Read Study Guide Chapters 15 & 16 2006 text version

Name: __________________________ Date: _____________ 1. Which therapeutic approach relies most heavily on patients discovering their own ways of effectively dealing with their difficulties? A) psychoanalysis B) cognitive therapy C) systematic desensitization D) client-centered therapy E) meta-analysis 2. A) B) C) D) 3. A) B) C) D) E) Xanax and Valium are ________ drugs. antidepressant antipsychotic antimanic antianxiety Research suggests that abnormally low levels of the neurotransmitter norepinephrine may contribute to: panic attacks. schizophrenia. depression. phobias. dissociative disorders.

4. Jeffrey Dahmer was judged to be legally sane at the time he killed and dismembered 15 individuals. This indicates that the jury believed that Dahmer: A) suffered from an antisocial personality disorder. B) experienced a massive dissociation of self from ordinary consciousness. C) was able to appreciate the wrongfulness of his behavior and control it. D) had a persistent fear of people that caused him to commit crimes against society. E) was not abused by his parents during his early childhood. 5. When Molly told her therapist about her frightening car accident, the therapist instructed her to close her eyes and verbalize any further thoughts stimulated by this experience, even if they were scary or embarrassing. The therapist was making use of a technique known as: A) active listening. B) transference. C) systematic desensitization. D) free association. E) aversive conditioning. 6. A) B) C) D) 7. A) B) C) D) E) During the manic phase of bipolar disorder, individuals are most likely to experience: high self-esteem. delusions of persecution. uncontrollable grief and despair. visual or auditory hallucinations. Freud suggested that for those suffering a generalized anxiety disorder, the anxiety is: psychotic. cyclical. free-floating. narcissistic. completely outside of conscious awareness.

Page 1

8. To help Claire quit smoking, a therapist delivers an electric shock to her arm each time she smokes a cigarette. The therapist is using: A) aversive conditioning. B) systematic desensitization. C) electroconvulsive therapy. D) cognitive therapy. E) EMDR. 9. A) B) C) D) 10. A) B) C) D) 11. A) B) C) D) The DSM-IV does not: include a classification for personality disorders. explain the causes of the various psychological disorders. include a very broad range of psychological disorders. provide systematic guidelines for diagnosing psychological disorders. Transference refers to a client's: conversion of psychological conflicts into physical and behavioral disorders. expression toward a therapist of feelings linked with earlier life relationships. replacement of self-centeredness with a genuine concern for others. translation of threatening dream content into nonthreatening manifest symbols. In the 1950s, Hans Eysenck challenged the effectiveness of psychotherapy because it appeared to be: too expensive and time-consuming. less beneficial than drug therapy. helpful only for those with relatively mild disorders. no more beneficial than no treatment at all.

12. Jonathan is afraid to ask a girl for a date, so his therapist instructs him to relax and simply imagine he is telephoning a potential date. The therapist's technique best illustrates the process of: A) interpersonal therapy. B) free association. C) cognitive therapy. D) aversive conditioning. E) systematic desensitization. 13. A) B) C) D) DSM-IV would be most useful for deciding whether: Sydney is irrational. Katie is depressed. Kareem is extraverted. Max is insane.

14. Which of the following techniques would behavior therapists most likely use to help people overcome a fear of flying? A) aversive conditioning B) eclectic therapy C) systematic desensitization D) transference E) a token economy 15. Which form of therapy has most directly contributed to the sharp reduction in the number of residents in American mental hospitals? A) psychosurgery B) cognitive therapy C) electroconvulsive therapy D) drug therapy E) behavior therapy

