus yksipuolisesti muuttaa näitä ehtoja ilmoittamalla siitä MRjäsenille 30 päivää ennen muutoksen voimaantuloa. 6.5. American Express ei vastaa MRohjelman mahdollisista MR jäsenelle aiheuttamista vero ja maksuseuraamuksista. 6.6. American Express ei ole vastuussa viivästyksestä tai vahingosta, joka johtuu suomalaisesta tai ulkomaisesta lainsäädännöstä, suoma laisesta tai ulkomaisesta viranomaistoimesta, yleisen liikenteen tai maksuliikenteen keskeytyksestä, sotatapahtumista, terroriteoista, lakosta, saarrosta, boikotista, työsulusta tai muista vastaavista olo suhteista (force majeure). 6.7. American Expressillä on oikeus luovuttaa näiden ehtojen mukaiset oikeutensa ja velvollisuutensa toiselle samaan ryhmään kuuluvalle yhtiölle. 6.8. Vaikka American Express ei yksittäistapauksissa käytä yllä mai nittuja oikeuksiaan, tämä ei tarkoita sitä, että American Express siinä tapauksessa on luopunut käyttämästä näitä oikeuksia myöhemmin muissa olosuhteissa. 6.9. Näihin ehtoihin ja kaikkiin niihin liittyviin seikkoihin sovel letaan Suomen lakia. MRohjelman markkinoinissa noudatetaan Suomen lakia. Mahdollinen riitaasia voidaan saattaa Kuluttaja valituslautakunnan ja/tai suomalaisen käräjäoikeuden käsiteltäväksi.

American Express Services Europe Ltd, filial sivuliike, Arkadian katu 2, FI00100 Helsinki, Finland. Ytunnus 10369100. American Express Services Europe Limited, Belgrave House, 76 Buckingham Palace Road, London, SW1W 9AX, United Kingdom. Rekisteröity: England & Wales Reg. no 1833139 American Express Services Europe Limited on Financial Services Authority/United Kingdom valtuuttama maksupalvelujen toimittaja Payment Services Regulations 2009 [ref. no 415532] mukaisesti.

1/10

Information

3 pages

Report File (DMCA)

Our content is added by our users. We aim to remove reported files within 1 working day. Please use this link to notify us:

Report this file as copyright or inappropriate

666276