Read Masszzsok text version

Masszázsok

kötszöveti masszázs nyirokmasszázs cellulitisz kezelés kebeldúsító mellkondicionálás érintésterápia kismama-masszázs ránctalanító arcmasszázs frissít svéd masszázs

Rigó Zsuzsa: gyógy- és nyirokmasszázs

MASSZÁZS = ENERGIASZINTNÖVELÉS A mai életmódunk nem támogatja az életenergiánk szintjének növelését, viszont tudomásul kell venni, hogy az életenergia szintje megegyezik az egészségünk szintjével. A siker záloga pedig a jó ernlét. A gyógy-masszázs számomra áthangoló terápia, mely alatt a fáradt test felfrissítését, a túlhajszolt idegek megnyugtatását és a fájdalom csökkentését értem. Emberközeli környezetben relaxációs zene mellett minden feszültség-görcs feloldódik életünkben. Szeretettel várom Rigó Zsuzsa gyógy-masszr Bejelentkezés az alábbi telefonszámokon: 06-1/220-1103, 06-70/589-1841 A masszázs során:

· az izmoknak jobb

ENERGIA = EGÉSZSÉG GYÓGYMASSZÁZS

EGÉSZSÉG = SIKER

NYIROKMASSZÁZS

vérellátása lesz, teljesítképessége n · anyagcsere fokozódik, a salakanyagok elszállítása gyorsul ...tovább...

A nyirokrendszer a szervezet els védekez rendszere. Betegségmegelz, egészségmegrz hatása van...tovább...

GYÓGYMASSZÁZS

A gyógy-masszázs számomra áthangoló terápia, mely alatt a fáradt test felfrissítését, a túlhajszolt idegek megnyugtatását és a fájdalom csökkentését értem. A masszázs során: az izmoknak jobb vérellátása lesz, teljesítképessége n,anyagcsere fokozódik, a salakanyagok elszállítása gyorsul, a küls elválasztású mirigyek szekréciója/kiválasztása fokozódik (gyomor, bél, hasnyálmirigy) Általános hatásai a masszázsnak:

· · · · · ·

keringés: pulzusszám csökken, vérnyomás szabályozódik, légzés: mélyül, optimalizálódik, br: kipirult, rugalmas lesz, izomtónus: - a masszázs ersségétl függen ­ csökken, ellazult állapotba kerül, kötszöveti réteg: hegek, letapadások feloldódnak, végtagok: meleggé válnak.

Összességében a szervezet fizikai és pszichés állapotának javulása jön létre. Az alábbi betegségeknél orvosi javaslatra terápiás céllal masszázs alkalmazható:

· · · · · ·

reumatológiai betegségek, krónikus gyulladás, ortopédiai megbetegedések: pl.: csípficam, coxarthrosis, gerinc-megbetegedések, neurológiai megbetegedések: pl.: Stroke után, parkoson kór, traumák: baleset, gipsz levétele után, kontraktúrák / izületi mozgáskorlátozottság után, keringési betegségek: pl.: vénás pangás ­ kivéve a visszereket, belgyógyászat: pl.: székrekedés

NYIROKMASSZÁZS

A nyirokrendszer a szervezet els védekez rendszere. Betegségmegelz, egészségmegrz hatása van. A nyirokrendszer a nyirokerekbl, a nyirokcsomókból és a lépbl áll. A nyirokrendszer a periférián kezddik, billentyk segítségével folyik a szív felé a nyiroknedv, mely tartalmazza a salakanyagokat. A vénák mellett futva minden nagy nyirokér egy fels mellkasi vénába torkollik, így a nyirokrendszeren át megtisztított életfolyadék visszajut a szervezet vérkeringési rendszerébe. F részei: csecsemmirigy, lép, mandula. F nyirokcsomó helyek: nyak, hónalj, comb, ágyék. Legnagyobb koncentrációja a has /köldök/. A nyirokrendszer a szervezet els védekez rendszere. A nyirokcsomók kiszrik a kórokozókat, idegen anyagokat és a kering szabadgyököket tartalmazó deformált, daganatsejteket, majd megpróbálják ártalmatlanítani. Ehhez speciális fehérvérsejteket, lymphocytákat képeznek. Ezek a lymphocyták a csontvelben termeldnek és a

