Read Microsoft Word - Certificat de performanta energetica _ pt. site.doc text version

Certificat de Performanta Energetica

Societatea noastra realizeaza cu auditori certificati si autorizati servicii de auditare energetica atat pentru locuinte individuale cat si pentru ansambluri rezidentiale, cladiri de birouri si spatii comerciale. Certificatul energetic este necesar pentru inchirierea, vanzarea si reabilitarea termica a cladirilor. Pentru a putea inchiria sau vinde o cladire proprietarul este obligat conform Lege nr. 372/2005, privind performanta energetica a cladirilor si Ordin nr. 1459/2007 pentru aprobarea Normelor metodologice privind performanta energetica a cladirilor, emis de Ministerul Dezvoltarii, Lucrarilor Publice si Locuintelor, sa aibe certificatul energetic al imobilului respectiv. Pentru obtinerea acestiu certificat, prima etapa pe care trebuie sa o parcurgem este auditul energetic al imobilului. Auditul energetic se refera la verificarea tuturor informatiilor tehnice si istorice ale consumului de energie termica, electrica, a consumului de apa calda si rece precum si a consumului de gaze naturale, cu care este sustinuta intretinerea confortului unui imobil de locuit sau pentru birouri. Scopul unui audit energetic este si acela de a recomanda solutii de reabilitare sau chiar modernizare din punct de vedere termic si energetic a imobilului auditat prin actiuni directe asupra instalatiilor care deservesc imobilul, precum si actiuni de anvelopare a peretilor exteriori si chiar a celor interiori acolo unde este necesar. In final se va elabora in termenul prevazut de lege, un raport de audit energetic, care va contine toate datele specifice si necesare care vor fi folosite ulterior la atribuirea unui certificat energetic care ofera proprietarul locuintei informatii asupra eficientei energetice a apartamentului, prin incadrarea acestuia intr-o clasa energetica (de la clasa A- eficienta energetica ridicata, la clasa G- eficienta energetica scazuta), functie de consumul total anual specific de energie. Certificatul de performanta energetica a cladirii este valabil 10 ani de la data intocmirii. El va fi inmanat proprietarului, iar proprietarul il pune la dispozitia cumparatorului sau chiriasului. Certificat de Performanta Energetica este întocmit de catre auditori energetici pentru cladiri, autorizati de Ministerul Dezvoltarii Regionale si Locuintei.

Documentele necesare pentru obtinerea Certificatului de Performanta Energetica:

Proiect arhitectura complet ­ planuri, sectiuni, fatade; Plan de situatie cu indicarea orientarii constructiei, functie de punctele cardinale si vecinatati; Detalii ale straturilor care compun anvelopa cladirii, cu indicarea materialelor folosite si a grosimii lor; Memoriu de arhitectura, din care sa reiasa materialele si finisajele folosite, eventual detalii de finisaje ale anvelopei cladirii; Memoriu de instalatii: a) înclzire i alimentare cu ap cald de consum, inclusiv caracteristicile în ceea ce privete izolarea acestora; b)instalaia de climatizare; b)ventilaia; c)instalaia de iluminat integrat a cldirii, în principal sectorul nerezidenial; d) sisteme solare pasive i de protecie solar; e)ventilaia natural; f)condiiile de climat interior, inclusiv cele prevzute prin proiect; g)sisteme solare active i alte sisteme de înclzire, inclusiv electrice, bazate pe surse de energie regenerabil; h)electricitate produs prin cogenerare; i) iluminatul natural. Tablou de tamplarie cu fisele tehnice (de la producator) din care sa reiasa transmitanta = pierderea de caldura; Cate persoane locuiesc / lucreaza in cladire

Information

Microsoft Word - Certificat de performanta energetica _ pt. site.doc

2 pages

Find more like this

Report File (DMCA)

Our content is added by our users. We aim to remove reported files within 1 working day. Please use this link to notify us:

Report this file as copyright or inappropriate

238868


You might also be interested in

BETA
02 Caiet de sarcini
AUDITOR ENERGETIC DE CLADIRI
Microsoft Word - Certificat de performanta energetica _ pt. site.doc
Masuri de reabilitare termica si modernizare energetica a ...