Page 2

16. Mr. Hunt believes that he is the President of the United States and that he will soon become the "King of the Universe." Mr. Hunt is most clearly suffering from: A) delusions. B) obsessions. C) hallucinations. D) dissociative identity disorder. 17. Which form of therapy is most likely to emphasize the importance of examining a person's role within a social system? A) systematic desensitization B) cognitive therapy C) psychoanalysis D) family therapy E) client-centered therapy 18. A) B) C) D) E) 19. A) B) C) D) E) A psychodynamic therapist is most likely to: associate patients' undesirable behaviors with unpleasant consequences. help patients identify a hierarchy of anxiety-arousing experiences. suggest interpretive insights regarding patients' difficulties. recommend the use of antipsychotic drugs during the process of psychotherapy. encourage depressed patients to take more responsibility for their failures. Which of the following best exemplifies exposure therapy? therapeutic touch family therapy stress inoculation training systematic desensitization repetitive transcranial magnetic stimulation

20. A sense of being separated from your body and watching yourself with a sense of detachment is a symptom of: A) bipolar disorder. B) dysthymic disorder. C) generalized anxiety. D) agoraphobia. E) dissociation. 21. William, an airplane pilot, is unable to remember anything of a bombing raid in which his plane was severely damaged and two crew members were killed. Because he himself suffered no physical injuries, psychologists suspect that William probably suffers from a: A) panic disorder. B) dissociative disorder. C) phobia. D) generalized anxiety disorder. E) bipolar disorder. 22. Melanie's therapist suggests that when she feels anxious, Melanie should attribute her arousal to her highly reactive nervous system and shift her attention to playing a game with her preschool child. This suggestion best illustrates: A) systematic desensitization. B) cognitive-behavior therapy. C) client-centered therapy. D) psychodynamic therapy. E) family therapy.

Page 3

23. When Murli told his therapist, "I came to see what you could do for me," the therapist responded, "It sounds like you're feeling you need some help. Am I right?" The therapist's response illustrates the technique of: A) meta-analysis. B) transference. C) free association. D) active listening. E) systematic desensitization. 24. A) B) C) D) E) 25. A) B) C) D) E) 26. A) B) C) D) E) Disruptions in conscious awareness and sense of identity are most characteristic of ________ disorders. bipolar obsessive-compulsive personality generalized anxiety dissociative Exposure therapy has been found to be most useful for the treatment of: insomnia. depression. bulimia. alcoholism. anxiety. Which of the following is considered to be a psychotic disorder? antisocial personality disorder schizophrenia post-traumatic stress disorder dissociative identity disorder obsessive-compulsive disorder

27. Melissa suffers from auditory hallucinations and falsely believes that her former high school teachers are trying to kill her. Melissa's symptoms are most likely to be relieved by ________ drugs. A) antidepressant B) antianxiety C) antimanic D) antipsychotic 28. According to the social-cognitive perspective, women are more vulnerable to depression than men because they are more likely to: A) have unrealistically optimistic goals in life. B) sense a lack of personal control over their lives. C) struggle with unresolved feelings of anger toward their mothers. D) experience low levels of norepinephrine. E) experience cyclical variations in hormone levels. 29. A) B) C) D) E) An important feature of client-centered therapy is: interpretation. systematic desensitization. transference. free association. active listening.

Page 4

30. Dylan is a college sophomore who feels so personally incompetent that he believes his life is worthless and hopeless. Dylan would profit the most from: A) psychoanalysis. B) therapeutic touch. C) systematic desensitization. D) cognitive therapy. E) EMDR. 31. A) B) C) D) E) 32. A) B) C) D) E) 33. A) B) C) D) E) 34. A) B) C) D) 35. A) B) C) D) E) 36. A) B) C) D) E) Those with a narcissistic personality disorder are likely to be preoccupied with: an irrational fear of people. delusions of persecution. physical symptoms of distress. their own self-importance. sexual fantasies. Evidence suggests that prenatal viral infections contribute to: generalized anxiety disorders. obsessive-compulsive disorder. schizophrenia. bipolar disorders. dissociative disorders. Humanistic therapists are likely to teach clients to: focus more on other people's feelings than on their own. adapt more readily to social norms and expectations. imitate the behavior of others who are happy and successful. take more responsibility for their own feelings and actions. do all of the above. According to psychoanalysts, resistance refers to the: expression toward a therapist of feelings linked with earlier relationships. blocking from consciousness of anxiety-laden material during therapy. replacement of a genuine concern for others with self-centeredness. conversion of psychological conflicts into physical and behavioral disorders. Psychological research on the principles of learning has most directly influenced the development of: psychoanalysis. behavior therapy. humanistic therapy. psychodynamic therapy. cognitive therapy. Light exposure therapy was developed to relieve symptoms of: insomnia. anxiety. bulimia. depression. alcoholism.

