Read Raport Vjetor 2002 al text version

RAPORT VJETOR 2002

FONDACIONI

NEHEM A

SHQIPERI

FONDACIONI

NEHEM A

SHQIPERI

PUNA SHPIRTERORE

frymë

DU AR DH E M SERVICE PROJETKE ENDJE

PERMBAJTJA

, ER EM SHE RBEN ME Z

trup

shpirt

PUNA SOCIALE & SHERBIMI MJEKESOR

EDUKIMI

PER NJE JETE ME BOLLEK në Shqipëri

3 4 5 6 7 8

Vështrim në të kaluarën Vështrim në të ardhmen - Plane & Vizione Financat & Donacionet Nehemia vështrim i përgjithshëm Struktura - Projekte & Staf 2002 Vështrim në aktivitetet e vitit 2002 PROJEKTE TË DETAJUARA Puna shpirtërore Ndihmë sociale & për zhvillim Shërbimi mjekësor Shkolla & Arsimi Trajnime Projekte ndërtimi Projekte shërbimi RAPORT FINANCIAR 2002 Adresa, Llogari Bankare, Regjistrime

concept - design - print:

9 10 11 12 13 14 15 16

2

19

NEHEM A

MediaCenter

VESHTRIM 2002 NE TE KALUAREN

1992-2002

NEHEMIA

POGRADEC

10

PROJEKTE & ZHVILLIME TE REJA Situatat emergjente kërkojnë ndërhyrje të shpejta. Kështu p.sh. në Gjirokastër, një familje misionare ka hapur shtëpinë e saj për dy nëna të pamartuara dhe fëmijët e tyre. Ku një nga gratë ka probleme psiqike. Në Durrës u bë e mundur që ambjentet e ngushta të kopshtit me drekë të zgjerohen dhe gjithashtu të ndërtohen shtëpitë e para të banimit për familjet e pastreha. Në fushën mjekësore në dy raste u bë e mundur të shpëtohej jeta nëpërmjet operacioneve në Gjermani. Nehemia ka zgjeruar më tej punën e saj në Veri të Shqipërisë. Gjendja e sigurisë këtu është shumë kritike, për këtë arsye gati të gjitha organizatat huamnitare i kanë mbyllur prej shumë kohësh qendrat e tyre. Bashkëpunëtorët shqiptarë të Fondacionit Nehemia nuk frikësohen. Ata ngrenë bashkësi edhe në zonën e Tropojës. Nehemia ka hedhur gjithashtu hapin e parë edhe në fshatin më famëkeq në Jug të Shqipërisë, në Lazarat të Gjirokastrës. Në shkollë u zhvillua një takim ungjillor i cili gjeti përkrahje të madhe: 700 nxënës dhe mësues. Gjithçka kaloi shumë mirë. Më vonë kjo shkollë u pajis gjithashtu me mobilje shkollore nga Zvicra. Kemi arritur të vendosim standarte në fushën e teknikës së ndërtimit për zonën. Shkolla publike në fshatin Peshkëpi u rinovua dhe disponon si shkolla e parë në Shqipëri me sistem ngrohje diellor, e cila ul gati në zero shpenzimet për ngrohje. E njëjta gjë vlen dhe për ndërtesën e re në Qendrën Nehemia Buçimas, ku koncepti i kursimit të energjisë plotësohet nga ai i shfrytëzimit të ngrohtësisë së ajrit dhe tokës, elektricitetit nga energjia diellore dhe ndarjes së ujit të pishëm nga ai për konsum. Këtu janë përdorur sipas mundësisë shumë materiale ndërtimi të vëndit për të bërë të mundur që edhe pronarë të tjerë ndërtimi të mund ta përdorin si koncept. Kjo është vetëm një pjesë nga zhvillimet e viteve të kaluara. Në fletët në vazhdim të këtij raporti ju do të mësoni më shumë mbi aktivitetet e shumta të Fondacionit Nehemia në 2002. Ne falenderojmë Perëndinë tonë për bekimin që kemi përjetuar në gjithçka. Ashtu si profeti Nehemia në kohën biblike ne shohim të bindur në të ardhmen me eksperiencën se:"Gëzimi në Zotin është forca jonë". (Nehemia 8,10)

Me mirënjohje hedhim vështrimin në të kaluarën: Në shkurt 2002 festuam 10 vjetorin e punës së Fondacionit Nehemias në Shqipëri. Vitin e kaluar u bë i mundur fillimi i projekteve të reja dhe shumë nga degët ekzistuese shënuan rritje. Jemi mirënjohës sidomos për faktin, që nevoja e madhe financiare mund të mbulohet nga donacionet, kështu që mund ta fillojmë vitin e ri pa borxhe financiare.Duam të falenderojmë për këtë mbështetësit dhe donatorët tanë. STRATEGJI & STRUKTURE Vitet e fundit ne kemi investuar shumë në zhvillimin e strategjive dhe strukturimin e punëve, me qëllim që dhe në të ardhmen të mund të garantojmë rritje dhe punë efektive. Për të realizuar shumllojshmërinë e objektivave tona, duhen strukturuar dhe koordinuar mirë projekte dhe fusha të veçanta të punës. Këtu hyjnë hartimi i rregullave administrative, përshkrimet e punës, rregullorja e brendshme si dhe puna në strukturat drejtuese dhe përsosja e llogarimbajtjes.Natyrisht disa pika të rëndësishme janë edhe trajnimet në lidhje me vetpërgjegjësinë e drejtuesve dhe bashkëpunëtorëve. Për këtë arsye janë ofruar seminare dhe kualifikime të shumta me tema të ndryshme. QYTETAR NDERI Drejtueses së punës NEHEMIA në Gjirokastër, Brigitte Weber iu dha titulli Qytetare Nderi e qytetit të Gjirokastrës. Një shenjë mirënjohje e punës së saj të palodhur për të mirën e qytetit që prej me shumë se 8 vjetësh. JURIDIKE Me situatën e ndryshueshme të ligjeve në Shqipëri ishte e nevojshme një riregjistrim. Fondacioni Nehemia është një ndër të paktat organizata në Shqipëri, që mundi të realizonte regjistrimin brenda afatit të parashikuar.Edhe ambulanca në Pogradec ka marrë liçensën më 15.07.02. Për shumë vjet puna mjekësore është kryer nën vëzhgimin e autoriteteve shëndetesore lokale, ku gjejmë rastin t'i falenderojmë në veçanti për këtë gjë.

