Read Microsoft Word - LIIKUNTA-JUKEBOXI 2012.doc text version

LIIKUNTAJUKEBOXI SISÄLTÖKUVAUKSET

J HAPPIRIKASTA

1. Ajanvietepelit

a) Ajanvietepelit = esimerkiksi mölkkyä, kunkkua, petanqueta, jääkolkkaa tai bocciaa. Ei niinkään hikistä liikuntaa, vaan enemmänkin ajanvietettä porukassa. Vain ulkotiloissa. b) Sisätiloissa voi pelata esimerkiksi sisäbocciaa ja sisäcurlingia.

2. Frisbeegolf ja minigolf a) Frisbeegolf = 9väyläinen liitokiekkorata. Voi kiertää yksin tai yhdessä, max. 35 hlöä/ rata. Tarkoitus heittää liitokiekkoa pitkälle, tarkasti ja päästä mahdollisimman vähillä heitoilla kohteeseen. b) Minigolf = ratagolfia, erilaisia väyliä puttaamalla pelaten (9 kpl). Tarkoitus lyödä pallo reikään mahdollisimman vähillä lyönneillä.

3. Lumiaktiviteetit Mahdollisuus oman valinnan mukaan rauhallisempaan tai riehakkaampaan liikuntaan. a) Lumipesäpallo, lumifutis ja lähes kaikki muutkin pelit ovat sovellettavissa hankiolosuhteisiin b) Kicksparkpotkukelkat (10 kpl), hankijuoksupujottelu, pulkkamäki ja wuuufliukurit,

4. Lumikenkäily Sykettä nostavaa liikuntaa. Alussa kevyt lajiinfo ja tekniikan opettelua, jonka jälkeen liikkumista lumikengillä vaihtelevassa maastossa.

5. Hiihtotekniikka Tekniikkaopetusta perinteisellä tai vapaalla hiihtotyylillä. Suositus harjoituksen pituudeksi on 90 min. Hiihtovälineet on mahdollisuus vuokrata.

6. Sauvakävelyt Sauvakävely = Kävelylenkki sauvakävelysauvojen kanssa. Käydään oikea tekniikka läpi. Sauvatreeni = tehokas sykettä nostattava treeni rinnemaastossa, jossa voidaan liikkua sauvakävelyn lisäksi mm. juosten ja loikkien.

7. Rallirastit Hauskan helpohkot Rallirastit liikuntakeskuksen ympäristössä. Sopii hyvin koululaisryhmille sekä aikuisempaankin makuun. Pärjää hyvin vähemmälläkin karttatuntemuksella. Esim. a) pistesuunnistus b) parisprinttiviesti c) karttamerkkibingo.

8. Valokuvasuunnistus a) Sisällä sateen sattuessa suunnistusta valokuvien avulla. Rasteilta löytyy eri kysymykset lapsille, nuorille ja aikuisille. Vie noin 30­45 min. Sopii pienille ryhmille ja perheille. b) Suunnistusta ulkona valokuvakartaston kanssa. Rastimäärä vaihtelee ryhmän tason ja ajan mukaan. kesto 45­90 min. riippuen rastien määrästä ja vauhdista. Sopii kaikille.

9. Happivartti kokouksen lomassa Virkistävä toiminnallinen vartti kokousasiakkaille. Pieni verkkainen liikuntatuokio ulkona tai asiakkaan niin halutessaan taukojumppa sisällä. Kesto 1530 min.

Lisätiedot: Liikuntakeskus Pajulahden myyntipalvelu, puh. (03) 8855 200

10. Luistelun ABC Luistelun perustekniikan läpikäyntiä ja niihin sopivia harjoitteita. Omat luistimet mukaan. Toteutetaan jäähallissa. 11. Jääpelit Erilaisia jääpelejä perinteisesti tai sovelletusti eri välineitä hyödyntäen. Aaktiviteeteista riippuen joko jäähallissa tai ulkona. Omat luistimet mukaan, mikäli luistimia käytetään.

