Read 2009%20NN%206.16.pdf text version

Een publicatie van stadsdeel Amsterdam-Noord

editie 16 juni 2009

Winkelcentrum Boven 't IJ vernieuwt

Tijdelijke bouwoverlast Iedereen wil graag op tijd klaar zijn, dus iedereen is tegelijkertijd bezig. De garage wordt afgebouwd, ondernemers bevoorraden hun winkel en de nieuwe bewoners verhuizen naar hun appartementen. Dit is de laatste fase, dat betekent overlast. Omgevingsmanager Marcel Haak: "Je moet het zien als bouwen op een postzegel. Er moet gewerkt worden tussen de bestaande bebouwing in. De gemeente doet zijn best om de overlast zoveel mogelijk te beperken. De omgeving moet nog een paar weken op zijn tanden bijten, maar dan is het klaar. Begin september is de overlast echt voorbij, dan zijn ook de weg en de stoep weer gereed. Op 2 september gaan we het geheel feestelijk openen." Kans Voorzitter van de ondernemersvereniging Boven 't IJ, Frits Figge: "Ik zie deze uitbreiding als een fantastische kans. Wij krijgen het mooiste winkelcentrum van de hele regio. Nu staan we nog op de tweede plaats, maar niet lang meer, daar wordt hard aan gewerkt. Winkelcentrum Boven 't IJ krijgt met deze uitbreiding het meest gevarieerde winkelaanbod en iedereen kan naast deur parkeren, waar vind je dat? Natuurlijk vind ik betaald parkeren jammer, maar Noord krijgt het laagste tarief van heel Amsterdam. Voor weinig geld kun je mooi overdekt én bewaakt parkeren. De faciliteiten verbeteren enorm. Over de vraag wat hij van de overlast vindt is de heer Figge kort: "Dat is een noodzakelijk kwaad". Vanaf 1 augustus 2009 geldt in het winkelcentrum en omgeving betaald parkeren. Bezoekers betalen 0.90 per uur. Omwonenden en ondernemers kunnen een vergunning aanvragen: www.noord.amsterdam.nl onder wonen/ parkeren en vervoer.

Noord Kort

Landelijk Noord > muzikale fietsroutes Op 20 en 21 juni zijn er muzikale fietstochten langs de kerken van Zunderdorp, Durgerdam, Ransdorp en Holysloot. Ieder heel uur, van 13.00 tot 16.00 uur, zijn er concertjes: klassiek, folk, shanty, blues, jazz, smartlap. Een passe-partout met routekaartje voor een heel weekend kost 5,00 en is verkrijgbaar bij iedere deelnemende kerk. Kijk ook op www.areopagus.nl.

FOTO EmIEL VAN LINT

Linksonder is de ingang van de parkeergarage goed te zien

IJtunnel > Gesloten Wilt u deze zomer met de auto vanuit Amsterdam-Noord naar het centrum? Let dan goed op. In verband met werkzaamheden gaat de IJtunnel dicht van vrijdag 26 juni (21.00 uur) tot maandag 24 augustus (06.00 uur). De Nieuwe Leeuwarderweg is in die periode in beide richtingen gesloten tussen de Johan van Hasseltweg en de IJtunnel. Actuele informatie vindt u op www.bereikbaar.amsterdam.nl.

De nieuwe winkels, woningen en parkeergarage in winkelcentrum Boven 't IJ zijn bijna klaar. Op de plek van het voormalige stadsdeelkantoor en de sociale dienst staat nu een multifunctioneel gebouw met grote en kleine winkels over twee lagen, 40 sociale huurwoningen en een parkeergarage met 813 openbare parkeerplaatsen. De nieuwe parkeergarage ligt in het hart van Amsterdam-Noord en is bestemd voor de bezoekers van het winkelcentrum en in de nabije toekomst voor de gasten van (nog meer) gezellige cafés en restaurants en een megabioscoop. Per 1 augustus geldt er in de garages, op de parkeerterreinen en in de directe omgeving betaald parkeren. De eerste fase van de uitbreiding winkelcentrum Boven `t IJ is nu bijna afgerond. Door het

gevarieerde aanbod kun je eindeloos winkelen. Noord krijgt er de volgende nieuwe winkels bij: Media Markt, Bruna, Xenos, Kentucky Fried Chicken, Ragalo, Frequent Filler, Big Bazar en koffie/lunchroom Segafredo. Garage, maar ook: lichtbaken De nieuwe parkeergarage wordt een lichtbaken. Betrokken beeldend kunstenaar Willem Hoebink ontwierp samen met Jan Hein Daniels het lichtkunstwerk. Hoebink: "Een bijzondere kwaliteit van het gebouw schuilt in de gevelvlakken. De gevel bestaat uit halfopengewerkte baksteenpanelen. Achter ieder paneel wordt een dimbaar TL-armatuur geplaatst dat centraal kan worden bediend. Deze panelen vormen samen de 500 stuurbare beeldpunten van `Het Medium CAN'." Over het ontwerp is overleg gevoerd met de omwonenden.