VJET JAHRE YEARS

3

plane & vizione 2003

VESHTRIM NE TE ARDHMEN

Për vitin 2003 ne kemi planifikuar përsëri shumë

ARSIMIMI Kërkesa për mundësi të mira arsimimi dhe kualifikimi bëhet gjithnjë e më e madhe.Prandaj në të ardhmen ne dëshirojmë të investojme akoma më shumë në këtë fushë dhe gjithashtu të bëjmë më efektive punën në të gjitha fushat nëpërmjet arsimimit të bashkëpunëtorëve: Shkolla: "Më të rriturit" në shkollën Nehemia shpejt do të jenë në klasën e 8-të. Për këtë arsye ne kemi aplikuar për regjistrimin e shkollës së mesme (duke filluar nga klasa e 9të). Ndërsa për mësuesit kemi planifikuar një udhëtim trajnimi ne Gjermani verën tjetër. Zanatet Me kërkesë të autoriteteve kemi filluar të zhvillojmë kurrikula trajnimi për zanate të ndryshme. Qëllimi është një arsimim profesional që njihet nga shteti, me kualifikim sipas standarteve perëndimore i cili iu jep kursantëve shanse më të mira profesionale. Shërbime mobile: Në bashkëpunim me organizatën tonë partnere MNA po trajnohen bashkëpunëtorë në fushën e shërbimeve mobile. Seminare: Edhe për vitin e ardhshëm janë planifikuar një sërë seminaresh kualifikuese me folës të afirmuar. PROJEKTE NDERTIMI Edhe për vitin 2003 vazhdojmë përsëri me ndërtime. Puna vazhdimisht në rritje e Fondacionit Nehemia ka nevojë për më tepër hapësirë. Përveç kësaj duke marrë parasysh mungesën në rezervat e naftës/gazit dhe lëndëve djegëse rritet gjithnjë e më tepër rëndësia e kursimit të energjisë. Projektet tona më të rëndësishme për vitin e ardhshëm: Projekti i ndërtimit të kishës: Në Gjirokastër do të fillohet me ndërtimin e Qendrës së re Sociale dhe të Kishës, që ofron vend për shumë projekte dhe aktivitete. Qendra e re duhet të ndërtohet sipas planeve të Qendrës në Pogradec dhe kishës së re në Buçimas, "fëmija" i parë i projektit Nehemia për ndërtimin e kishave. Edhe në fshatrat Stropckë (KA) dhe Bishnicë (CHW) shpresojmë se do të ndërtohen së shpejti kisha të tilla të reja. Projekti Buçimas: Në vitin 2003 do të përfundohen në Buçimas dy shtëpi që janë në ndërtim, shtëpia e misionit dhe shkolla e parë. Po përgatitet dhe modifikimi i ndërtesës së administratës dhe ambulancës. Ndërtim banesash: Në Durrës do të mbarohen së ndërtuari shtëpi të thjeshta për familje të varfëra dhe të pastreha.

QENDRA RINORE Mbështetja financiare për Qendrën Rinore të Fondacionit Nehemia në Pogradec është shkurtuar (Donatori: "Deutsche Welthungerhilfe"). Qëllimi është që puna të bëhet sa më shumë të jetë e mundur me vetfinancim. Hapat e para në këtë drejtim tregojnë tashmë suksese të mira, që në të vërtetë është e pazakontë për Shqipërinë! NDIHME PER INVALIDET Shqipëria ka një numër të madh viktimash nga bombat dhe minat, por protezat e mira e të përshtatshme janë akoma mallra që mungojnë. Një qendër ortopedike në Pogradec do të fillojë punën në verë të 2003 (Në bashkëpunim me MNA). Kështu që qëllimi i punës mjekësore do të zhvendoset më tepër në drejtimin e shërbimit mobil. Shërbimi klasik mjekësor, p.sh. në ambulancë i ka ulur pretendimet, sepse shërbimet mobile janë përmirësuar dukshëm. Në Gjirokastër duhet të ngrihet një banesë e përbashkët për invalidë që kanë nevojë për nxitje. PERVEÇ KESAJ ESHTE PLANIFIKUAR: Puna në burgje: Biblioteka+Shtimi i vizitave & Shërbesat e kujdesit shpirtëror në Tepelenë. Puna me Romët: Shtrihet pothuajse në të gjithë Shqipërinë. Administrata: Hapja e një zyre në Tiranë Ne nuk dëshirojmë të mjaftohemi vetëm me punën në Shqipëri. Gjithnjë e më tepër ne i drejtojmë sytë tek vendet tona fqinje Maqedoni, Kosovë, Serbi si edhe Greqi.Plani ynë është që të sjellim aty nëpërmjet kombinimit të shërbesës shpirtërore dhe projekteve humanitare jo vetëm ndihmë, por edhe të nxisim komunikimin dhe bashkëpunimin midis pakicave shqiptare dhe shumicës së popullsisë vendase. Që nga kriza e Kosovës është bërë e qartë se sa e domosdoshme është kjo për stabilitetin në Evropë. Natyrisht që ky është një vështrim i shkurtër mbi planet e Fondacionit Nehemia për 2003. Të gjitha projektet do të vazhdojnë shërbimin e tyre dhe nëse është e mundur do ta zgjerojnë atë më tej. Se sa prej tyre do të mund të realizohen nuk varen përfundimisht nga situata financiare. Deri tani ne kemi patur gjithmonë në dispozicion para nga donatorët, gjë që bëri të mundur një rritje të vazhdueshme të projekteve dhe një zgjerim të fushave të punës. Një arsye më tepër për mirënjohje! Kjo është për ne shenjë e inkurajimit dhe e bekimit të Perëndisë, në ndihmën dhe përkrahjen e të cilit ne besojmë edhe në të ardhmen.

4

Financat &

DONATORET

FINANCIMI

Puna e Fondacionit Nehemia financohet nga donacionet vullnetare, ku pjesa më e madhe e nevojshme ofrohet nga AVC dhe Qendrat NEHEMIA në Gjermani dhe Zvicër. Degë dhe projekte të ndryshme të punës sonë financohen direkt nga organizatat tona partnere MNA, CHW, KA dhe CfN. Qendra Rinore në Pogradec ka patur financimin e nevojshëm nga Organizata Gjermane "Deutsche Welthungerhilfe" (DWHH). TE ARDHURAT Disa projekte ndihmohen nga të ardhurat e tyre për mbulimin e shpenzimeve të rregullta, si p.sh. shkolla. Qendra Rinore duhet të sigurojë së shpejti të ardhura të mjaftueshme që të mund të punojë financiarisht në mënyrë të pavarur.