12. Kelkkajääkiekko UUTUUS! Istumakelkoilla pelattavaa jääkiekkoa jäähallissa, jossa tulee varmasti hiki! Pelivälineenä kiekko ja jokaisella pelaajalla kaksi pientä jääkiekkomailaa, joiden toisessa päässä on piikit vauhdin lykkimistä varten. Ei luistimia, mutta mukaan LÄMPÖISET kengät; tarvittavat suojat saa jäähallilta. Ainoastaan 90 min, max. 12 hlö/ryhmä. Ryhmä tulee suoraan jäähallille. Mikäli ryhmä on isompi, oheistoiminta myydään talvisin ja kylminä kausina Pajulahtihalliin, lämpöisillä ilmoilla myös lähimaastoon ulos.

U VERKKAISEMPAA

13. Koko kehon herättely Kevyen lihaksia notkistavan alkuverryttelyn jälkeen venytellään lihakset sekä viritellään keho uuteen päivään.

14. Chiball

Lajikokeilu kehon ja mielen yhdistävästä harjoitusmuodosta, joka sisältää mm. liikkuvuutta, tasapainoa ja syvien lihasten hallintaa harjoittavia liikkeitä. Helppoa ja pehmeää liikuntaa aromapallon kanssa. Max 40 hlö/ryhmä (45 min). Kokonaisvaltainen kehon ja mielen harjoitusohjelma, joka on saanut vaikutteita mm. pilateksesta ja tanssin vapauttavasta liikekielestä.

15. Spirals UUTUUS!

16. Rentouttavat harjoitukset Passiivista tai aktiivista rentoutusta. Passiivinen rentoutus esim. mielikuvien tai värien avulla. Aktiivisessa rentoutuksessa pyritään löytämään rentous lyhyiden lihasjännitysten tai hieronnan avulla.

17. Kehonhallinta Koko keho liikkeelle perusharjoittein: mm. hyvän ryhdin löytämistä, motoriikka ja tasapainoharjoituksia ja liikkuvuutta lisääviä harjoitteita.

18. Voimaperäinen liikkuvuusharjoittelu UUTUUS! Liikkuvuusharjoitteiden tekeminen ei vaadi erityistä notkeutta. Liikkuvuusharjoitukset ovat mukavia ja käytännöllisiä ja niitä voi tehdä missä vaan ja ilman välineitä.

19.Motoriikkaa ja koordinaatiota ilmavolttipatjalla UUTUUS! Motoriikka ja koordinaatioharjoitteiden tekemistä ilmavolttipatjalla. Myös muita telinevoimisteluvälineitä käytössä.

20. Venyttely Pienen lämmittelyn jälkeen perusvenyttelyt.

21. Niska hartiajumppa Niskahartiaseudun jännityksiä poistavaa liikuntaa ja venyttelyä. Voidaan toteuttaa joko sisäliikuntatilassa tai luokkahuoneessa tuolijumppana.

22. Core UUTUUS!

Kehonhallintaa harjoittava tunti, joka vahvistaa keskivartalon syviä lihaksia, syventää hengitystä ja opettaa liikkumaan fysiologisesti oikein.

Lisätiedot: Liikuntakeskus Pajulahden myyntipalvelu, puh. (03) 8855 200

K VEDESTÄ VIRTAA

23. Vesijumppa Tehokasta ja hauskaa vesiliikuntaa musiikin tahdissa tai ilman; toteutetaan joko välineillä tai ilman. Välineitä on muun muassa Hipper Smilet, uimalaudat, kannet, kepit ja lötköpötköt. Tunti voidaan toteuttaa myös kuntopiirityyppisesti. Uimataito ei ole pakollinen. Max 40 hlöä/harjoitus.

24. Uintitekniikka Kuntouintien eli vapaa, rinta ­ ja selkäuintien perusharjoitukset. Sisältää potku, hengitys ja käsivetoharjoittelua. Korkeintaan 20 hlö/ryhmä/ohjaaja.

25. Vesipelit Joukkuepelejä vedessä, mm. vesilentopallo, vesipallo, uppopallo, vesikoris sekä erilaisia viitepelejä. UIMATAITO ON TÄSSÄ PAKOLLINEN!

26. Vesijuoksutreeni Vesijuoksutekniikan ohjausta, jonka jälkeen tehokasta juoksua sekä lihaskuntoa juoksuvyötä käyttäen uinti ja/tai kainalosyvyisessä vedessä. Max 20 henkilöä/ryhmä. Uimataito ei ole pakollinen, mutta vesijuoksuvyö ei korvaa uintitaitoa!