Page 5

37. While he was studying, Matthew was suddenly overwhelmed by feelings of intense apprehension. For several minutes he felt so agitated that he could not catch his breath. Matthew was most likely suffering from a(n): A) bipolar disorder. B) dissociative disorder. C) panic attack. D) obsessive-compulsive disorder. E) dysthymic disorder. 38. A) B) C) D) E) 39. A) B) C) D) E) A major depressive disorder is most likely to be characterized by: delusions of persecution. a massive dissociation of self from ordinary consciousness. alternations between extreme hopelessness and unrealistic optimism. a persistent irrational fear of other people. feelings of personal worthlessness. Cognitive therapists are most likely to encourage depressed clients to: sense and express their own real moment-to-moment feelings of depression. carefully observe the negative consequences of their depression. take more personal responsibility for their own negative feelings and actions. stop blaming themselves for negative circumstances beyond their control. identify a hierarchy of anxiety-arousing experiences.

40. In one treatment for bed-wetting, the child sleeps on a liquid-sensitive pad that when wet, triggers an alarm and awakens the child. This treatment is a form of: A) biomedical therapy. B) cognitive therapy. C) behavior therapy. D) humanistic therapy. E) psychodynamic therapy. 41. A) B) C) D) 42. A) B) C) D) 43. A) B) C) D) Those with an avoidant personality disorder are most likely to display: a lack of guilt feelings. a sense of self-importance. shallow, attention-getting emotions. a fear of social rejection. An effective drug for the treatment of schizophrenia is: Clozaril. Prozac. Xanax. lithium. In classical conditioning therapies, maladaptive symptoms are usually considered to be: unconditioned stimuli. conditioned stimuli. unconditioned responses. conditioned responses.

44. During the 1940s and 1950s, lobotomies were most likely to be performed on psychologically disordered patients who were: A) uncontrollably violent. B) hopelessly depressed. C) obsessively hypochondriacal. D) irreparably amnesic.

Page 6

45. Sadie is so fearful of being overwhelmed by anxiety that she rarely steps outside her apartment. The thought of going shopping and getting lost in a crowd terrifies her, so she has her groceries delivered. Because of her fear, she earns her living as a freelance writer, working at home. Sadie's behavior is most characteristic of: A) dissociative disorder. B) agoraphobia. C) catatonia. D) a dysthymic disorder. E) an obsessivecompulsive disorder. 46. A) B) C) D) E) 47. A) B) C) D) E) A generalized anxiety disorder is characterized by: offensive and unwanted thoughts that persistently preoccupy a person. a continuous state of tension, apprehension, and autonomic nervous system arousal. hyperactive, wildly optimistic states of emotion. alternations between extreme hopelessness and unrealistic optimism. a chronic lack of guilt feelings. Virtual reality exposure therapy is most similar to: stress inoculation training. aversive conditioning. therapeutic touch. systematic desensitization. free association.

48. Adelle's feelings of unhappiness, low self-esteem, and hopelessness have become so extreme that she has attempted suicide. Which of the following treatments is likely to provide her with the quickest relief from her misery? A) electroconvulsive therapy B) drug therapy C) psychoanalysis D) systematic desensitization E) cognitive therapy 49. A) B) C) D) E) The experience of multiple personalities is most likely to be characterized by: a massive dissociation of self from ordinary consciousness. offensive and unwanted thoughts that persistently preoccupy a person. delusions of persecution and grandiosity. a lack of guilt feelings. alternations between extreme hopelessness and unrealistic optimism.