DONACIONET 2002

Donacione të veçanta të mëdha janë futur në projektet e mëposhtme: >Kopshti dhe shkolla: Autobuzi i shkollës Veshje sportive për të gjithë nxënësit Pajisje për kopshtin Përkrahje financiare për shpenzime të vazhdueshme dhe materiale mësimore. >Qendër Kujdesi ditor për fëmijë në Durrës: Blerje & Modifikim ndërtese >Shërbimi mjekësor Automjeti i ambulancës Operacione jashtë shtetit >Puna në fshatin Peshkëpi Rinovimi i shkollës Blerje shtëpie dhe trualli >Projekt ndërtimi Buçimas Blerja e materialeve të ndërtimit Makineri për prodhimin e dritareve >Ndihmë për institucionet Mobilje shkollore të përdorura Jn.03: xhip për terren malor për Drejtorinë Arsimore (si huazim) Ne falenderojmë në mënyrë të veçantë edhe kishat në Gjermani dhe Zvicër, që kanë dërguar bashkëpunëtorët e tyre në Shqipëri me shërbim misionar dhe që veç kësaj kanë dhënë shpesh ndihmesën e tyre për mbështetje financiare.

MBESHTETESIT

Si organizatë misionare dhe humanitare Fondacioni Nehemia është i varur prej mbështetjes praktike dhe financiare vullnetare nga persona të veçantë, kisha dhe organizata të tjera.

Ne ju falenderojmë për

Mbështetje në lutje dhe ndërmjetësim Këshillim profesional nga specialistë dhe drejtues në ekonomi, shkencë, kisha dhe misione. Ndihma praktike nga bashkëpunëtorë të huaj me kohë të pjesshme, që bashkëpunojnë në fusha të ndryshme me shpenzimet e veta. Ne falenderojme gjithë ata, që janë angazhuar vitin e kaluar në këto fusha, shpesh duke rrezikuar dhe sakrifikuar. Në Gjermani dhe Zvicër ndihmës pa pagesë kanë bërë shërbim të vyer në fusha të tilla si administratë, logjistikë dhe transport. Ka shumë nga ata që japin rezultate të dukshme, por ka edhe të tjerë që pa u vënë re, në prapaskenë. Puna e Fondacionit Nehemia siç e shohim sot nuk do të ishte kurrë e mundur pa kontributet vullnetare të qindra mbështetësve.

Raportin e detajuar financiar 2002 e gjeni në faqet 16-18 në këtë broshurë.

5

Vështrim

FONDACIONI NEHEMIA NE NJE SHIKIM

2750

Rreth 750 të rritur dhe 2000 fëmijë marrin pjesë çdo pjesëmarrës në javë në aktivitetet aktivitete në javë e kishës.

POGRADEC (PG)

>Qendra e administratës qëndrore dhe e shumë projekteve. >94 punonjës shqiptarë, 18 me kohë të pjesshme >13 bashkëpunëtorë të huaj (Gjermani, Zvicër, Irlandë) dhe 5 fëmijë >Në Buçimas (BC)Projekt ndërtimi, Qendër mjekësore dhe shtëpia e miqve.

Vënde

63

141

2300

Vetëm në Pogradec kanë marrë ndihma humanitare 2300 persona.

Nehemia punon në 63 fshatra dhe qytete të Shqipërisë

DURRES (DR)

>Pika kyçe ngritja e bashkësive + puna nëpër fshatra >Programe në ndihmë të të varfërve dhe njerëzve në nevojë >10 punonjës me kohë të plotë, 5 ndihmës >4 misionarë (Gjermani + Zvicër) >2 misionarë shqiptarë në Tropojë

GJIROKASTER (GJ)

116 vende pune me kohë të plotë vende pune 25 me kohë të pjesshme Për të gjithë punonjësit e Nehemias paguhen dhe sigurimiet shoqërore përkatëse. >Pika kyçe ungjillizim dhe ngritja e bashkësive >Shërbime sociale dhe projekte humanitare të ndryshme >10 punonjës shqiptarë, ndër të cilët 2 punojnë në shtëpinë e të moshuarve (Institucion shtetëror) >4 bashkëpunëtorë nga Zvicra

+ + 29

misionarë

ORGANIZATA PARTNERE

(Ndihmë emergjente mjekësisë Shqiptare) >Të gjitha projektet humanitare mjekësore të Fondacionit Nehemia bëhen në bashkëpunim me MNA >Vullnetarë me kohë të pjesshme nga Gjermania dhe Zvicra

MNA

(Organizata e Krishterë e Ndihmave, Wismar) >Puna në zonën e thellë malore "Mokër" >Bashkëpunim me Kishën Ungjillore-Metodiste >Ngritja e bashkësisë dhe aksionet humanitare >4 punonjës shqiptarë >3 bashkëpunëtorë nga Gjermania.

Foto: Një pjesë e punonjësve të Fondacionit Nehemia në Pogradec

CHW

(Kisha Apostolike) >Pika kyçe: Ngritja e bashkësive nëpër fshatra në Pogradec >Një çift misionar nga Italia me dy fëmijë >Dy bashkëpunëtorë shqiptarë me kohë të pjesshme

KA

CfN (Krishti për Kombet )

6

>Shkolla e Biblës për të rritur në Pogradec >Puna me fëmijët nëpër fshatra >Dy misionarë gjermanë dhe një zvicerian >Dy punonjës shqiptarë me kohë të plotë

Projekte & Staf 2002

STRUKTURA

BORDI MBIKQYRES BORDI EKZEKUTIV

*

DEGET / VENDODHJA

GJIROKASTER POGRADEC

Drejtues: Gian Paul Ardüser

PARTNERET

DURRES

Drejtues: Hartmut Kämmer

ADMINISTRATA PROJEKTE SHERBIMI Drejtues: Flamur Elmasllari

Drejtuese: Brigitte Weber

PROJEKTE OPERATIVE

KISHA

Drejtues: Hans Bellwald

KISHA

Drejtues: Gian Paul Ardüser

ARSIMI

Drejtues: Drini Hajdini

KISHA

Drejtues: Hartmut Kämmer

Ndihmë Mjekësisë Shqiptare

MNA

Drejtuese: Aenne Hein

Organizata e Krishterë e Ndihmave, Wismar

PUNA SOCIALE

Drejtuese: Brigitte Weber

PUNA SOCIALE

Drejtuese: Manjola Kamolli

PROJEKTE NDERTIMI

Drejtues: Horst Koschmieder

PUNA SOCIALE

Drejtuese: Astrid Kämmer

CHW

Drejtues: Frieder Weinhold

Kisha Apostolike Itali

AZIL

Drejtuese: Brigitte Weber

PUNA MJEKESORE

Drejtues: Dr. Jan Verburg

QENDRA RINORE

Drejtues: Elis Tarelli

QENDRA KUJDESIT DITOR

Drejtuese: Astrid Kämmer

AK

Drejtues: Sandro Sardella

Krishti për Kombet

E. Geiger, A. Sichelschmidt, R. Bellwald

ZHVILLIM

KOMUNITETI

Drejtues: Genci Poce

FORUMI

PROFESIONAL

Drejtues: Elis Tarelli

MIKPRITJA

CfN

Drejtuese: Annerose Nistel

SHKOLLA GJERMANE

Drejtues: Tanja Hoffmann, Anke Dojçe

MEDIA

Drejtuese: Isolde Flessa

BORDI MBIKQYRES 2002 Kryetar: Arnold Geiger Anëtarë: Waldemar Sardaczuk, Gian Paul Ardüser, Alfred Wenig, Isolde Flessa, Brigitte Weber (GJ), Hartmut Kämmer (DR), Aenne Hein (MNA), Frieder Weinhold (CHW), Sandro Sardella (AK), Annerose Nistel (CfN) Vëzhgues: Dr. Xhemil Zgjani, Flamur Elmasllari, Manjola Kamolli