E RYTMIKÄSTÄ

27. Aerobic Erilaisia, helppoja askelsarjoja reippaan musiikin tahdissa. Lopussa lihaskuntoosuus ja pienet venyttelyt.

28. Rennot rytmit Helppoa ja letkeää irrottelua eri tanssityylejä mukaillen.

29. Lattarit

Salsa, samba, cha cha...

30. Senioritanssit Helppoja piiritansseja seniorimusiikin tahtiin joko seisoma tai istumatansseina, mahdollisuus myös pyörätuolitansseihin.

31. Zumba * Vauhdikas kuntotanssitunti, jossa yhdistyvät eri latinotanssit, rytmit ja askeleet. UUTUUS!

B VOIMAKASTA SYKETTÄ

32. Välinejumppa 1) Stepjumppa Tehokasta laudalle askellusta sykettä nostaen. Loppuun voidaan ottaa lyhyt lihaskuntoa harjoittava osuus. Max 25 hlö/ryhmä, vain voimistelusalissa. 2) Jättipallojumppa Tasapainoa ja lihaskuntoa kehittävä harjoitus jättipallojen kanssa. Max 35 hlö/ryhmä palloilusalissa; Max 25hlö/ryhmä liikuntahallissa. 3) Keppijumppa Liikkuvuutta ja lihaskuntoa kehittävä tunti. Max 40 hlöä/ryhmä. 4) Kuminauhajumppa Lihaskuntoa kehittävä tunti kuminauhan kanssa. Max 30 hlöä/ryhmä. 5) Voimatankojumppa Lihaskuntoa kehittävä tunti. Max 20 hlöä/ryhmä.

Lisätiedot: Liikuntakeskus Pajulahden myyntipalvelu, puh. (03) 8855 200

6) Painopallojumppa Lihaskuntoa kehittävä tunti painopallon (1kg tai 2kg) kanssa. Max 20 hlöä/ryhmä. 7) Kuntopallotreeni Lihaskuntoa kehittävä tunti kuntopallojen (16kg) kanssa. Max 20 hlöä/ryhmä. 8) Kuntopiiri ­ Lihaskuntoa kehittävä tunti eri välinein. Max 45 hlöä/ryhmä.

33. Kuntosalitreeni Kuntosalilla tapahtuva harjoitus, jossa ensin tutustutaan kuntosaliin ja DAVID:n laitteisiin ja sen jälkeen tehdään kiertoharjoitus. Harjoitus voi sisältää lihaskuntoliikkeiden lisäksi myös aerobisia, sykettä nostattavia liikkeitä. Suositusaika 90 min. Max 20 hlöä/ryhmä. Treeni voidaan tehdä myös Pajulahtihallissa HUR:n hydraulisilla kuntosalilaitteilla. Suositusaika 45 min, max 20 hlöä/ryhmä.

34. Kahvakuula Tehokas lihasvoimatreeni kahvakuulilla(481216 kg) kohdistuu tehokkaasti koko kroppaan. Giryakuulilla harjoittelu sopii tavallisten kuntoilijoille ja urheilijoille, koska harjoittelua voidaan hyvin yksilöllisesti soveltaa kunkin lajin vaatimuksiin. Voidaan toteuttaa ulkona tai Nikulahallissa. Max 30 hlö/ryhmä.

35. Flexibar Monipuolinen ja tehokas keskivartalon syviä lihaksia harjoittava tunti flexibarvälineellä. Sopii hyvin myös nivelvaivoista kärsiville. Max 40 hlö/ryhmä.

36. Gymstick Tehokas kuntoiluväline, joka perustuu kahden jumppavälineen, kepin ja vastuskuminauhojen, yhdistämiseen. Kuormittaa kokonaisvaltaisesti kaikkia kehon lihasryhmiä. Max 40 hlö/ryhmä.

