Read DvhN#Wonen#13-12-2008#WOZ#1#WON20#Q4444#11-12-2008 150908 text version

kerst

ZWON

Nepnerts en hertenromantiek

Dennengroen en stekelhulst. Sparrentakken en hertenromantiek. Kaarslicht en matglanzende ballen. Ook op het Drentse platteland komt Kerstmis naderbij. Interieurontwerpster en styliste Lisette Uitendaal in Ansen geeft speciaal voor Wonen&Co haar woonkamer een vleugje Christmasglamour.

Tekst Shyra Hueting Foto's Duncan Wijting

G

limmen en glanzen, dat is wat wij willen. Een kerstboom optuigen met ballen die knallen kan iedereen. Maar als je geen traditionele boom wilt en kerstsfeer zoekt in het alternatieve circuit, dan wordt het een ander verhaal. Lisette Uitendaal van stylingbureau Home-Unique neemt de uitdaging aan. Ze stelt de zithoek van haar boerderij in het Drentse gehuchtje Ansen beschikbaar, als een fotomodel dat met de feestdagen haar galajurk draagt. Fonkelen en stralen mag ze, maar wel met mate. "Het moet allemaal wel bij elkaar passen", vindt Lisette, die haar woonkamer doorgaans in modern klassieke stijl heeft ingericht. Dat worden dus geen knalblauwe kerstbomen die met kerst zullen blinken. In plaats daarvan ligt er een vacht van witte (nep)nerts nonchalant gedrapeerd, vanwege de stijl en de allure. Sinds twee jaar bewonen Lisette Uitendaal en haar gezin ze een oude Saksische boerderij, die in een steegje achter de doorgaande weg gelegen is. Lisette komt oorspronkelijk uit Noord-Holland, en heeft economie gestudeerd. Die wereld beviel minder goed dan verwacht. Ze verzette de bakens en ging doen wat ze echt leuk vond: het (ver)bouwen en inrichten van huizen. En niet zo maar huizen. Nee, boerderijen. Daar ligt haar passie. "Ik ben geen ontwerpster, maar zie mezelf als coach." Inmiddels heeft ze een eigen bureau voor binnenhuisarchitectuur en styling en mag ze zich gedi-

plomeerd interieurontwerpster noemen. Toen ze aan het stoeien ging met de zithoek voor Wonen&Co, bleef ze trouw aan het stylistenbasisprincipe dat alles in een interieur op elkaar afgestemd moet zijn. Ook met kerst. "Dat zorgt voor eenheid, rust en harmonie. Ik probeer daarom een ingetogen en chic effect te bereiken met natuurlijke materialen. Zo wordt het een mooie combinatie", legt Lisette uit in haar woonkamer, passend bij het oude landschap, dat zich achter de grote ramen bewonderen laat. Onder de kroonluchter staat een rechthoekige houten salontafel, waarop in een rieten mandje waxinelichtjes uitbundig branden. De grote bruine bank draagt een (nep)bontplaid voor koude winteravonden, en zilvergekleurde kussens in de

hoek. Op het ronde tafeltje staat een kerstboompje in een zilveren pot. Het is behangen met matgekleurde ballen in de trendy kleur taupe, hertjes die hun koppen nieuwsgierig uit het groen steken bebrilde kerstmannen met weelderige baarden. Verder ontdekken we zilver gespoten dennenappels, winterse kransen, barokke kandelaars en guirlandes van besjes. Welke kerstversiering je ook kiest, belangrijk is dat het past bij de sfeer van het huis en de stijl van het interieur. Over een white Christmas kunnen we slechts dromen, maar een unique Christmas hebben we - met een dosis smaak en een paar handige tips - zelf in de hand.

Meer informatie: www.home-unique.nl

14

DA G B L A D VA N H E T N O O R D E N

zaterdag 13 december 2008

Information

DvhN#Wonen#13-12-2008#WOZ#1#WON20#Q4444#11-12-2008 150908

1 pages

Report File (DMCA)

Our content is added by our users. We aim to remove reported files within 1 working day. Please use this link to notify us:

Report this file as copyright or inappropriate

519971


You might also be interested in

BETA
DvhN#Wonen#13-12-2008#WOZ#1#WON20#Q4444#11-12-2008 150908
C:\Users\Pascal\AppData\Local\CutePDF_Pro\CPD6AA.PDF