Noord Talent Award > Win 250 euro Heb jij talent en ben je tussen de 12 en 23 jaar? Doe dan mee aan de `Noord Talent Award' 2009. Dé talentenjacht voor jongens en meisjes die wonen, werken of op school zitten in Amsterdam-Noord. Ga gauw naar de wedstrijdsite www.noordtalentaward.nl en schrijf je in voor de thema's `Expo', `Lifestyle', `Pen', `Podium' of `Sport'. Je kunt je inschrijven tot 21 augustus.

Floris Parlevliet (l) samen met Norbert van de Grint in het Vliegenbos

Drukte bij Burgerzaken

Het is druk bij de afdeling Burgerzaken. Daarom kunnen wij u slechts tot 12.00 uur zonder afspraak van dienst te zijn. Daarna alléén met een afspraak. U kunt een afspraak maken via 020 634 9294, dan bent u vrijwel direct aan de beurt. U kunt reisdocumenten en rijbewijzen wel de hele dag afhalen zonder afspraak. Voor openingstijden zie de service-informatie op pagina 3.

Floris en Norbert lopen dagelijks door het Vliegenbos. Een waar lusthof voor de vogelaar. Floris Parlevliet en Norbert van de Grint werken bij Albemarle (voormalige AKZO Catalysts). Deze Noordse locatie is onderdeel van een Amerikaans concern dat o.a. Ibuprofen en Tamiflu produceert. Albemarle is ook medesponsor van de informatieborden bij de ingangen van het bos. Hoe wordt je vogelaar? Floris: in onze familie lijkt dat genetisch bepaald, ik begon al op mijn zevende. Op vakantie heb ik altijd mijn kijker mee. Norbert: Voor mij begon het op mijn tweeëntwintigste met de vogelgids die ik van mijn vriendin kreeg en mijn vakantie

in een van de mooiste vogelgebieden van Europa.

2

1

Welke vogels kom je tegen in het Vliegenbos? Wij tellen zo'n 40 tot 50 soorten. Van grote bonte specht en halsbandparkiet tot zanglijster en buizerd. De boomvalk is de meest bijzondere vogel. Hij broedt pas laat omdat er nu veel jonge vogels zijn om aan zijn kuikens te voeren. In het bos woont ook de relatief zeldzame holenduif. En natuurlijk het winterkoninkje, het bijna kleinste vogeltje in het land, maar wel een die veel herrie maakt. Hoe onderscheid je de vogels? Als je beter wilt leren vogelen moet je

de geluiden kennen. Als de bomen in blad zijn, moet je op je gehoor afgaan. De tjiftjaf en de fitis lijken erg op elkaar, maar ze maken een totaal ander geluid.

4

Leiden jullie vaker mensen rond? Op secretaressedag hebben we speciaal voor de secretaresses een rondleiding gegeven. Om er zeker van te zijn waar we welke vogels konden verwachten, hebben we eerst een onderzoekje gedaan. De sneeuwuil was op Texel, vertrek je dan onmiddellijk? Floris: Ja, ik heb het gedaan. Ik had maar vijf minuten de kans, het was gruwelijk koud. Maar, ik heb `m gezien. Die kans krijg je maar eens in je leven.

5

3

1

FOTO EmIEL VAN LINT

Geef me de

editie 16 juni 2009

Jury nomineert mooiste straat

beetje extra. De prijsuitreiking is in de winnende straat op dinsdag 30 juni a.s. Publieksprijs blijft nog spannend, stem nu ! Van 11 tot 21 juni kunt u via internet stemmen op de `meeste gastvrije straat', de resultaten van de laatste voorronde. Uit de vier voorrondes komt één winnaar. Via internet kunt u van 22 juni tot 27 juni kiezen welke straat u het mooist vindt. Deze straat krijgt dan de publieksprijs. Stemmen kan ook op zaterdag 27 juni bij het promotieteam in verschillende winkelcentra. Kijk voor meer informatie op www.noord. amsterdam.nl > wonen.