BORDI EKZEKUTIV 2002 Kryetar: Gian Paul Ardüser Anëtarë: Brigitte Weber, Sandro Sardella, Vangjush Pano, Arnold Geiger, Isolde Flessa, Flamur Elmasllari, Manjola Kamolli, Dajana Çuçllari

* Partnerët e Nehemias janë të detyruar jashtë shtetit t'i japin llogari organizatave të tyre drejtuese përkatëse.

7

8

AC

CfN MNA

Ndihmë Mjekësisë Shqiptare

CHW

Vështrim

AKTIVITETE E VITIT 2002

Krishti për kombet

Kisha Apostolike

Organizata e Krishterë e ndihmave, Wismar

NEHEMIA Gjirokastër

NEHEMIA Durrës

Puna e bashkësisë Puna në fshatra Mësim biblik

NEHEMIA Pogradec & Buçimas

KISHA SOCIALE MJEKESI ARSIMI

NDERTESA

Veprimtari e rregullt sociale

Ndihma humanitare dhe familjare

Ndihmë për institucionet

Ambulanca Vizita mjekësore në fshatra Ndihmë individuale

Shkolla & Kopshti Projekte në mbështetje të shkollës Seminare & Kurse

Godina të reja Rinovim & ndërrim banese

Projekte të detajuara:

PUNA SHPIRTERORE

NGRITJA E BASHKESIVE Fondacioni Nehemia bën pjesë në lëvizjen internacionale pentakostale dhe është anëtare e Vllazërisë Ungjillore Shqiptare (VUSH). Si kishë ungjillore ne kemi Biblën themelin tonë të mësimit. pjesëmarrë në aktivitete javore: 750 të rritur, 2000 fëmijë

Kisha & shërbesa

Puna me fëmijët dhe të rinjtë Puna me të rriturit Puna në fshatra

> Shërbesa të rregullta - në kishën Nehemia dhe në kishat partnere - në shtëpinë e të moshuarve (Gjirokastër) - Shërbesa të hapura (DR, PG) > Përvjetor: 10 vjetori i kishës në Pogradec > 105 të pagëzuar në vitin 2002 > Kampet verore për fëmijë (GJ, PG) > Takime të rregullta në shumë fshatra > Takime ndërkombëtare të rinjsh (CHW) > Takime për burra dhe gra (GJ, BC, PG) > Takime për çifte (GJ) > Takime me biznesmenë (GJ) > Rregullisht në 60 fshatra > Shpesh jashtë ose në shtëpi private > Në 7 fshatra kemi ambjentet tona

Mision brenda e jashtë vendit

>Shqipëria e Veriut: mbështetje financiare e punës vullnetare në Tropojë (Drejtuese: Lida Duka) >2 bashkëpunëtorë nga Durrësi të Fondacionit Nehemia në Tropojë >Një bashkëpunëtore në fshatin Holtas (CHW) >Një misionare në Gjakovë/Kosovë > Kurse 6-mujore > Fjetore > Puna ungjillore në fshatra > 2002: shpërngulje në një ndërtesë të re (me qera)

në plan:

Shërbim shpirtëror në vendet fqinje

MESIM TEOLOGJIK

Shkolla e Biblës CfN

Seminare

>Trajnime për bashkëpunëtorë >"Shpërthim ungjillizimi" (PG) >Mësime Biblike për Kishën (CHW) >Seminar mbi marrdhëniet (GJ) >Kurs mbi dhuntitë (GJ) >Kurs krijues (GJ)

AKTIVITETE TE TJERA

Media dhe shtypi >Transmentim një herë në muaj i shërbesës të së djelës në televizionet lokale (PG) >Mësime të shkollës së Biblës në kaseta (CfN) >Shpërndarje dhe shitje literature >Transmetim një herë në muaj i shërbesës të së dielës në radion Emanuel/Korçë Shërbime humanitare >Përkujdesje dhe lutje >Në shumë kisha organizohen vizita, ndihmë materiale dhe praktike >Anëtarët e kishës në Bishnicë gatuajnë pa pagesë për fjetoren e nxënësve >Vizita në burg dhe shtëpinë e të moshuarve (GJ)

9

Projekte të detajuara:

NDIHME SOCIALE & PER ZHVILLIM

PROJEKTE HUMANITARE Kuzhina për të varfërit

> Çdo ditë një vakt të ngrohtë, roba dhe artikuj higjene. > Atmosferë familjare e krishterë > GJ: 30 persona > PG: 25 persona

(Donator: Kisha-Jezus Sohland) Shpenzime:

80 Lek

(= 0.60 Euro)

në plan: Masa nxitëse

për person çdo ditë

në plan:

Shërbime mobile > Vizita në shtëpitë e nevojtarëve në GJ dhe PG > Rreth 21 familje trajtohen rregullisht > Furnizim me ushqim dhe ndihma > Kujdes mjekësor dhe ndihmë praktike në punët e shtëpisë > Përkujdesje shpirtëror edhe lutje > Mbështetja e shtëpisë shtetërore të të moshuarve Shtëpia e të në Gjirokastër nëpërmjet: moshuarve - ndihmës financiare të rregullt - 2 vende pune shtesë për personelin - Shërbim frymëror - Trajtim/kujdes personal NDIHME INDIVIDUALE Ndihma humanitare + ndihmë emergjente

>Kualifikim personeli për shërbime mobile

Shuma e mbështetjes:

143 .000 Lek

(= 1.060,-- Euro)

në muaj

>Shërbim përkujdesje në Bishnicë (CHW)

Ndihmë për nevojtarët >Ndihma humanitare për 2300 persona (PG) në vlerën prej: >Ndihmë financiare në situata emergjente të veçanta 500.000 Lek për 13 familje (Djegie shtëpie, rast sëmundjeje etj.) (= ca. 3.700,-- Euro) >800 pako krishtlindjesh për nxënësit (CHW) vetëm në >Instalimi elektrik në shtëpi private (GJ) Pogradec >Program në ndihmë të të varfërve (Kisha Bishnicë)

