Read AMUTEK OY hinnasto 1 MUURAUSJOHTEET JA OHJAIMET 2 osaa 7.11.2009 text version

TUOTEKORTTI

sivu 1 (2)

2010.1 päivitetty 11.1.2010

Väliseinäohjain

Väliseinäohjainta käytetään muurauksen liitossaumoissa, kun uusi muurattava seinä liittyy jo olemassa olevaan seinään. Ohjainkiskolla linjataan muuraus. Uusi muurattava seinä sitoutuu jo olemassa olevaan seinään ohjainkiskoon kiinnitettävillä ramloilla. Ohjainkiskoon väliltä kiinnitettävällä langansiirto-osalla voidaan muurarin linjalanka säätää haluttuun kohtaan valitulle puolelle ohjainkiskoa. Ei jälkityötä! Patentoitu.

Mitat

Väliseinäohjain koostuu 3 tuotteesta: 1. ohjainkisko: Kuumasinkitty muototeräs, varastopituudet: 2,5m, 2,7m, 3,0m, 3,25m, 3,5m, jää rakenteisiin Saatavana myös ruostumattomasta teräksestä (rst) valmistettuna, esim. ulkokäyttöön. Taivutettu kuumasinkitty teräslanka. Muuraussaumassa käytettävä Ø4mm, liimasaumassa käytettävä Ø2,7mm. Tarve: muurauksessa joka 3.-4. vaakasauma, liimauksessa joka 2.-3. vaakasauma. Jää rakenteisiin. Saatavana myös rst.

Osat

2. ramla:

3. langansiirto-osa: Sähkösinkitty teräs, voidaan käyttää useita kertoja, voidaan kiinnittää ohjainkiskoon väliltä. Lisäksi tarvitaan kiinnike taustamateriaalin mukaan, esimerkiksi betoniin ja kahiin naula-ankkuri 4,8x26mm.

ramla-liimaukseen ramla-muuraukseen

Väliseinäohjaimella muurauksen linjaaminen on erittäin helppoa. Ohjainkiskon linjausvaiheessa ei tarvitse vielä tietää, kummalta puolelta muurari tulee seinän muuraamaan. Muurauksessa käytettäviä ramloja ei tarvitse esikiinnittää, vaan muurari kiinnittää ne muurauksen aikana ohjainkiskoon. Ohjainkiskossa olevien soikeiden pystysuuntaisten ramlareikien ansiosta ramlaa ei tarvitse taivutella, vaan se osuu aina muuraussauman kohdalle. Langansiirto-osa voidaan kiinnittää ohjainkiskoon väliltä. Muurarin linjalanka kiinnitetään T-ohjaimeen. T-ohjaimen avulla linjalanka voidaan säätää ohjainkiskon valitulle puolelle, haluttuun kohtaan.

ohjainkisko T-ohjain

langansiirto-osa

TUOTEKORTTI

sivu 2 (2)

2010.1 päivitetty 11.1.2010

Linjaaminen, ramlojen asennus

Uuden muurattavan seinän keskilinja merkitään jo olemassa olevaan lähtöseinään (Seinä tai pilari: betoni, tiili, harkko, teräs yms. Myös viisto/vino pinta esim. porrassyöksyn alla. Lisäksi myös ulkona, esim. parvekepielessä). Ohjainkisko kiinnitetään sen keskellä olevista kiinnitysrei'istä (pyöreät ja soikeat) lähtöseinään. Asennusta helpottaa keskilinjan merkintä; se näkyy keskilinjan kiinnitysrei'istä. Tiilijako merkitään ohjainkiskoon. Tuleva muurattava seinä on nyt linjattu; se on valmis muurausmesta muurarille. Ramloja ei tarvitse esikiinnittää lähtöseinään. Muurari kiinnittää ramlat muurauksen aikana ohjainkiskossa oleviin soikeisiin pystysuuntaisiin ramlareikiin. Ramla osuu aina muuraussauman kohdalle.

Langansiirto-osa

Yleistä: Muurarin linjalanka on samalla puolella muurattavaa seinää kuin muurari. Linjalanka linjaa muurattavan tiilen muurarin puoleisen yläkulman. Muurari muuraa seinän nk. "paremmalta puolelta". Saumattu puoli on parempi puoli kuin tasoitepuhdas puoli. Jos seinän molemmat puolet ovat saumattuja, valitaan paremmaksi puoleksi se, joka valmiina jää enemmän näkyviin, esim. käytävän puoli. Toisinaan muurauksen edetessä seinän yläosa voidaan joutua muuraamaan toiselta puolelta, esim. jos katonrajassa olevat ilmastointiputket ovat muurarin haittana.

Langansiirto-osa voidaan kiinnittää ohjainkiskoon väliltä. T-ohjaimella linjalangan voi säätää juuri oikeaan kohtaan, kummalle puolelle ohjainkiskoa hyvänsä.

langansiirto-osa 2 langansiirto-osa 1

Kerralla valmista; ei jälkityötä

Käytettäessä väliseinäohjainta jälkityötä ei jää. Muurari muuraa tiilen nk. "kuivana" ohjainkiskoa vasten. Lähtösaumasta jää siisti vakiolevyinen sauma, jonka muurari täyttää ja voi tarvittaessa saumata seinän molemmilta puolilta muurauksen edetessä: tämä helpottaa seinän ja sisäkulman seuraavia työvaihteita, esim. tasoitusta, laatoitusta, kaappien asennusta jne. Kun seinä on muurattu valmiiksi, muurari irrottaa langansiirto-osan.

Asiakaskommentteja vuosien varrelta: - Tämä tuote on erittäin hyvä myös tasoiteseinissä. Monesti ei edes tule ajatelleeksi, kuinka tarkat nurkat tasoiteseinissä pitää tehdä. Sinnehän tulee aina jotain päälle: tasoite, vesieriste, laattoja, kaappeja jne. Ei siellä mitään "knöölejä" saa olla. - Tämän tuotteen ainoa huono puoli on se, että sen kaikki edut huomaa vasta sitten kun kaikki muuraukset on tehty. Perinteisiin linjalautoihin verrattuna jälkityötä kun ei ihan oikeasti ole!

Väliseinäohjaimen tekniset liitteet: www.amutek.fi - detaljit - suunnittelijoille

Information

AMUTEK OY hinnasto 1 MUURAUSJOHTEET JA OHJAIMET 2 osaa 7.11.2009

2 pages

Find more like this

Report File (DMCA)

Our content is added by our users. We aim to remove reported files within 1 working day. Please use this link to notify us:

Report this file as copyright or inappropriate

865956