Amsterdam-Noord van A tot Z

Afgelopen week is de nieuwe stadsdeelgids 2009/2010 huis-aan-huis bezorgd in Amsterdam-Noord. In de gids vindt u informatie over het bestuur, de diensten van het stadsdeel, een overzicht van dienstverlenende organisaties en instellingen en een plattegrond van AmsterdamNoord. Bij huishoudens met een Nee/Nee sticker wordt geen gids bezorgd. Hebt u de gids daarom of om andere redenen niet ontvangen dan kunt u deze ophalen bij de publieksvoorlichters van het stadsdeelhuis of aanvragen via de website www.noord. amsterdam.nl.

FOTO COmmUNICATIE

De Sijsjesstraat is een verschrikkelijk leuke straat, waar iedereen er voor iedereen is, multicultureel.

Voor de mooiste straat in AmsterdamNoord zijn er twee aparte prijzen: de juryprijs en de publieksprijs. U kunt uw stem nog uitbrengen op internet. De juryprijs wordt op 23 juni toegekend door de jury: portefeuillehouder Harm-Jan van Schaik (voorzitter), Floor Ziegler, Bernard melchers, Floor van Dusseldorp en Bep Szymanski. De jury is streng en heeft een aantal eisen waaraan de mooiste straat moet voldoen. Zij beoordeelt of de genomineerde straat schoon is, is er zwerfvuil, zijn er schoonmaakteams, hoe zien de parkeervakken en voortuinen eruit? Of de straat groen is, heeft de straat zelf voor verfraaiing gezorgd met

bijvoorbeeld geveltuintjes, zijn de voortuinen goed onderhouden? Of de straat kindvriendelijk is, zijn er voldoende en veilige speelmogelijkheden voor kinderen en zijn bewoners zelf ook betrokken? en tenslotte hoe gastvrij de straat is, hoe welkom voel ik mij in deze straat? Wie zijn er genomineerd? De volgende straten zijn genomineerd: Distelplein - Bramzeilhof - Voordewind ­ Polluxplein - Amerbos 4-114 - Westzijde Buiksloterdijk - Sleutelbloemstraat ­ Ranonkelkade - Sijsjesstraat - Zwaluwstraat - Pluvierstraat ­ Marjoleinstraat. Dinsdag 23 juni vanaf 15.00 uur gaat de jury langs deze straten. Dus bewoners, zorg voor het kleine

Ouderenadviseurs: welzijn slachtoffer staat voorop

Acht jaar meldpunt ouderenmishandeling Bij huiselijk geweld denkt men meestal niet aan ouderen. Maar volgens onderzoekers heeft één op de tien ouderen wel eens te maken met een vorm van mishandeling. In de praktijk worden ook ernstige voorvallen vaak `met de mantel der liefde' bedekt. De gemeente wil met een actief beleid ouderenmishandeling terugdringen. Stadsdeel Amsterdam-Noord loopt hierin voorop. Al sinds 2001 is een meldpunt voor ouderenmishandeling ondergebracht bij stichting Doras. Ouderenadviseurs onderzoeken alle gevallen ter plekke en bieden waar nodig hulp en bescherming. Het aantal meldingen, gemiddeld tien per jaar, lijkt het topje van de ijsberg. Ontspoorde mantelzorg In 2008 boden de ouderenadviseurs hulp aan negen slachtoffers, allen vrouwen in de leeftijd van 60 tot 90plus. De daders waren familieleden of partners. Meestal ging het om een combinatie van lichamelijk en geestelijk geweld, van slaan en dreigen tot verwaarlozing. Er waren ook misdrijven bij: financiële uitbuiting en diefstal. Slechts in één geval van ernstige vrijheidsberoving deed het slachtoffer aangifte bij de politie. Een ouderenadviseur hield daarbij een oogje in het zeil totdat een veilige plek was geregeld in een verzorgingstehuis. Ouderenadviseurs ervaren ouderenmishandeling vaak als een probleem van `ontspoorde' mantelzorg. In de hulpverlening staat altijd het welzijn van het oudere slachtoffer voorop. Daarvoor kan snel ingrijpen nodig zijn, in overleg met bijvoorbeeld de huisarts en de buurtregisseur. Niet minder belangrijk is informatie en voorlichting. Niet alleen ouderen, ook mantelzorgers kunnen bij de ouderenadviseurs van stichting Doras terecht. Bent u slachtoffer of wilt u meer weten over ouderenmishandeling bel dan de ouderenadviseurs stichting Doras, 020 435 4555, iedere werkdag van 9.00 tot 17.00.