37. Cardiotunnit UUTUUS! Kaikilla Pajulahden tarjoamilla Cardiotunneilla käytetään Polar Team sykesaurantavälineistöä ­ harjoituskerrat ovat aina 90 minuutin kestoisia, joka sisältää laitteiden asennuksen, opastuksen ja tulosten analysoinnin) a. Cardiobic ( aerobicin kaltaisesti suoritettu lihaskuntotunti patteriharjoitusmenetelmällä, jossa aerobiset liikkeet nostattavat sykettä koko vartaloa rasittavien lihaskuntoliikkeiden välissä.) b. Cardio Combat (kuntokamppailutunnilla tehdään helppoja ja yksinkertaisia harjoitteita, joissa treenataan intervallityyppisesti fyysisiä ominaisuuksia. Tunnin aikana voi seurata omaa syketasoaan, mutta ennen kaikkea tunnin jälkeen tallennetun tiedon analysointi on oleellista.) c. Cardio Circuit (toiminnallinen kuntopiiri, jossa tehdään eri välineillä tai ilman tehokkaita liikkeitä. Liikkeet rasittavat koko vartaloa ja välillä tehdään sykettä nostattavia jaksoja.) d. Cardio Zumba* (lisenssoitunut Zumbaohjaaja ohjaa Zumbatunnin sykeohjatusti. Tunti on normaalia Zumbatuntia mielenkiintoisempi ja mukavampi, kun omaa sykettä voi seurata reaaliajassa seinältä.)

O RAJUMPAA MENOA

38. Crossfunc Fyysisesti rankka jumppa. Sisältää paljon lihaskuntoliikkeitä, hyppyjä ja juoksuja. Kesto 45 UUTUUS! minuuttia.

39. Boxingjumppa Tehokasta musiikkijumppaa lyöntejä ja potkuja tehden.

Lisätiedot: Liikuntakeskus Pajulahden myyntipalvelu, puh. (03) 8855 200

40. Kuntonyrkkeily Monipuolista, tehokasta, haastavaa ja hauskaa. Kaikki lihakset joutuvat mukavasti töihin. Porukalle hyvä fiilis liikkuen, väistellen, iskien, punnertaen sekä muuten hikoillen. 45­90 minuuttia, max 30 hlöä.

41. Kuntokamppailut Erinomainen, "tavallisille tallaajille" soveltuva kuntoilumuoto, jossa opetellaan lyöntejä, potkuja ja hikoillaan painien sekä venytellään loppuun.

X PELIT JA MUUT URHEILULAJIT

42. Pallopelit Perustekniikoiden läpikäynnin kautta tehokkaaseen ja mukavaan pelaamiseen perinteisesti tai sääntöjä hieman kohderyhmän mukaan soveltaen. Valittavia lajeja ovat pesäpallo, jalkapallo, lentopallo, koripallo, salibandy/sähly, lacrosse, scoop ja bounchball

43. Muut joukkuepelit Perustekniikoiden läpikäynnin kautta tehokkaaseen ja mukavaan pelaamiseen perinteisesti tai sääntöjä hieman kohderyhmän mukaan soveltaen. Valittavia lajeja ovat sisäringette, ultimate, rygby ja amerikkalainen jalkapallo.

44. Mailapelit Perustekniikoiden läpikäynnin kautta tehokkaaseen ja mukavaan pelaamiseen perinteisesti tai sääntöjä hieman kohderyhmän mukaan soveltaen. Valittavia lajeja ovat sulkapallo, tennis, squash, speedminton ja pelkkistennis.

45. Telinevoimistelu Harjoituksessa voidaan tehdä eri telinevoimisteluvälineillä taitoa, tasapainoa, ketteryyttä ja liikkuvuutta vaativia harjoituksia. Harjoituksen aluksi yhdessä sovitaan mitkä välineet otetaan käyttöön ja kootaan haluttu rata. Harjoitus sopii oikein hyvin myös aikuisille ja varttuneille on olemassa myös omat harjoitteensa.

46. Yleisurheilu Harjoituksessa voidaan opetella ja kerrata yleisurheilulajeja. Harjoitus sisältää aina lämmittelyt ja tekniikan opetteluosiot. Myös itse suorituksia toistetaan paljon.