Familje nën përkujdesje Ndihmë për handikapatë

PER AUTORITETE & INSTITUCIONE

Ndihmë materiale dhe financiare

>Nëna të pamartuara me fëmijë (GJ) >Ndihmë me karroca, paterica dhe materiale mjekësore >Banesë për invalidë, pa qera (PG) >Vizita nëpër shtëpi dhe shërbime mobile >Takime me invalidë dhe këshillim (GJ) >35 institucione kanë marrë mbështetje >Mobilje shkollore (GJ, PG, CHW) >Aparatura sportive, pajisje për zyra, kompjutera etj. >Ndihmë financiare për projekte të ndryshme >Automjet ambulancë me shofer, mjeke dhe shërbim të ndihmës së shpejtë >Heqja e plehrave në Buçimas dhe Peshkëpi >Rinovim shkolle (PG, GJ) >Përdorimi i një shtëpie në Maline si shkollë fshati dhe më pas si ambulancë.

në plan:

Shtëpi e përbashkët për invalidë që kanë nevojë të nxiten (GJ)

në plan:

Program vizitash për invalidë (DR)

e planifikuar:

Biblioteka për burgun në Tepelenë

Këshllim dhe trajnim

>Seminare: Menaxhimi, Zhvillim komuniteti >37 specialistë (profesorë për arkitekturë/ Universiteti Ankara, arkitektë, projektues qyteti, arkitekt mjedisi) nga Turqia erdhën me ftesë të Nehemia Pogradec dhe përpunuan hartën e qytetit dhe planin urbanistik të tij. >Projekt pilot në fshatin Peshkëpi (PG) >Ndihmë për të ndihmuar vetveten >Koncepti i heqjes së plehrave >Rinovimi i ndërtesave publike >Anketimi dhe mbledhja e opinioneve si parapërgatitje për veprime në të ardhmen

në plan:

PER BASHKESITE FSHATARE

Zhvillim komuniteti

10

>Restaurimi i spitalit >Koncepte për tregun, turizmin etj.

Projekte të detajuara:

SHERBIMI MJEKESOR

SHERBIMI MJEKESOR Të gjitha projektet mjekësore zbatohen në bashkëpunim me organizatën partnere të Nehemia-s MNA (Ndihmë Mjekësisë Shqiptare). Vetkuptohet që trajtimi mjekësor plotësohet në të gjitha rastet sipas dëshirës nëpërmjet kujdesit dhe lutjes. Ambulanca >Regjistruar më 15.07.02 (Nr.3391) >2 mjekë (gjysëmdite) dhe një infermiere >Kontrolle mjekësore për të rritur (3803) >Mjekime të fëmijëve (1016) >Mjekime të plagëve (905) >Aparat ultratingull +EKG >27 pjesmarrës në fushata afatshkurtra >5 bashkëpunëtorë për kohë të gjatë (3-6 muaj) >Kontroll në shkolla >Fushata në fshatra (puna e ambulancës, vizita në shtëpi) >Përkujdesje shtëpiake për të sëmurë në shtrat >Dy fushata të dentistëve dhe ndihmës dentistë gjermanë >Kontroll për fëmijët e varfër të kuzhinës, shkollës + kopshtit, së romëve (YWAM) dhe në shtëpinë e fëmijës Tiranë (DWHH)

në plan:

Qendër ortopedike (PG)

Fushata të grupeve mjekësore (MNA)

në plan:

Fushata afatgjata

të bashkëpunëtorëve gjermanë:

> Infermierë për të moshuar > Ortopedë

Mjekimi i dhëmbëve

Kujdesi psikologjik >Përzgjedhje për nxënësit në shkollën "Nehemia" >Biseda të veçanta dhe në grupe >Vizita nëpër shtëpi

NDIHME INDIVIDUALE

Mjekim jashtë shtetit

>Flori (9 vjeç): transplatim lëkure dhe mjekim i shënjave në klinikën universitare Greifswald.

Kohëzgjatja: deri në Verë 2003

>Nari (24 vjeç): Heqje e perdes së syrit dhe përshtatja e protezës së krahut dhe këmbës.

Kohëzgjatja: Maj-Dhjetor 2002

Shërbimi i përkujdesjes

>Fizioterapi (PG, CHW, GJ) >Përkujdesje dhe mjekim i pacientëve në shtrat >Koordinimi me shërbimet sociale dhe ndihmat familjare >Trajtimi i një gruaje të sëmurë me dy fëmijë në qendrën e misionit Bishnicë (CHW) >Një infermier për kujdes mjekësor)

FORMIMI MJEKESOR

Seminare

>Forumi mjekësor: kualifikim i mëtejshëm dhe shkëmbim përvoje me mjekë dhe personelin e spitalit në Pogradec >Seminari: planifikimi familjar në Bishnicë dhe tek të Rinjtë Me Një Mision në Pogradec (MNA) >Psikologjia e komunikimit për mësues e bashkëpunëtorë (PG)

11

Projekte të detajuara:

SHKOLLA & ARSIMI për fëmijët

PROJEKTET E SHKOLLES Shkolla private

regjistruar më 30.10.98 Nr. prot. 5342

>Shkollë deri në orën 1600 >228 nxënës nga klasat 1-7 >20 mësues (me kohë të plotë) + 11 (me kohë të pjesshme) >Ndiqet kurrikula e shkollës publike si dhe: -Mësim i gjuhës angleze (nga Kl. I) -Mësim i gjuhës gjermane (nga Kl. V) -Kurse kompjuteri(nga Kl. V) >Kurse të tjera: mësim biblik, pikturë, matematikë,kitarë, violinë E re në 2002: >Rregulla administrative të detajuara >Zgjedhja e këshillave të nxënësve & prindërve, bordi i shkollës >Seminare dhe trajnime për mësues >Tetor 2002: shpërngulja e 6-klasave në ndërtesën e re në Buçimas >Blerja e një autobuzi tjetër për shkollën Falenderojmë në mënyrë të veçantë miqtë tanë misionarë "Shërbesa e ujit të gjallë/Adopto një fëmijë" për vënien në dispozicion të ambjenteve të tyre për klasa gjatë vitit shkollor në vazhdim.

në plan:

e një autobuzi tjetër >Kontakte me shkolla në Maqedoni >Udhëtim studimi për mësuesit në Gjermani >2 klasa të para 2003/04 >Në 2004 niveli i gjimnazit > Kopsht botanik për nxënësit >Bojskautët e krishterë "Rojal Rangers"