Vergaderingen

Op woensdag 24 en donderdag 25 juni vergadert de deelraad van AmsterdamNoord. De vergadering vindt plaats in de raadszaal van het stadsdeelhuis, Buikslotermeerplein 2000, en begint om 20.00 uur. Op de agenda staan onder andere de volgende punten: · Voorjaarsnota 2009 · Plan van Scholen 2010 ­ 2013 Amsterdam-Noord · Vaststelling Regeling planschadeverzoeken en advisering tegemoetkoming in planschade stadsdeel AmsterdamNoord · Verordening tot wijziging van de verordening wijziging drempelbedrag · Burgerinitiatief `Behoud van bomen en struiken bij bouwplannen in Amsterdam-Noord' · Wijziging Verordening Winkeltijden voor het Stadsdeel Amsterdam-Noord 1996 · Woonboten Buiten-IJ · Onderzoek Rekenkamercommissie Amsterdam `Effectiviteit welzijnssubsidies Amsterdam-Noord' Als u voor deze vergadering wilt inspreken, dan kan dat uitsluitend over de onderwerpen die op de agenda staan. Aanmelden: uiterlijk 24 uur van tevoren bij de raadsgriffie, tel. 020 634 9924.

Apparaatje vervangen?

Bij het Afvalpunt ben je meteen van je oude af.

