Read Porcii si papusile text version

PORCII I . . . PPUILE Srboljub Miskovi Am scris nu de mult c în Uniunea European, spre care tindem, atenia ce se acord animalelor este chiar mai mare decât pentru muritorii de rând. Pentru exemplificare am expus regulamentul care trebuie aplicat "sacrificrii" porcilor, "pre limba noastr" tierii porcilor. Groteiul sau berbecul nu e permis s fie chinuit i stresat inainte de (i în timp ce) casapul îi vâr cuitul în gât. Noi am recomanda s i-se i cânte câte ceva, ca de exemplu "Nu te lsa, nu te lsa generaia mea!". Poate îi va fi mai uor s plece în lumea cealalt. Britanicii au mers mai departe. Cunoatem dragostea Britanicilor pentru animale dar cel mai recent exemplu al autoritilor e nu numai ridicol dar i grotesc. Anume, autoritile au emis o circular fermierilor britanici, care îngra porci, c au la dispoziie 90 zile pentru ca s cumpere porcilor jucrii. Aceast recomandare a venit din vârful Uniunii Europene i, în curând, se va aplica în toate rile membre. Deci, fermierul care pentru porcul sau purcelul su nu cumpr o ppu sau o mingiuc, va plti o amend de ordinul a 1500 dolari sau, dac refuz, va petrece trei luni dup gratii. De ce aceast hotrâre ? Pi pentru simplul motiv ca porcii s nu se plictiseasc în ... cocin, unde nu este televizor sau radio, pentru ca ziua s le "treac în distracie i petrecere". i cum britanicii sunt mari amatori de fotbal (Anglia e i patria acestui joc), unul din membrii Departamentului pentru agricultur al guvernului a recomandat fermierilor s le cumpere porcilor mingi de fotbal, care, totui, trebuie inlocuite din timp în timp întrucât porcii nu folosesc numai capul i picioarele ci i dinii ! Dac în anul 2007, precum se prognozeaz i ara noastr va deveni membra UE, iat un prilej s ne mai jucm cu porcii când ne va cuprinde plictiseala. Cci, fr glum, când în rile apusene i civilizate se voteaz o lege, ea trebuie aplicat întocmai, nu ca la noi unde orice minune ine trei zile. Deci aceia care se ocup cu creterea porcilor sau care au de gând s o fac în perioada urmtoare, s pregteasc de pe acuma jucriile pentru "favoriii" lor,

înainte de a le pun cuitul la gât. Dac noi suntem un popor blajin i prietenos desigur c vom proceda astfel, inainte de a vaccina porcii împotriva a tot felul de boli. Dac are ppu sau minge (în funcie de sexul vitei), desigur c nu se va mai îmbolnvi de trichineloz, bub neagr, i tot felul de alte boli care bântuie în aceste zile prin partea apusean a României.

Information

Porcii si papusile

2 pages

Report File (DMCA)

Our content is added by our users. We aim to remove reported files within 1 working day. Please use this link to notify us:

Report this file as copyright or inappropriate

544660