>Blerja

Kopshti

Regjistruar më 23.11.99

>Për 30 fëmijë >Me synim nxitjen e talenteve duke inkurajuar pavarësinë dhe krijueshmërinë >Mëngjes dhe drekë >Qershor 2002: zhvendosja në Qendrën Nehemia, PG >Në Nishtulla, Durrës >Për 32 fëmijë nga familje shumë të varfra >Ndihmë pas shkolle >Drekë dhe program higjene >2002: zgjerimi në tre ambiente >Në Bishnicë (CHW) >Ju mundëson shkollën 8-fëmijëve nga fshatra të largëta >Kujdes dhe ndihmë për detyrat e shtëpisë >Ushqim i plotë (anëtarët e kishës gatuajnë falas) >Kurse shkrim dhe lexim -Për njerëz me aftësi të kufizuara (CHW) -Për analfabetë (PG)

PROJEKTE NE Qendra e MBESHTETJE TE kujdesit ditor SHKOLLES

Fjetore për nxënësit

Përkujdes individuale

12

Projekte të detajuara:

KURSE KUALIFIKIMI

PROJEKTE NE MBESHTETJE TE SHKOLLES Qendra Rinore

për të rinj & të rritur

në plan:

>Donator: Deutsche Welthungerhilfe (DWHH) >Rreth 150 pjesmarrës në javë >Kurse të ofruara në fushat: -Rrobaqepsi dhe qëndistari -Gjuhë e huaj (anglisht, gjermanisht) -Kompjuter + internet -Sport (volejboll, basketboll) -Art, letërsi, gazetari -Sekretari -Parukeri >Si edhe: kafe, bibliotekë, gazetë

Tema: Folës: Pjesëmarrës: > Bashkëpunëtorët e Nehemias > Mësues > Pushteti lokal > Sipërmarrës > Organizata të tjera etj.

>Në një periudhë afatgjatë pavarësi financiare

FORUMI PROFESIONAL

Seminare

> Strategji sipërmarrjeje > Sistemim dokumentacioni > Koncepte për biznese të reja > Film dhe video > Strategjia + personeli > Menaxhim + drejtim > Planifikimi krijues i jetës > Kualifikim kompjuteri > Zhvillim komuniteti > Psikologji komunikimi

Roland Kamm Jan Bandera (Löhn) Uwe Engels Xhemal Mato Arjan Negro Paul Donders (PMT) Paul Donders (PMT) R.v. Bokkem (PMT) R. und I. Spengler Med. Ambassadors Dr. Ingrid Grimm

shih dhe faq.11: Seminare mjekësore

Kualifikimi i bashkëpunëtorëve

>Nehemia Vizione + Qëllime >Trajnimi i shoferëve >Financat dhe administrata >Ndihma e shpejtë + mbrojtje në raste emergjente >Siguria në ndërtim Mbështetja e punishteve me: -Sigurimin e aparaturave dhe materialeve -Këshillim + kualifikim -Detyra (kopshtari, prodhimi i dritareve plastike etj.) >Mësim anglisht (CHW, PG) >Mësim gjermanisht (PG) >Kurse speciale gjermanisht për bashkëpunëtorët e Fondacionit Nehemia (PG)

në plan:

Mbështetja e ndërmarrjeve

Miratimi nga MPÇS i aktivitetit të Fondacionit Nehemia në fushën e formimit profesional

Kurse gjuhe të huaj

PERVEÇ KESAJ

Kurse dhe seminare të tjera

>Kurse kitare (GJ) >Rritje lulesh (GJ) >Takim me invalidë (GJ) >Seminare mbi temën martesa dhe familja (GJ) >Seminar Edukimi i fëmijëve (CHW) >Parandalimi i mykotideve >Kurs kompjuteri në fshatin malor Bishnicë(CHW) >Grupi folklorik Bishnicë (CHW)

13

Projekte të detajuara:

PROJEKTE NDERTIMI

PROJEKTI BUÇIMAS Kisha >Ndërtesë me konceptin e kursimit të energjisë >Hedhja e themeleve: shkurt 2002 >Përfundimi: maj 2003 >Ofron ambjente për 6 klasa të shkollës Nehemia >Klasa për shkollën gjermane >Aktivitete të kishës dhe takime të fëmijve >Modifikimi i një shtëpie banimi sipas standarteve moderne të energjisë >Përfundimi sipas parashikimit: Prill 2003 >Shfrytëzimi: ambjente për pritjen e bashkëpunëtorëve dhe miqve, banesë për bashkëpunëtorët dhe dhoma për miqtë >Përurimi i punimeve të para nga ambasadori gjerman: Shkurt 2002 >Deri në dhjetor 2002 punime deri në binarë/katin përdhes >Përfundimi sipas parashikimit: Qershor 2003 >Kënd lojrash për fëmijë dhe kopsht në tarracë >Shërben para rikonstruktimit si ambjente zyrash dhe banimi >Fillimi i punimeve: Vjeshtë 2003 >Shtëpi me kursim energjie me konsum minimal energjie për ngrohje >Skuadër ndërtimi prej 29 punonjës dhe punëtorë >Zyrë ndërtimi me 2 arkitektë dhe një inxhinier >Kualifikim në teknikat profesionale, të sigurisë, të ndihmës së parë, etj.

Shtëpia e misionit

Shkolla

në plan:

>Ndërtesa mjekësore >2 shkolla >Sallë e madhe >Shtëpia e miqve >Këndi sportiv

Administrata & Media

Pamje e modelit të projektit Buçimas

PROJEKTI PESHKEPI

Shkolla Shtëpia e misionit

>Rinovimi i shkollës me sistem kursim energjie >Ngrohje diellore, pajisja nga brenda, këndi i lojrave >Blerja e një shtëpie banimi në Peshkëpi >Shfrytëzim në të ardhmen: ambjente për ambulancën, aktivitete të kishës dhe banesë për bashkëpunëtorët >Blerja dhe modifikimi i një ndërtese fqinje >Zgjerimi për tre ambjente >Eshtë planifikuar sërisht zgjerim (2003)

në plan:

DURRES

Qendër e kujdesit ditor

Ndërtim banese për të varfër dhe të pastrehë

PROJEKTI PER NDERTIMIN E KISHAVE

Sipas modelit të Kishës së re në Buçimas duhet të ndërtohen edhe qendra të tjera për aktivitete shoqërore. Për misionet e tjera ofrohet ndihmë për çështje juridike, ngritje fondesh, planifikime dhe shpjegime. >Ndihmë praktike dhe financiare për ndërtimin e kishës në fshatin Buzahishtë (CHW, PG) >Instalime eletrike në një shkollë dhe nëpër shtëpi private (GJ)

në plan:

Kishë dhe ndërtesa sociale > në Gjirokastër > në Stropckë (AK) > në Bishnicë (CHW)

në plan:

MBESHTETJE

Rinovimi i shkollës në Bishnicë (CHW)

14

PROJEKTE PER SHERBIM TE BRENDSHEM

SHERBIM PER PROJEKTE & PARTNERE Administrata >Llogarimbajtje qëndrore >Zyra e personelit >Asistencë juridike >Qendër komunikimi >Inventarizim >Punë përkthimesh >Koordinimi i transportit >Mirëmbajtja e automjeteve >Mirëmbajtja e ndërtesës >Kuzhinë e madhe & kioskë

në plan:

Hapja e një zyre në Tiranë

Shërbimi

SHERBIMI PER NDIHMES & BASHKEPUNETORE

Mikpritja

>Pritja dhe përkujdesja për qindra miq: - Bashkëpunëtorë me kohë të pjesshme - Shoferë të transporteve humanitare - Docentë dhe folës të ftuar - Pjesmarrës në seminare - Grupe të rinjsh, etc. >Diplomë shkolle e njohur në Gjermani >5 fëmijë gjermanë në 5 nivele klasash >2 mësues gjermanë >Klasa në ndërtesën e re të kishës në Buçimas

në plan:

Hyrja në shtëpinë e re të misionit në Buçimas në Prill 2003

Shkolla gjermane

www.nehemia-albania.org

15

Media

>Punime grafike +Design interaktiv -Pregatitja e raporteve -Për projekte të Nehemias -Për NGO të tjera dhe institucione >Krijimi i Website Nehemia Shqipëri >Përpunimi i filmave + videove: -Seminare menaxhuese -Shërbesat e kishës >Trajnim (për montazhe videosh, filma; shih fq.13) >Teknika e komjuterave, e komunikimit dhe e rrjetit për administratën e Nehemias

Raport financiar 2002

RAPORTET E REVIZOREVE TE PAVARUR

Te nderuar zoterinj, RAPORT FINANCIAR Nga Revizorët e pavarur Bordit Mbikqyrës Nehemia Shqipëri Ne kemi kontrolluar raportin e gjendjes financiare të Nehemia Shqipëri, duke përfshirë këtu të gjitha projektet partnere deri më 31 Dhjetor 2002, si dhe raportet që lidhen me aktivitetet e vitit që shkoi. Këto raporte financiare janë nën përgjegjësinë e administrimit të NEHEMIA Shqipëri. Përveç kësaj kemi bërë inspektimin e proçedurave të kontrollit të brendshëm dhe raporteve të planifikimit administrativ. Kemi kryer edhe inspektimin për fitimet e administrimit. Për shkak të kufizimit të kohës dhe personelit, nuk patëm mundësi të vizitonim degët e këtij Fondacioni, dhe as të verifikonim bilancin e arkës dhe apo ekzistencën e aseteve në këto degë. Megjithatë, patëm mundësi të testonim dhe inspektonim degën kryesore, duke përfshirë projektet e lokalizuara në Pogradec dhe rrethinat përreth tij, qe na krijoi një siguri të pranueshme të gjendjes së kapitalit si i tërë Inspektimi ynë duke marrë në konsideratë dhe kufizimet e përmendura më sipër, na ka dhënë një bazë të pranueshme të konfirmojmë se proçedurat e administrimit janë kompetente dhe janë përdorur parimet e duhura të llogarimbajtjes për vitin që mbaron më 31 Dhjetor 2002. I - OPINIONE PER LLOGARITE VJETORE. Kam kryer kontrollin e llogarive vjetore ne reference me rekomandimet kontabel dhe normat perkatese profesionale duke bere verifikimet e duhura per dokumentacionin e hartuar, librat kontabel te mbajtura, informacionet qe jane perdorur duke shfrytezuar teknikat perkatese te ekspertimit kontabel. II. VERIFIKIMI I INFORMACIONEVE. Dokumenta dhe materiale te tjera te natyres kontabile dhe financiare qe Michelle J. Mann, CPA (Ekonomiste Publike e Licensuar) gjetem dhe qe na u vune ne dispozicion jane te njejta me kontabilitetin.Per te gjitha keto materiale nuk kam ndonje verejtje. Ne perfundim te verifikimeve dhe kontrolleve, jam ne gjendje te vertetoj se llogarite vjetore qe i aneksohen ketij raporti jane te sinqerta dhe te rregullta dhe japin nje pamje besnike te rezultatit nga veprimet e ushtrimit dhe te situates financiare dhe gjendjes pasurore te Fondacionit tuaj me 31 Dhjetor Andrea L. Anthony, CPA (Ekonomiste Publike e Licensuar) Berti Pashko. Pogradec 8 Mars 2003 Ekspert Kontabel i Autorizuar Tirane, 29 Janar 2003. 2002. Zbatimi i kerkesave qe rrjedhin nga ligji "Per kontabilitetin", "Per shoqerite tregtare", "Plani Kontabel i pergjithshem" dhe aktet e tjera ligjore dhe nenligjore kane qene objekt kryesor i kontrolleve te ushtruara duke shtrire verifikimet per te gjithe periudhen ushtrimore. Kontrolli eshte kryer mbi bazen e testimit te dokumentacionit te perdorur dhe te gjetur ne zyrat e fondacionit tuaj per transaksionet ekonomiko-financiare te kryera gjate vitit dhe qe gjejne pasqyrim ne shumat e paraqitura ne llogarite financiare (Bilanc dhe anekset e tij). Per permbushjen e misionit tim, kam vleresuar metodat dhe parimet e perdorura per mbajtjen e kontabilitetit si edhe te paraqitjes se deklarimeve financiare. Krahas ketyre duke vezhguar plotesimin e evidences kontabile (llogarite sintetike dhe analitike, ditaret, bilancin dhe anekset e saj) ne menyre te permbledhur, po trajtoj me poshte konstatimet e mia. Raporti perveç hyrjes permban dy pjese: 1. Kontrollin e lIogarive vjetore te fondacionit, te tilla siç i jane bashkengjitur ketij raporti. 2. Vertetimet dhe informacionet specifike te parashikuara nga ligji e qe me jane vene ne dispozicion. Une i nenshkruari Berti Pashko, Ekspert Kontabel i Autorizuar, duke ju falenderuar per besimin qe me dhate duke me ngarkuar te kryej kontrollin ligjor te llogarive te Fondacionit suaj, me ane te ketij relacioni kam nderin te paraqes raportin tim "Mbi llogarite vjetore" qe mbulon ushtrimi 1 Janar deri me 31 Dhjetor 2002, ne pajtim me misionin e eksperteve kontabel te autorizuar te shprehur ne liçensen Nr.07 te leshuar nga IEKA.