Gratis! op=op

Kijk op www.afval.amsterdam.nl voor het dichtstbijzijnde

FOTO AANGELEVErD

2

Een publicatie van stadsdeel Amsterdam-Noord

Ter inzage legging definitief Ontwerp Varenweg Het dagelijks bestuur van stadsdeel AmsterdamNoord maakt bekend, dat het definitief ontwerp Varenweg ter inzage ligt vanaf 17 juni 2009 tot en met 9 september 2009 bij de afdeling Vergunningen in het servicecentrum van het stadsdeel Amsterdam-Noord, Buikslotermeerplein 2000 (geopend maandag, dinsdag, woensdag en vrijdag van 8.30 tot 15.30 uur en donderdag 12.00 tot 19.00 uur). In verband met de zomervakantie bedraagt de periode van ter inzage legging twaalf weken. Op woensdag 1 juli 2009 vindt in het NH Hotel Central Station, Distelkade 21 een informatiebijeenkomst over de Varenweg plaats. De avond begint om 19.00 uur en duurt tot 21.00 uur. Stadsdeel Amsterdam-Noord is bezig met de planvorming en voorbereiding voor de realisatie van de `langzaamverkeerverbinding Mosplein-Meeuwenlaan'. Het betreft een hoogwaardige fiets- en voetgangersroute vanaf het Mosplein tot aan het al gerealiseerde deel van de verbinding voor gebouw De Albatros, inclusief een beweegbare brug over het Noordhollandsch Kanaal, met aansluiting op de toekomstige metrohalte en busstation op de Johan van Hasseltweg. Deze route voor langzaam verkeer maakt onderdeel uit van de planvorming Van Hasseltzone. Over de Nota van Uitgangspunten Van Hasseltzone is al in 2000 inspraak gehouden. Bij nadere uitwerking van de langzaamverkeer verbinding is het tracé deels verlegd, samenhangend met de planontwikkeling voor het Mosveld. Aan de oostzijde van het Noordhollandsch Kanaal loopt het tracé van de langzaamverkeer verbinding conform eerdere planvorming langs de Van Hasseltweg. Vanaf de brug over het Noordhollandsch Kanaal sluit de route aan de westzijde aan op de Buiksloterweg, waarna het tracé via de Varenweg en Mosveld naar het Mosplein loopt. De inspraak betreft dit gedeelte van het tracé. Het ontwerp en realisatie van het tracé ter plaatse van het Mosveld hangt integraal samen met de planontwikkeling voor herinrichting van het Mosveld. Hierover vindt op een later tijdstip inspraak plaats. Het definitief ontwerp van de Varenweg gaat uit van een vrijliggend tweerichtingen fietspad, conform de eisen die gesteld worden aan een hoogwaardige fietsverbinding. Het fietspad grenst aan het voetpad langs de Rosaschool en de Klimopschool. Naast het fietspad blijft een rijbaan voor autoverkeer in één richting gehandhaafd. Voor parkeren is echter geen ruimte meer in de Varenweg. Hiertoe wordt een aantal extra parkeerplaatsen in de Wingerdweg aangelegd, waaronder een aantal parkeerplaatsen voor kort parkeren ten behoeve van het halen en brengen van schoolkinderen. Inspraak en reacties Voordat het plan verder ter besluitvorming gaat, is er eerst gelegenheid voor inspraak en reactie. Mondeling reageren is mogelijk tijdens de informatiebijeenkomst op 1 juli 2009. Betrokken partijen bij het project (stadsdeel, Dienst Infrastructuur Verkeer en Vervoer, ontwerper) lichten de plannen dan toe en er is gelegenheid voor het stellen van vragen. Schriftelijk reageren kan van 17 juni 2009 tot en met 9 september 2009. U dient uw brief te richten aan: Het dagelijks bestuur van stadsdeel Amsterdam-Noord, onder vermelding van: Inspraakreactie DO Varenweg, Postbus 37608 1030 BB Amsterdam. Amsterdam-Noord, 8 juni 2009. Het dagelijks bestuur van stadsdeel Amsterdam-Noord, Mevr. mr. L. Brasz, secretaris, drs. R. Post, voorzitter. Aanwijzing Gehandicaptenparkeerplaats Het dagelijks bestuur van stadsdeel AmsterdamNoord, voor deze, het dagelijks bestuurslid voor Ruimtelijke Ordening, Stadsdeelwerken, Verkeer en Landelijk Noord, maakt bekend op 8 juni 2009 een besluit te hebben genomen tot aanwijzing van gehandicaptenparkeerplaats: · aan de Lucien Gaudinstraat tegenover perceel nr. 184 geparkeerd, met een onderbord voorzien van kenteken: PN-SN-46 Op grond van de Algemene wet bestuursrecht kan een ieder, wiens belang rechtstreeks bij dit besluit betrokken is, binnen zes weken na bekendmaking van het besluit, een gemotiveerd bezwaarschrift indienen bij het dagelijks bestuur van stadsdeel AmsterdamNoord, Postbus 37608, 1030 BB Amsterdam. Het indienen van een bezwaarschrift heeft geen schorsende werking. Hiervoor moet u een verzoek richten -naast het indienen van een bezwaarschrift- tot de voorzieningenrechter van de Arrondissementsrechtbank te Amsterdam, sector Bestuurszaken, Postbus 75850, 1070 AW Amsterdam. Voornemen bestemmingsplan Nieuwendam-Zuid Het dagelijks bestuur van stadsdeel AmsterdamNoord maakt, ingevolge artikel 