50. Benny's mother tries to reduce his fear of sailing by giving the 3-year-old his favorite candy as soon as they board the boat. The mother's strategy best illustrates: A) counterconditioning. B) cognitive therapy. C) transference. D) aversive conditioning. E) the placebo effect. 51. A) B) C) D) Electroconvulsive therapy has proven to be effective in the treatment of: phobias. dissociative disorders. schizophrenia. depression.

Page 7

52. A) B) C) D) E)

The most widely used form of behavior therapy is: active listening. aversive conditioning. the token economy. exposure therapy. stress inoculation training.

53. A chronic state of low energy and low self-esteem that is a bit less disabling than major depression is called a: A) bipolar disorder. B) generalized anxiety disorder. C) phobia. D) dissociative disorder. E) dysthymic disorder. 54. When children are told that certain classmates are learning disabled, they may behave in ways that inhibit the success of these students in the classroom. This best illustrates the dangers of: A) delusions. B) the medical perspective. C) linkage analysis. D) self-fulfilling prophecies. E) the psychoanalytic perspective. 55. A) B) C) D) E) 56. A) B) C) D) One of the best warning signs of an attempt at suicide is: suicidal talk. hallucinations and delusions. the use of illegal drugs. generalized anxiety. repeated academic failure. Prozac is an antidepressant drug that partially blocks the reabsorption and removal of: serotonin. dopamine. acetylcholine. chlorpromazine.

57. One group of ocean voyagers is given a new but untested pill for seasickness and a second group is given an inactive pill. Neither the voyagers nor the experimental researchers know which group has received the new pill. In this experiment, the investigators are making use of: A) systematic desensitization. B) meta-analysis. C) counterconditioning. D) regression toward the mean. E) the double-blind technique. 58. A) B) C) D) E) The approach that has helped autistic children learn to function successfully in school involves: operant conditioning. systematic desensitization. the double-blind technique. family therapy. aversive conditioning.

Page 8

59. A) B) C) D)

Schizophrenia is associated with an excess of receptors for: norepinephrine. dopamine. serotonin. acetylcholine.

60. Mrs. Swift is alarmed by her own persistent and irrational thoughts of murdering her young children. Her experience best illustrates the agitating effects of a(n): A) delusion. B) manic episode. C) obsession. D) hallucination. E) panic attack. 61. A) B) C) D) 62. A) B) C) D) E) 63. A) B) C) D) 64. A) B) C) D) Research regarding depression indicates that: depression is typically unrelated to stressful life events. depression is unlikely to be overcome without professional help. depression is associated with abnormally high levels of the neurotransmitter serotonin. with each new generation, depression is dramatically increasing in its prevalence. Systematic desensitization involves: depriving a client access to an addictive drug. associating unwanted behaviors with unpleasant experiences. replacing a positive response to a harmful stimulus with a negative response. associating a pleasant relaxed state with anxiety-arousing stimuli. vigorously challenging clients' illogical ways of thinking. Mental health workers label behavior psychologically disordered when they judge it: prejudicial, unconsciously motivated, ingenuine, and insane. biologically based, unconsciously motivated, aggressive, and difficult to change. selfish, habitual, and avoidable. atypical, disturbing, maladaptive, and unjustifiable. Learning theorists have suggested that a generalized anxiety disorder results from: repeated misuse of alcohol, heroin, or other addictive drugs. a lack of effective childhood training in impulse control. exposure to unpredictable aversive events. a genetically based predisposition to fear unfamiliar objects or situations.

65. Edith, a 45-year-old journalist, alternates between extreme sadness and lethargy and extreme euphoria and overactivity. The drug most likely to prove beneficial to her is: A) lithium. B) Valium. C) Clozaril. D) Thorazine. 66. A) B) C) D) E) Systematic desensitization is a form of: psychoanalysis. biomedical therapy. counterconditioning. cognitive therapy. humanistic therapy.