I ELÄMYSLIIKUNTA

47. Laavuretket Kävellen, sauvakävellen, lumikenkäillen, nokipannukahvien kanssa tai ilman. Noin 6 km matka yhteensä vie aikaa evästyksestä, reitistä, välineistä ja ryhmän kunnosta riippuen. Mahdollisuus myös pienempiin laavuretkiin läheiselle Pajunpesälle, jossa voidaan nauttia ravintolamme tuottamia eväitä.

48. Melonta * Yksiköillä, kaksikoilla ja inkkareilla melontaan tutustumista rannan läheisyydessä. Max. 16 asiakasta/ohjaaja. Vähintään 90 min.

UUTUUS!

Hallimelonta Uimahallissa suoritettua melontaa; mm tekniikkaa. pelejä ja pujotteluratoja ­ kajakkiyksiköillä. KATSO MELONTATUOTTEISTA LISÄÄ www.pajulahti.com > yritykset ja ryhmät > luonto ja seikkailuliikunta > melonta!

Lisätiedot: Liikuntakeskus Pajulahden myyntipalvelu, puh. (03) 8855 200

49. Lumikenkäretket Retkellä kävellään talvisessa maastossa nykyaikaisilla lumikengillä, ohjaukseen käytetty aika asiakkaan toiveiden mukaan. Sauvat voi halutessaan ottaa myös mukaan. Retken aikana on myös mahdollisuus kahvinkeittoon ulkoilmassa. Max 25 hlö/ryhmä/ohjaaja.

50. Hiihtoretket Hiihtoretket vaihtelevassa maastossa ryhmän ja asiakkaan ajankäytön mukaan. Retkeen voidaan sisällyttää nokipannukahvit. Mahdollisuus vuokrata hiihtovälineet.

51. Geokätköily Lajikokeiluna "suunnistusta" GPSlaitteiden avulla, jossa välineopastuksen jälkeen liikkumista ja rastien etsintää vaihtelevassa maastossa liikuntakeskuksen ympäristössä joko yksin tai pienryhmissä.

KATSO LUONTOLIIKUNTATUOTTEITA LISÄÄ: www.pajulahti.com > yritykset ja ryhmät > luonto ja seikkailuliikunta

52. Seinäkiipeily * Noin 6 metriä korkea seinä. Sopii kouluikäisille ja sitä vanhemmille. Vie aikaa 15hlö = 45min periaatteella. Vain Nikula 1:ssä. Isossa ryhmässä oheistoimintaa Nikula 2:ssa omatoimisesti (välineet saa Pajulahdesta).

53. Jousiammunta Sopii yläkouluikäisille ja sitä vanhemmille. Max 15hlö/ryhmä Nikula 2:ssa. 45 min sisältäen. tilan, ohjauksen ja välineet.

54. Toiminnalliset tehtävärastit Joukkuekisailuja/tiimitehtäviä leppoisassa hengessä. Sopii kaikenikäisille. Tarvitaan mm. ripeyttä, nokkeluutta, luovuutta sekä ripaus kisailumieltä. Voidaan toteuttaa sekä sisällä että ulkona. Max 20 hlö/ohjaaja.

55. Gladiaattorirata Vauhdikas ja hikinen tunti, jossa kisataan "gladiaattorihengessä" itse rakennetulla ketteryys ja toimintaradalla. Soveltuu hyvin kaikenikäisille kouluikäisistä aikuisiin.

56. Kaupunkisota Leikkimielinen kisailu, jossa joukkueet rakentavat oman kaupungin ja "sotivat" pehmopalloja heittämällä toisiaan vastaa)

57. Parkour Parkourtekniikoita turvallisesti sekä hauskasti, jossa haastat koko kehon! Tunnit ohjaa UUTUUS! Lahden Parkour Akatemian ohjaajat (lisätietoja heistä: http://www.dash.fi/lahti). Ohjaukset aina 90 minuuttisia ja joko voimistelusalissa tai ulkona.

Lisätiedot: Liikuntakeskus Pajulahden myyntipalvelu, puh. (03) 8855 200

Information

Microsoft Word - LIIKUNTA-JUKEBOXI 2012.doc

6 pages

Report File (DMCA)

Our content is added by our users. We aim to remove reported files within 1 working day. Please use this link to notify us:

Report this file as copyright or inappropriate

7706