csecsemmirigyben, vagyis a Thymusban és a lépben érnek meg. Nyirokdrenázs, azaz nyirokmasszázs által a nyirokerek aktivizálódnak, a nyirokáramlás meghatározott irányba tereldik és az esetlegesen károsodott területek között folyik. Amikor a szervezetben fertzés lép fel, mindig a fertzés helyéhez legközelebb es nyirokcsomó aktivizálódik, ilyenkor érzékennyé válhatnak a nyirokcsomók. A nyirokrendszer a régi hulladék anyagok stagnáló lerakódásait is tartalmazzák. A nyirok áramlása nagymértékben függ a környez izmok természetes masszázsától és gyúrásától ezek feszültségétl és ernyedtségétl. A megfeszített izomzat a körülvev szövetekben összenyomja a véredényeket. A mozgás minden fajtája, mint pl. a kívülrl ható nyomás, a végtagok mozgása, a szövetek mozgása nyomást gyakorol a nyirokerekre, és ez által támogatja a nyirokfolyást. A nyirokcsomók hadterületen belüli nagy koncentráltsága miatt a hastér masszázsa által serkentdik a nyirokcsomók és ezek kiürülése, így ezáltal a méregtelenítési folyamat is elsegítdik. Egészségmegrz, gyógyító hatás elérése érdekében a tisztítást rendszeres idközönként szükséges megismételni.

A nyirokcsomó

Nyirokrendszer felépítése

RELAXÁCIÓS MASSZÁZS

A masszázs, relaxációs technika, illetve kényeztet, feltöltdést nyújtó kikapcsolódás. Harmóniát és jó közérzetet biztosít, az energiablokkok feloldásával segíti a szervezet öngyógyító erit. A legpazarabb és legpihentetbb kezelés, mely elzi a napi gondokat és felfrissülünk tle. A masszázs során különféle technikák kombinációjával a br és a felszíni izmok stimulálásával csökkentjük a feszültséget és a fájdalmat. A kezelés egyben javítja a vér- és nyirokkeringést. A holisztikus masszázsnak a lélek megnyugtatása a célja. Lecsendesíti az elmét és az idegrendszert, helyreállítja a lelki egyensúlyt, ezáltal belülrl oldja fel a feszültséget. Pozitív hatását elssorban a szeretetteljes légkörben végzett mozdulatok és lágy érintések adják.

A hangsúly a lélek és a test relaxációján van. Az izomfeszüléseket feloldja a mélymasszázs, amely befolyásolja a testtartást és mozgást is. Ezen masszázsfajta fleg a test azon szöveteivel foglalkozik, amelyek körülölelik, rögzítik, alátámasztják és elválasztják egymástól a vázizomzatot, a csontokat, inakat, az ínszalagokat és a bels szerveket. Ezeknek a szöveteknek feszültségét leginkább sérülés, rossz testtartás, vagy az érzelmek elfojtása okozhatja. Gyógykezelés esetében, általában, legalább tíz alkalomból álló folyamat ­ körülbelül ennyi id - szükséges az egész szervezet mködésének összehangolásához és kiegyensúlyozásához. Az egész testre kiterjed terápia eredményeképpen visszakapjuk mozgási szabadságunkat. Az izomrostok lazításának és felszabadításának hatására a szövet meleggé és élettelivé válik, visszanyeri természetes feszülési állapotát (tónusát).

Emberközeli környezetben, relaxációs zene mellett, minden feszültség és görcs feloldódik.

Rigó Zsuzsa gyógy-masszr

Bejelentkezés az alábbi telefonszámokon: 06-1/220-1103, 06-70/589-1841 Várom szeretettel!

Information

Masszzsok

6 pages

Report File (DMCA)

Our content is added by our users. We aim to remove reported files within 1 working day. Please use this link to notify us:

Report this file as copyright or inappropriate

761092