1.3.1 van het Besluit ruimtelijke ordening het volgende bekend: De deelraad van het stadsdeel Amsterdam-Noord heeft het voornemen om het bestemmingsplan Nieuwendam-Zuid voor te bereiden. Het gebied wordt globaal begrensd aan de oostzijde door de oostgrens van het terrein van de Oranjewerf, aan de noordzijde door de Nieuwendammerdijk (+ gebied begrensd door Grote Die, Kleine Die en Tiengemetenstraat) aan de westzijde door de Meeuwenlaan en aan de zuidzijde door de Vogelkade ­ vm. Joh. van Hasseltkanaal-Oost (met uitzondering van het "Neusterrrein") en het IJ. Ten behoeve van deze kennisgeving liggen geen stukken ter inzage. Het eerste moment waarop gelegenheid wordt geboden tot het indienen van zienswijzen zal zijn in het kader van de inspraakprocedure. De bekendmaking hiervan wordt te zijner tijd via de wettelijk voorgeschreven weg bekend gemaakt. Amsterdam-Noord, 8 juni 2009. Het dagelijks bestuur van stadsdeel Amsterdam-Noord, Mevr. mr. L. Brasz, secretaris, drs. R. Post, voorzitter. Voornemen bestemmingsplan Schellingwoude Het dagelijks bestuur van stadsdeel AmsterdamNoord maakt, ingevolge artikel 1.3.1 van het Besluit ruimtelijke ordening het volgende bekend: De deelraad van stadsdeel Amsterdam-Noord heeft het voornemen om het bestemmingsplan Schellingwoude voor te bereiden. Het gebied wordt globaal begrensd aan de oostzijde door de Durgerdammerdijk, een kleine groenstrook in het verlengde van de Durgerdammerdijk en de Zuiderzeeweg, aan de noordzijde door het fietspad langs de zuidzijde van de Zuiderzeeweg, aan de westzijde door de oostkant van het terrein van de Oranjewerf en aan de zuidzijde door de grens tussen de stadsdelen Amsterdam-Noord en Zeeburg; deze grens ligt midden in het IJ. Ten behoeve van deze kennisgeving liggen geen stukken ter inzage. Het eerste moment waarop gelegenheid wordt geboden tot het indienen van zienswijzen zal zijn in het kader van de inspraakprocedure. De bekendmaking hiervan wordt te zijner tijd via de wettelijk voorgeschreven weg bekend gemaakt. Amsterdam-Noord, 8 juni 2009. Het dagelijks bestuur van stadsdeel Amsterdam-Noord, Mevr. mr. L. Brasz, secretaris, drs. R. Post, voorzitter. Voornemen bestemmingsplan Noorder IJplas Het dagelijks bestuur van stadsdeel AmsterdamNoord maakt, ingevolge artikel 1.3.1 van het Besluit ruimtelijke ordening het volgende bekend: De deelraad van stadsdeel Amsterdam-Noord heeft het voornemen om het bestemmingsplan Noorder IJplas voor te bereiden. Het gebied wordt globaal begrensd aan de oostzijde door de Coentunnelweg, aan de noordzijde door de gemeentegrens met Oostzaan, aan de westzijde door de Zijkanaal HWeg en aan de zuidzijde door het Noordzeekanaal. Ten behoeve van deze kennisgeving liggen geen stukken ter inzage. Het eerste moment waarop gelegenheid wordt geboden tot het indienen van zienswijzen zal zijn in het kader van de inspraakprocedure. De bekendmaking hiervan wordt te zijner tijd via de wettelijk voorgeschreven weg bekend gemaakt. Amsterdam-Noord, 8 juni 2009. Het dagelijks bestuur van stadsdeel Amsterdam-Noord, Mevr. mr. L. Brasz, secretaris, drs. R. Post, voorzitter. Voornemen projectbesluit Achterlaan 21 Het dagelijks bestuur van stadsdeel AmsterdamNoord maakt, ingevolge artikel 1.3.1 van het Besluit ruimtelijke ordening het volgende bekend: Het dagelijks bestuur van stadsdeel AmsterdamNoord heeft het voornemen om het projectbesluit voor de Achterlaan 21 voor te bereiden voor het oprichten van een woning in de vorm van een kaakberg en een berging/garage met dierenverblijf. Het gebied wordt globaal begrensd aan de oostzijde door de woning aan de Achterlaan 19, aan de noordzijde door het onbebouwde veenweidegebied, aan de westzijde eveneens door het onbebouwde veenweidegebied en aan de zuidzijde door de achterzijde van de woningen aan de Torenven. Ten behoeve van deze kennisgeving liggen geen stukken ter inzage. Het eerste moment waarop gelegenheid wordt geboden tot het indienen van zienswijzen zal zijn in het kader van de ter inzage legging van het ontwerpbesluit. De bekendmaking hiervan wordt te zijner tijd via de wettelijk voorgeschreven weg bekend gemaakt. Amsterdam-Noord, 9 juni 2009. Het dagelijks bestuur van stadsdeel Amsterdam-Noord, Mevr. mr. L. Brasz, secretaris, drs. R. Post, voorzitter. Ligplaatsvergunning voor woonboot De directeur van de Dienst Binnenwaterbeheer Amsterdam maakt bekend dat de volgende aanvraag voor een ligplaatsvergunning is binnengekomen: · woonboot `Luctor et Emergo' gelegen aan de Schellingwouderdijk 332-E · woonboot `Nieuwe Zorg' gelegen aan de Schellingwouderdijk 372-D · woonboot `roma' gelegen aan de