Read Afscheid text version

Begr. Gielis-Veremans

Rouwteksten

1

Afscheid

Het is tijd voor mij te gaan nu geen tranen meer kijk naar de hemel en geloof eens zien we elkaar weer Tijd voor mij jou te verlaten geen verdriet meer en geen pijn kijk naar de regenboog en weet ik zal er altijd zijn. Het zal niet eeuwig duren eens komt er een moment dat ik je weer zal vasthouden dat je weer bij me bent. Tijd voor ons om afscheid te nemen. droog je tranen nu kijk 's avonds naar de sterren weet dat ik van je hou Denk aan mij en wens mij altijd heel dicht bij praat met mij, verdring de pijn ik zal er altijd voor je zijn.

Francis van 't Klooster

Begr. Gielis-Veremans

Rouwteksten

2

WEEN NIET

De dood is niets. Ik ben slechts naar de andere kant. Ik ben mezelf,jij bent jezelf. Wat we voor elkaar waren, zijn we nog altijd. Noem me zoals je me steeds genoemd hebt. Spreek tegen me als weleer, op de zelfde toon, niet plechtig, niet triest. Lach om wat ons samen heeft doen lachen. Denk aan mij, bid met mij. Spreek mijn naam uit thuis, zoals je altijd gedaan hebt, zonder hem te benadrukken, zonder zweem van droefheid. Het leven is wat het altijd is geweest. De draad is niet gebroken. Waarom zou ik uit je gedachten zijn? Omdat je me niet meer ziet? Nee, ik ben niet ver, juist aan de andere kant van de weg. Zie je, alles is goed. Je zult mijn hart opnieuw ontdekken en er tederheid in terugvinden. Dus, droog je tranen en ween niet, als je van me houdt

(Augustinus)

Begr. Gielis-Veremans

Rouwteksten

3

Tot ziens

Al weet ik dat je veilig bent geborgen bij de Heer de lege plaats blijft onvervuld ik zie je hier nooit meer Al weet ik dat je veilig bent verlost van alle pijn ik kan mijn vragen niet meer kwijt kan nooit meer bij je zijn Al weet ik dat je veilig bent ik zoek en vind je niet ik vraag het aan een lege lucht of je mij hoort en ziet Al weet ik dat je veilig bent mijn hart wil er niet aan dat je, die ik niet missen kan voorgoed bent heengegaan Al weet ik dat je veilig bent ik zie je hier nooit meer maar als het donkert, zeg ik zacht tot ziens, bij God de Heer!

Begr. Gielis-Veremans

Rouwteksten

4

DE DOOD IS LEVEN GEWORDEN

Wij kunnen niet het mooie zien waarin jij nu bent. Dat ontgaat ons zoals jij ons ontgaan bent, onverbiddelijk, onstuitbaar. Voor ons de leegte, voor jou de volheid, voor ons de stiltetranen, voor jou het vreugdelachen. Het verhaal van jouw leven is dood, het verhaal van jouw dood is leven geworden volop, daar aan de overkant, waar de zon vriendelijk de maan overbodig maakt en de dag voorgoed de nacht heeft weggelachen, omdat jij in licht moet zijn dat ons ontgaat.

Begr. Gielis-Veremans

Rouwteksten

5

ADIEU

Je bent niet dood, de Heer heeft je geroepen bij Hem te wonen in Zijn glanzend huis; Je hoeft geen rust en vrede meer te zoeken, je hebt ze nu, want je bent veilig thuis. Je bent niet dood, je mag voor eeuwig leven, je bent verlost van onvolkomenheid, van pijn en verdriet. God zal je geven een onbegrensd geluk in onbegrensde tijd. Je bent niet dood, maar ach ik zal je missen, zoals een mens de meest-geliefde mist. De jaren van geluk zijn nooit meer uit te wissen En ik geloof: God heeft zich niet vergist...

Begr. Gielis-Veremans

Rouwteksten

6

EEN NIEUW BEGIN

Leven is vanaf zijn geboorte voortdurend afscheid nemen. Loslaten om verder te gaan. Zichzelf verliezen om zich te vinden. Het risico nemen van de graankorrel om vruchten voort te brengen. Afscheid nemen is het moeilijkste in het leven. Men leert het nooit. Gelovigen nemen nooit afscheid van het Léven. Want zij weten dat Gods liefde hen nooit loslaat. Wat een einde leek wordt een nieuw begin, een begin van het echte leven.

Begr. Gielis-Veremans

Rouwteksten

7

Als ik morgen doodga, huil dan niet Ik ben niet echt dood, moet je weten. Het is de heimwee die ik achterliet. Dood ben ik pas, als jij dat bent vergeten. En als ik doodga, treur maar niet, Ik ben niet echt dood moet je weten. Het is het verlangen dat ik achterliet, dood ben ik pas, als jij dat bent vergeten. Als ik doodga, huil maar niet. Ik ben niet echt dood moet je weten. Het is maar een lichaam dat ik achterliet. Dood ben ik pas, als jij mij bent vergeten.

(Bram Vermeulen)

Begr. Gielis-Veremans

Rouwteksten

8

Als je van iemand houdt en je bent van diegene gescheiden kan niets de leegte vullen je moet dat niet proberen maar het is ook een grote troost want zolang de leegte werkelijk leeg blijft blijf je daardoor met elkaar verbonden Waarom jij, blijft een vraag tot op de dag van vandaag het gemis is niet te omschrijven het verdriet doet pijn maar het voelt goed dat zoveel mensen meeleven en er voor ons zijn

Begr. Gielis-Veremans

Rouwteksten

9

EEN WITTE ROOS

Adem houdt op, warmte wordt kilte, diepe kilte als van de dood en lachen wordt stilte, echo van vragen dat geen antwoord vindt. Maar een mensennaam kan niet vergaan, niet verzinken in oneindig niets. Jouw naam heeft klank en toon gezet van hoe de jouwen verdergaan. In gemis, maar ook in vertrouwen dat leven léven wordt als er maar genoten wordt, gevochten en geknokt, geliefd en gelachen. Zo wordt jou naam een witte roos aan ons hart, bloeiend voor altijd, geurig en welriekend, maar ook doornig stekend, want jij bent er niet als wij jou roepen; en ons zoeken zal nooit vinden worden, geen samen lachen en geen raken meer. Maar in de stilte zul jij bloeien aan ons hart als schitterende herinnering, levend, tegen alle weerwil in. Neen, vergeten zullen wij jou niet. Wees gerust, rust maar zacht rust in vrede...

Information

Afscheid

9 pages

Report File (DMCA)

Our content is added by our users. We aim to remove reported files within 1 working day. Please use this link to notify us:

Report this file as copyright or inappropriate

594691


You might also be interested in

BETA
Afscheid