Page 9

67. The discovery that psychologically disordered behavior could result from syphilis infections facilitated the credibility and acceptance of: A) trait theory. B) psychoanalytic theory. C) the medical model. D) DSM-IV. E) the social-cognitive perspective. 68. Anthony is 32 years old, well above average in intelligence, and quite charming. He has swindled several elderly people out of their life savings, and he seems to have little feeling for his victims, nor does he fear the consequences of getting caught. His behavior is evidence of: A) bipolar disorder. B) schizophrenia. C) obsessive-compulsive disorder. D) a personality disorder. E) a dissociative disorder. 69. Frequent nightmares, insomnia, and the intrusion of painful memories are symptoms most commonly associated with: A) bipolar disorder. B) dissociative disorder. C) anorexia nervosa. D) post-traumatic stress disorder. E) histrionic personality disorder. 70. A) B) C) D) In which disorder do people alternate between states of lethargic hopelessness and wild overexcitement? dissociative identity disorder bipolar disorder obsessive-compulsive disorder schizophrenia

71. Which therapeutic approach emphasizes that people are often disturbed because of their irrational interpretations of events? A) drug therapy B) client-centered therapy C) systematic desensitization D) cognitive therapy E) virtual reality exposure therapy 72. Which perspective suggests that explaining our own failures in terms that are global, stable, and internal contributes to depression? A) psychoanalytic B) biological C) humanistic D) social-cognitive E) trait 73. A) B) C) D) E) The placebo effect refers to: relief from symptoms without psychotherapy. the alleviation of depression and anxiety by means of aerobic exercise. the use of drugs in the therapeutic treatment of psychological disorders. the beneficial consequences of merely expecting that a treatment will be effective. the use of a variety of psychological theories and therapeutic methods.

Page 10

74. A) B) C) D) 75. A) B) C) D)

Psychosurgery involves: passing an electric current through the entire brain. injecting lithium directly into the limbic system. removing or destroying brain tissue. all of the above. A condition in which an individual is overexcited, hyperactive, and wildly optimistic is known as: paranoia. a manic episode. a panic attack. catatonia.

76. The avoidance of potentially anxiety-arousing situations from which escape might be difficult is indicative of: A) an obsessive-compulsive disorder. B) a dysthymic disorder. C) schizophrenia. D) agoraphobia. E) bipolar disorder. 77. A) B) C) D) E) 78. A) B) C) D) Psychopharmacology involves the study of how: diseases influence psychological well-being. exercise alleviates depression. drugs affect mind and behavior. physical relaxation reduces anxiety. psychosurgery and ECT influence emotions. Research on the causes of schizophrenia strongly suggests that: there is a genetic predisposition to schizophrenia. almost anybody will develop schizophrenia if exposed to extensive environmental stress. schizophrenia patients suffer from a deficiency of the neurotransmitter serotonin. all of the above are true.

79. The placebo effect typically leads us to ________ the effectiveness of therapy and regression toward the mean typically leads us to ________ the effectiveness of therapy. A) overestimate; underestimate B) underestimate; overestimate C) overestimate; overestimate D) underestimate; underestimate 80. A) B) C) D) E) Which of the following disorders is more common among men than women? bipolar disorder obsessive-compulsive disorder antisocial personality disorder dissociative identity disorder schizophrenia

81. Luke suffers from acrophobia, a fear of high places. Luke's therapist suggests that his reaction to heights is a generalization of the fear triggered by a childhood playground accident in which he fell off a sliding board. The therapist's suggestion reflects a ________ perspective. A) learning B) psychoanalytic C) trait D) humanistic E) biological

Page 11

82. A fundamental problem with the diagnostic labeling of psychologically disordered behaviors is that the labels often: A) bias our perceptions of the labeled person. B) represent attempts by psychologists to explain behavior by simply naming it. C) interfere with effective research on the causes of these disorders. D) interfere with effective treatment of these disorders. 83. Dr. Miller prescribes drugs for the treatment of chronic depression and she encourages rest and relaxation training for clients suffering from excessive anxiety. It is most likely that Dr. Miller is a: A) psychoanalyst. B) interpersonal therapist. C) cognitive therapist. D) psychiatrist. E) client-centered therapist. 84. A) B) C) D) Drugs that alleviate mania tend to reduce levels of the neurotransmitter: acetylcholine. norepinephrine. dopamine. chlorpromazine.