Schellingwouderdijk 332-A Deze aanvraag is in overeenstemming met de geldende regelgeving. Ons voornemen is om de vergunning te verlenen. Het voornemen ligt met ingang van 16 juni tot en met 30 juni 2009 ter inzage bij de Dienst Binnenwaterbeheer, gebouw De Ruijterkade 6 te Amsterdam en op het stadsdeelkantoor van stadsdeel Amsterdam-Noord, Buikslotermeerplein 2000 te Amsterdam. Ten aanzien van dit voornemen kunt u, binnen de termijn van ter inzagelegging, uw zienswijze schriftelijk kenbaar maken aan het dagelijks bestuur van stadsdeel Amsterdam-Noord, p/a Dienst Binnenwaterbeheer, Postbus 14742, 1001 LE Amsterdam. Amsterdam, 16 juni 2009. Namens het dagelijks bestuur van het stadsdeel Amsterdam-Noord, H.M.M. Koek, Directeur Dienst Binnenwaterbeheer. Aangevraagde bouwvergunningen, aanlegvergunningen, sloopvergunningen en/of vrijstelling/ ontheffing van het bestemmingsplan Z09-17204 ­ meeuwenlaan 77-II, 1021 HW, veranderen keukenmuur. Ontvangen 6 mei 2009. Z09-17206 ­ Diopter 98, 1025 mS, vergroten woning. Ontvangen 6 mei 2009. Z09-17285 ­ Klaprozenweg 61, 1032 KK, vernieuwen voorgevel. Ontvangen 8 mei 2009. Z09-17295 ­ Nieuwendammerdijk 342, 1023 BV, vergroten woonark. Ontvangen 11 mei 2009. Z09-17321 ­ Buikslotermeerplein 284, 1025 GB, vergroten winkelpand. Ontvangen 11 mei 2009. Z09-17330 ­ Buikslotermeerplein 197, 1025 XB, asbestsanering. Ontvangen 11 mei 2009. Z09-17358 ­ Computerweg 21, 1033 rH, oprichten systeemvloer in magazijn. Ontvangen 12 mei 2009. Z09-17377 ­ Buikslotermeerplein 255, 1025 XC, sloop asbesthoudend plaatmateriaal. Ontvangen 12 mei 2009. Z09-17391 ­ Nieuwendammerdijk 117, 1025 LE, veranderen dak aan achterzijde. Ontvangen 13 mei 2009. Z09-17436 ­ Loenermark 777a, 1025 Vm, veranderen berging in praktijkruimte en vernieuwen entree. Ontvangen 14 mei 2009. Z09-17464 ­ Kometensingel 78-80, 1033 BW, wijziging gebruik van horeca- naar woonbestemming. Ontvangen 15 mei 2009. Z09-17468 ­ Kadoelenweg 195, 1035 NE, slopen uitbouw en berging. Ontvangen 15 mei 2009. Z09-17540 ­ Buiksloterbreek 101, 1034 XE, vergroten studio op bovenverdieping. Ontvangen 19 mei 2009. Z09-17542 ­ langs A10, plaatsen bouwbord t.b.v. realiseren 2e Coentunnel. Ontvangen 19 mei 2009. Z09-17617 ­ Oostzanerdijk 22, 1035 rD, plaatsen tuinhuis. Ontvangen 22 mei 2009. Z09-17791 ­ Noorder IJdijk 95, 1023 NT, plaatsen aanbouw. Ontvangen 28 mei 2009. Z09-17801 ­ Floraweg 200, 1032 ZG, plaatsen raamkozijnen in voorgevel. Ontvangen 28 mei 2009. Z09-17815 ­ meidoornweg/Buiksloterweg 85, 1031 CG, Ontvangen 29 mei 2009. Z09-17819 ­ Zuideinde 357, 1035 PD, slopen woning. Ontvangen 29 mei 2009. Z09-17834 ­ Hilversumstraat 104 t/m 298, veranderen kozijnen achtergevel woningen. Ontvangen 29 mei 2009. In dit stadium kan geen bezwaar worden ingediend. U kunt de aanvraag wel inzien bij de afdeling Vergunningen in het servicecentrum op het stadsdeelhuis. Vriendelijk verzoek uw bezoek vooraf telefonisch te melden. Als voor een bouwvergunning ook een vrijstelling bestemmingsplan noodzakelijk is dan kunt u na een nieuwe publicatie bij `verzoeken vrijstelling bestemmingsplan' uw zienswijzen kenbaar maken. Voornemen besluit binnenbestemmingsplanse ontheffing Z08-14143 ­ terrein tussen IJdoornlaan en Kadoelerbreek, oprichten gebouw met bestemming van 180 woningen, een woonzorgafdeling, een dienstencentrum, een medisch centrum en een parkeergarage. U kunt de plannen gedurende twee weken inzien bij de afdeling Vergunningen in het servicecentrum op het stadsdeelhuis van woensdag 17 juni tot en met dinsdag 30 juni 2009. Belanghebbenden kunnen gedurende de termijn van ter inzage gemotiveerde zienswijzen indienen bij het dagelijks bestuur van het stadsdeel AmsterdamNoord t.a.v. de afdeling Bouwtoezicht. Verleende bouwvergunning, ontheffing, projectbesluit, aanlegvergunningen en/of sloopvergunningen 1) *Z09-10565 ­ middenlaan Zunderdorp 6, 1027 AS, vernieuwen fundering woning. Verzonden 3 juni 2009. 2) Z09-15194 ­ Uitdammerdijk 16, 1026 CP, oprichten recreatiepark. Verzonden 3 juni 2009. 3) Z09-15821 ­ Diopter 142, 1025 mT, veranderen woning. Verzonden 3 juni 2009. 4) Z09-14484 ­ Jan ringelstraat 3, 1035 Xm, vergroten woning d.m.v. uitbouw. Er zijn geen zienswijzen ingediend. Verzonden 3 juni 2009. 5) Z09-14526 ­ Heimansweg 56, 1031 VC, plaatsen dakopbouw. Er zijn geen zienswijzen ingediend. Verzonden 3 juni 2009. Bezwaar besluit artikel 40 Woningwet, artikel 3.6 en 3.3 onder a Wro Indien belanghebbenden het niet eens zijn met de besluiten genoemd onder nummers 1 t/m 3, dan kunnen zij binnen zes weken, met ingang van de dag waarop het besluit aan de aanvrager is verzonden

