Read Handleiding externe werkplek text version

Handleiding Externe Werkplek

Colofon Scribent: Documenteigenaar: Bestemd voor: Versie: Docudatum: Indeling:

Dhr. M. van den Berg Manager ICT Geheel Atlant Zorggroep 1.0 27 september 2011 ICT - Handleidingen

Inleiding

Deze handleiding beschrijft het gebruik van de faciliteit "Externe Werkplek". Met externe werkplek kun je met Internet Explorer via een beveiligde verbinding toegang krijgen tot het netwerk van de Atlant zorggroep. Hoofdstuk 1 "Snel aan de slag" wijst je vanzelf de weg om binnen tien minuten van externe werkplek gebruik te kunnen maken. Deze handleiding is opgesteld op basis van een pc met Microsoft Windows XP / 7 en Internet Explorer 8 of 9. Gebruik je een andere versie dan kunnen de afbeeldingen afwijken of moeten er mogelijk extra handelingen worden gedaan.

Team ICT

Handleiding Externe Werkplek

1.0, 27-9-2011

Pagina 2 van 8

Inhoud

1. Snel aan de slag .........................................................................................................4 1.1 Externe werkplek ..................................................................................................4 1.2 Aanpassingen Internet Explorer..............................................................................4 1.3 Installatie citrix plug-in (alleen bij eerste gebruik) ....................................................6 1.3.1 Windows client ...............................................................................................6 1.3.2 Mac OS client .................................................................................................7 1.4 Inloggen op Externe werkplek ................................................................................7 1.5 Inloggen zonder installeren citrix plug-in .................................................................8

Handleiding Externe Werkplek

1.0, 27-9-2011

Pagina 3 van 8

1. Snel aan de slag

1.1 Externe werkplek Voor Externe werkplek is een pc/laptop nodig met internet verbinding. Alle andere benodigdheden zoals deze handleiding en de client software voor de verschillende besturingssystemen kun je downloaden op www.atlant.nl, klik dan op medewerker.

1.2 Aanpassingen Internet Explorer In Internet Explorer dienen een tweetal aanpassingen te worden gedaan voor het gebruik van externe werkplek. In Internet Explorer kun je dat doen door te kiezen voor Extra, klik dan op internetopties. IE8

of IE9

Handleiding Externe Werkplek

1.0, 27-9-2011

Pagina 4 van 8

Klik op de tab Privacy, kies bij pop-up blokkering voor de knop Instellingen. Type het adres portal.atlant.nl in en klik op toevoegen. Klik op sluiten om het geopende venster te sluiten.

Klik op het tabblad beveiliging. Klik op de zone vertrouwde websites en dan op websites. Type het adres https://portal.atlant.nl in en klik op toevoegen. Klik op sluiten en op OK om de vensters te sluiten.

Handleiding Externe Werkplek

1.0, 27-9-2011

Pagina 5 van 8

1.3 Installatie citrix plug-in (alleen bij eerste gebruik) Als je voor het eerst gebruik maakt van externe werkplek moet er een plug-in geïnstalleerd worden. Deze plug-in is te vinden op www.atlant.nl, klik dan op medewerker. Deze hoef je alleen te installeren als je voor het eerst op de betreffende computer gebruik gaat maken van externe werkplek. Mocht er al eerder op de computer gebruik gemaakt zijn van externe werkplek kun je verder gaan naar paragraaf 1.4 Heb je problemen met het installeren van de citrix plug-in ga dan naar paragraaf 1.5 1.3.1 Windows client Als je gebruikt maakt van een computer met daarop Windows als besturingssysteem, moet je de Windows client van citrix installeren. Deze kun je selecteren door er op te klikken: Daarna krijg je onderstaande melding, hier dien je op uitvoeren te klikken. Internet Explorer 7 of 8

Of Internet explorer 9

Bij Internet explorer 8 krijg je nog een tweede melding daar kun je ook op uitvoeren klikken.

Handleiding Externe Werkplek

1.0, 27-9-2011

Pagina 6 van 8

De citrix plug-in wordt nu geïnstalleerd, om de installatie af te ronden druk je op OK. Daarna moet je de internet browser afsluiten en kun je verder gaan naar paragraaf 1.4 1.3.2 Mac OS client Als je gebruikt maakt van een Apple computer of laptop, moet je de Mac OS client van citrix installeren. Er wordt door de servicedesk geen support gegeven op deze installatie. 1.4 Inloggen op Externe werkplek Als je de citrix plug-in geïnstalleerd hebt kun je gebruik gaan maken van externe werkplek. Open de internet browser en ga naar www.atlant.nl en klik op medewerker. Nu kun je op "Klik hier om aan te melden" klikken. Vul je gebruikersnaam en wachtwoord in en klik op "Aanmelden". In dit veld moet u uw gebruikersnaam invullen.

In dit veld moet u uw wachtwoord invullen.

Handleiding Externe Werkplek

1.0, 27-9-2011

Pagina 7 van 8

Om Externe werkplek te starten klik op "Atlant Desktop". Er zal nu een beveiligde verbinding worden gemaakt naar je desktop. (het verbinding maken kan even duren)

1.5 Inloggen zonder installeren citrix plug-in Heb je problemen met het installeren van de citrix plug-in of maak je gebruik van een openbare pc (internet café, bibliotheek, etc.) waarop geen software mag worden geïnstalleerd, kies dan voor deze optie. Open de internet browser en gaat naar www.atlant.nl en klik dan op medewerker. Nu kun je op "Klik hier om aan te melden" klikken. Onderstaande pagina wordt geopend.

Klik op "Probeer de Java Client" en ga verder met inloggen. Is de java optie niet zichtbaar op het startscherm dan is het helaas niet mogelijk om met deze computer een verbinding te maken naar externe werkplek.

Handleiding Externe Werkplek

1.0, 27-9-2011

Pagina 8 van 8

Information

Handleiding externe werkplek

8 pages

Report File (DMCA)

Our content is added by our users. We aim to remove reported files within 1 working day. Please use this link to notify us:

Report this file as copyright or inappropriate

686489


You might also be interested in

BETA
Handleiding externe werkplek