85. Ron is a 22-year-old mechanic who suffers from claustrophobia. The most effective way to treat Ron's problem would involve ________ therapy. A) cognitive B) electroconvulsive C) psychoanalytic D) client-centered E) behavior 86. A) B) C) D) Xanax would most likely be prescribed in order to help: Cynthia give up her irrational belief that her husband is a foreign government spy. Cassius get rid of his suicidal thoughts and feelings of apathy and hopelessness. Jerome overcome feelings of nervous apprehension and an inability to relax. Vladim discontinue his habit of smoking more than three packs of cigarettes a day.

87. Wilma is extremely agitated because she hears voices that tell her to sexually seduce the male nurses in her hospital ward. Wilma is most clearly suffering from: A) a dysthymic disorder. B) an obsessive-compulsive disorder. C) delusions of grandiosity. D) a dissociative disorder. E) hallucinations. 88. A) B) C) D) E) An antisocial personality disorder is most likely to be characterized by: delusions of grandeur. a persistent, irrational fear of people. episodes of intense autonomic nervous system arousal. disruptions in conscious awareness and sense of identity. a lack of guilt feelings.

Page 12

89. A) B) C) D) 90. A) B) C) D) E)

Empathic understanding of the patient's subjective experiences is a major goal of a: psychoanalyst. biomedical therapist. client-centered therapist. behavior therapist. A token economy is to operant conditioning as ________ is to classical conditioning. systematic desensitization group therapy electroconvulsive therapy free association drug therapy

91. The importance of clarifying and enhancing one's sense of self is least likely to be emphasized by ________ therapists. A) cognitive B) psychoanalytic C) behavior D) humanistic 92. Who would be most likely to anticipate that patients are often motivated to avoid fully complying with specific therapeutic instructions? A) a humanistic therapist B) a psychoanalyst C) a behavior therapist D) a cognitive therapist 93. George Fredrick Handel composed his Messiah during three weeks of intense, creative energy. Many believe Handel suffered a mild form of: A) agoraphobia. B) dysthymic disorder. C) dissociative disorder. D) bipolar disorder. E) schizophrenia. 94. A) B) C) D) Delusions of persecution are most common among those with ________ schizophrenia. catatonic disorganized residual paranoid

95. Kaylee is so alarmed by spiders and insects that she avoids most outdoor activities and even refuses to enter the basement of her own house alone. Kaylee appears to suffer from a(n): A) obsessive-compulsive disorder. B) histrionic personality disorder. C) dissociative disorder. D) mood disorder. E) phobia.

Page 13

96. Mr. Choi's therapist wants to help him become aware of his conflicting childhood feelings of love and hate for his parents. The therapist's goal best reflects a primary aim of: A) client-centered therapy. B) cognitive therapy. C) psychoanalysis. D) systematic desensitization. E) operant conditioning techniques. 97. A) B) C) D) E) 98. A) B) C) D) 99. A) B) C) D) E) 100. A) B) C) D) One good alternative to antidepressant drugs is: aerobic exercise. therapeutic touch. virtual reality exposure therapy. EMDR. Thorazine. DSM-IV bases diagnoses on observable behavior in order to: improve the reliability of diagnoses. shorten the time it takes to make a diagnosis. avoid invading clients' psychological privacy. reduce the need for medical terminology in psychological assessments. Low birth weight is a known risk factor for: antisocial personality disorder. dissociative identity disorder. major depressive disorder. obsessive-compulsive disorder. schizophrenia. Which drugs appear to produce therapeutic effects by blocking receptor sites for dopamine? antianxiety drugs antidepressant drugs antipsychotic drugs antimanic drugs

101. The reduced self-control of impulsive murderers is most closely related to reduced brain activity in their ________ lobes. A) frontal B) temporal C) occipital D) parietal 102. Replacing a negative response with a positive response is to systematic desensitization as replacing a positive response with a negative response is to: A) transference. B) operant conditioning. C) aversive conditioning. D) eclectic therapy. E) electroconvulsive therapy. 103. A) B) C) D) E) A token economy represents an application of the principles of: operant conditioning. systematic desensitization. humanistic therapy. classical conditioning. observational learning.