16

Raport financiar 2002

DEKLARATE E AKTIVITETEVE

STATEMENT OF ACTIVITIES

SUPPORT AND REVENUE Donations - Cash Church Offerings Tuition Income Interest Income Other Income Total Support and Revenue EXPENSES Raw Material Repairs & Maintenance Transportation Customs Staff Personel out of Foundation Equipment expense Food Charity Food Tuition Charity Charity medicine Utilities Rent Public Relations Teaching Materials Car tax Car Insurance Diesel Rep. & Maint. Autom. Depreciation Expense Hospitality Travel Domestic Travel International National Operations Miscellaneous Communication Office Expense Bank Charges Total Expenses OTHER REVENUE AND EXPENSE Other Revenue Humanitarian Items Income In Kind Income Gain on Sale of Assets Currency exchange gain Project Transfer Income Overhead Reimbursement Total Other Revenue Other Expense Humanitarian Items Disburs. In Kind Expense Loss on sale Currency Exchange Loss Project Transfer Expense

Average exchange rate 2002:

For the Year Ended 31 December 2002

133.173.144 Lek 2.719.887 14.557.250 36.784 531.795 151.018.860 Lek

19.676.995 3.179.633 38.240 124.634 36.702.514 7.167.595 1.308.612 5.282.221 3.950.444 256.076 15.160.394 112.141 4.128.375 3.499.936 367.700 838.392 262.130 341.024 3.347.778 4.294.148 7.971.222 667.831 1.071.960 2.300.423 209.300 6.925.642 4.347.020 2.281.200 128.921 135.942.499

54.890.428 63.182.519 275.744 1.842.445 22.290.646 5.038.886 147.520.667

54.892.438 26.205.646 13.136 57.228 26.074.159 107.242.606 40.278.061 55.354.422 Lek

Total Other Expense Total Other Revenue and Expense

135 Lek/1Euro

CHANGE IN NET ASSETS

17

DEKLARATE E GJENDJES FINANCIARE

STATEMENT OF FINANCIAL POSITION

Nehemia Albania Statement of Financial Position As of 31 December 2002

Raport financiar 2002

For the Year Ended 31 December 2002

31 December 2002 ASSETS Current Assets Cash Bank Cash on Hand Humanitarian Aid Inventory Note Receivable Note A Note Receivable Note B Total Current Assets Fixed Assets Tools and Machinery Less: Accumulated Depreciation Equipment Less: Accumulated Depreciation Automobiles Less: Accumulated Depreciation Buildings Less: Accumulated Depreciation Total Fixed Assets Assets in Process Land TOTAL ASSETS LIABILITIES AND NET ASSETS LIABILITIES Insurance Payable Other Tax Payable Sales Tax Payable Accounts Payable TOTAL LIABILITIES NET ASSETS Total Fund Balance Net Income TOTAL NET ASSETS TOTAL NET ASSETS AND LIABILITIES 154,481,169 55,354,422 209,835,591 215,771,556 89,237 6,792 (3,040,336) 8,880,272 5,935,965

7,376,565.00 20,474,259 603,078 1,964,108 725,627 31,143,637

12,158,564 (4,823,042) 13,908,226 (5,556,530) 9,460,250 (5,105,288) 96,249,671 (7,093,456) 109,198,394 23,612,394 51,817,130 215,771,556

18

ADRESA

Nehemia Shqiperi www.nehemia-albania.org

> POGRADEC Qendra Nehemia POGRADEC - Albania

Tel: +355 83 22361 Faks: +355 83 22198 E-mail: [email protected]

Gjermani & Zvicer www.nehemia.org

> BÜRO BAYERN NEHEMIA/AVC Amselweg 11 D- 95131 Schwarzenbach/W.

Tel: +49 9289 9709832 Faks: +49 9289 9709831 E-mail: [email protected]

Partnerët e Nehemias

> MNA Aenne Hein Diakonissenweg 5 D-01099 Dresden

Tel/Faks: +49 351 804 1261 E-mail: [email protected]

www.mna-eV.de

> BUCIMAS Qendra Nehemia Buçimas - Albania

Tel: +355 862 0004 Faks: +355 862 0002 E-mail: [email protected]

> CENTRAL OFFICE NEHEMIA/AVC Hassiaweg 3 D-63667 Nidda

Tel: +49 6043 4524 Faks: +49 6043 8136 E-mail: [email protected]

> AC Kisha Apostolike Sandro Sardella Rruga Driloni Pogradec

E-mail: [email protected]

www.missionealbania.supereva.it

> DURRES Lagja 7 Rr. Hajdar Demiri 41/1 Durrës - Albania

Tel/Faks: +355 52 24226 E-mail: [email protected]

> SWITZERLAND AVC Hilfswerk Postfach 174 CH-2553 Safnern/Biel

Tel: +41 32 355 4242 Faks: +41 32 355 4248 E-mail: [email protected]

> CHW Frieder Weinhold Turnplatz 4a D-23970 Wismar

Tel: +49 3841 2253-0 E-mail: [email protected]

www.chweV.de

> GJIROKASTER Dunavat 1 Gjirokastër - Albania

Tel/Faks: +355 846 3733 +355 846 4605 E-mail:[email protected]

> CfN Dieter Drexler Glaubenszentrum e.V. Dr. Heinrich Jasper Str. 20 D-37581 Bad Gandersheim

E- mail:[email protected] [email protected]

www.Glaubenszentrum.de

LLOGARI BANKARE

SVICER GJERMANI

AVC Nidda Büro Bayern Schmidt Bank Hof, BLZ 780 300 70 Kto: 230 200 797 AVC Hilfswerk Credit Suisse 2501 Biel Konto 214 992-81 Ose: Postkonto 25-11156-1

REGJISTRIMI

NEHEMIA është regjistruar në Shqipëri si Fondacion humanitar me dobi shoqërore. Themeluesit janë organizatat humanitare gjermane ,,NEHEMIA Shërbesa e Ndihmës Kristiane" dhe ,,Aktionskomitee für verfolgte Christen, AVC" ( Anëtarë në Lidhjen Kishave Pentakostale KdöR), të dyja me qendër në Nidda (Gjermani). NEHEMIA Shqipëri është regjistruar më 20.02.1992 si Shoqata ,,NEHEMIA SHERBESA E NDIHMESES KRISTIANE" nga Ministria Shqiptare e Kulturës. Më 01.08.1995 statusi ligjor, sipas ligjit shqiptar, ndryshoi në FONDACIONI HUMANITAR "NEHEMIA". Për shkak të ndryshimit të ligjit për Fondacionet në Shqipëri, Fondacioni Nehemia është riregjistruar përkatësisht më 13.05.02 në Gjykatën e Rrethit Tiranë (Vendim No. 5/1).

SHQIPERI

Fondacioni Nehemia American Bank of Albania Rr. Ismail Qemali No. 27 Account: NEHEMIA No.: 10019001 EUR Swift: USALALTR

Information

Raport Vjetor 2002 al

19 pages

Report File (DMCA)

Our content is added by our users. We aim to remove reported files within 1 working day. Please use this link to notify us:

Report this file as copyright or inappropriate

107508


Notice: fwrite(): send of 204 bytes failed with errno=104 Connection reset by peer in /home/readbag.com/web/sphinxapi.php on line 531