editie 16 juni 2009

een bezwaarschrift indienen bij het dagelijks bestuur van het stadsdeel Amsterdam-Noord. Tegen de van rechtswege verleende vergunningen onder nr. Z0910565. Kunt u binnen twee weken bezwaar maken na publicatie of nadat u bekend bent geworden met het besluit. Het bezwaarschrift moet zijn ondertekend en ten minste bevatten: naam en adres van de indiener ­ dagtekening ­ omschrijving van het besluit waartegen bezwaar is gericht ­ gronden van het bezwaar. Het indienen van een bezwaarschrift heeft geen schorsende werking. Hiervoor moet u een verzoek richten naast het indienen van een bezwaarschrift tot de voorzieningenrechter van de Rechtbank Amsterdam - sector Bestuursrecht - Postbus 75850 - 1070 AW Amsterdam. Beroep besluit artikel 3.10, 3.22 en 3.23 Wro Indien belanghebbenden het niet eens zijn met de besluiten genoemd onder nummers 4 t/m 5, dan kunnen zij binnen zes weken, met ingang van de dag waarop het besluit ter inzage is gelegd, een beroepschrift indienen bij de Rechtbank Amsterdam, sector Bestuursrecht, Postbus 75850, 1070 AW Amsterdam. Vergaderingen commissie voor welstand en monumenten Datum en tijdstip Locatie woensdag 17 juni 9.00 uur Weesperplein 4 donderdag 25 juni 10.00 uur Stadsdeelhuis woensdag 8 juli 9.00 uur Weesperplein 4 donderdag 16 juli 10.00 uur Stadsdeelhuis Voor meer informatie en de agenda van de vergaderingen kunt u terecht op www.welstand.amsterdam. nl en op werkdagen bij de coördinator welstand van de afdeling Bouwtoezicht. Zij is bereikbaar op telefoonnummer 020-634 92 49.

Service-informatie

Stadsdeel Amsterdam-Noord Buikslotermeerplein 2000 Postbus 37608 1030 BB Amsterdam Telefoonnummer: 14 020 Website: www.noord.amsterdam.nl Email: [email protected] Digitaal zaken regelen via www.noord.amsterdam.nl (Loket Amsterdam-Noord) Huisvuilpas of uittreksel aanvragen? Adreswijziging doorgeven? Regel het 24 uur per dag via de stadsdeelwebsite. Servicecentrum in het stadsdeelhuis Paspoort, uittreksel of vergunning nodig? Wat doet het stadsdeel zoal? Onderneming starten? In het servicecentrum wordt u verder geholpen. Openingstijden: · Alle werkdagen, behalve donderdag, van 8.30 - 15.30 uur · Donderdag van 12.00 - 19.00 uur; Burgerlijke Stand (zoals geboorte-aangifte) vanaf 15.30 uur en reisdocumenten vanaf 17.00 uur alleen op afspraak, andere producten vrije inloop Niet wachten? U kunt ook een afspraak maken met de afdeling Burgerzaken, bel 020 634 9294, elke werkdag van 8.30 tot 15.30 uur. Vergunningen Voor het aanvragen van vergunningen, het inzien van besluiten, vergaderstukken en bestemmingsplannen. Tel. 020 634 9500. Antwoord© voor al uw vragen over de gemeente Bel telefoonnummer 14 020 (5-cijferig nummer, geen 020 gebruiken) voor al uw vragen over de gemeente Amsterdam (elke werkdag van 8.00 tot 18.00 uur).

3

Information

3 pages

Find more like this

Report File (DMCA)

Our content is added by our users. We aim to remove reported files within 1 working day. Please use this link to notify us:

Report this file as copyright or inappropriate

481047


You might also be interested in

BETA
Microsoft Word - 9277 Parkeergarage Singelgracht_def.doc