Page 14

104. A) B) C) D) 105. A) B) C) D) E) 106. A) B) C) D) E)

Which of the following individuals is most likely to benefit from Prozac? Jack, who has lost his sense of identity and wandered from his home to a distant city Andrea, who hears imaginary voices telling her that she will suffer a fatal accident Tami, who is so addicted to cigarettes that she now worries about her health Shannon, who feels helpless and apathetic and thinks her life is meaningless and worthless A central therapeutic technique of psychoanalysis is: stress inoculation training. systematic desensitization. observational learning. active listening. free association. The symptoms of ________ are likely to appear at an earlier age than the symptoms of ________. antisocial personality; schizophrenia major depression; bipolar disorder obsessive-compulsive disorder; phobic disorder schizophrenia; obsessive-compulsive disorder major depression; alcohol abuse

107. Gina is so fearful of taking tests for college courses that she experiences mild anxiety when registering for a course, intense anxiety when studying for a test, and extreme anxiety when answering actual test questions. Her greatest fear, however, is experienced while waiting for a professor to hand the tests out to the class. During the process of systematically desensitizing her test anxiety, the therapist is likely to ask Gina first to imagine: A) answering questions on a college test. B) waiting for a professor to hand a test out to a class. C) studying for a test. D) registering for a college course. 108. A) B) C) D) E) In which form of therapy is unwanted behavior systematically associated with unpleasant experiences? electroconvulsive therapy systematic desensitization eclectic therapy cognitive therapy aversive conditioning

109. In which type of disorder is a person's speech likely to be so full of unrelated words and phrases that it could be characterized as a "word salad"? A) dysthymic disorder B) obsessive-compulsive disorder C) schizophrenia D) dissociative disorder E) anorexia nervosa 110. For the last month, Gabrielle has felt lethargic and has been unable to get out of bed in the morning. She has withdrawn from friends and family because she feels worthless and unlovable. Gabrielle is most likely suffering from: A) agoraphobia. B) a mood disorder. C) schizophrenia. D) an antisocial personality disorder. E) anorexia nervosa.

Page 15

Answer Key

1. 2. 3. 4. 5. 6. 7. 8. 9. 10. 11. 12. 13. 14. 15. 16. 17. 18. 19. 20. 21. 22. 23. 24. 25. 26. 27. 28. 29. 30. 31. 32. 33. 34. 35. 36. 37. 38. 39. 40. 41. 42. 43. 44. 45. 46. 47. 48. 49. 50. 51. 52. 53. 54.

D D C C D A C A B B D E B C D A D C D E B B D E E B D B E D D C D B B D C E D C D A D A B B D A A A D D E D

Page 16

55. 56. 57. 58. 59. 60. 61. 62. 63. 64. 65. 66. 67. 68. 69. 70. 71. 72. 73. 74. 75. 76. 77. 78. 79. 80. 81. 82. 83. 84. 85. 86. 87. 88. 89. 90. 91. 92. 93. 94. 95. 96. 97. 98. 99. 100. 101. 102. 103. 104. 105. 106. 107. 108. 109.

A A E A B C D D D C A C C D D B D D D C B D C A C C A A D B E C E E C A C B D D E C A A E C A C A D E A D E C

Page 17

110. B

Page 18

Information

Study Guide Chapters 15 & 16 2006

18 pages

Find more like this

Report File (DMCA)

Our content is added by our users. We aim to remove reported files within 1 working day. Please use this link to notify us:

Report this file as copyright or inappropriate

141628

You might also be interested in

BETA
PSYCH 594, ADVANCED PERSONALITY THEORY
Internet-based cognitive behavior therapy for obsessive compulsive disorder: A pilot study
Microsoft Word - sue_irm_tp.doc
Physical Therapy.docx