Read harmaavesisuodatin.pdf text version

HA JA-A SUTUSALUEEN J ÄT E V E D E N P U H D I S TA M I N E N UPONORH A R M A AV E S I S U O D AT I N UUTUUS

Helpoin jätevesiratkaisu valmiiseen mökkipihaan. Sen voit asentaa itsekin!

04 | 2010 30023

2

U P O N O R - H A R M A AV E S I S U O D AT I N

Jätevesien puhdistaminen on ykSinkertaiSta. erityisen helppoa se on, kun tarvitset ratkaisun pelkille pesu- ja tiskivesille. Uponor-harmaavesisuodattimella teet mökillesi edUlliSen Ja ekologiSen jätevesiremontin.

U P O N O R - H A R M A AV E S I S U O D AT I N

3

Harmaavesisuodatin soveltuu 1-5-henkiselle perheelle. Jos mökilläsi on vesi-wc ja käsiteltävät jätevesimäärät ovat suurempia, tarvitset tehokkaamman järjestelmän, esimerkiksi Uponorin erillisviemäröintijärjestelmän.

tämä ratkaisu sopii mökille kUin mökille. Se ei vaadi jatkuvaa käyttöä, eikä välttämättä edes sähköä. talvimökkeilijälle on oma lisätarvikepaketti.

Harmaavesisuodatin soveltuu nimensä mukaisesti harmaille eli pesuja talousjätevesille. Niitä syntyy peseytymisestä, pyykinpesusta ja tiskaamisesta. Mökilläsi voi olla siis vesijohto ja mukavuuksina pyykinpesukone, tiskikone ja suihku. Ratkaisu soveltuu myös sähköttömälle kesämökille. Ainoa edellytys on, että wc-vedet käsitellään erillisessä umpisäiliössä tai mökilläsi on perinteinen kuivakäymälä.

4

Uponor-harmaavesisuodattimessa on yksi asia ylitse muiden: HelppoUS. Se jos mikä kuuluu mökkeilyyn!

K AIKKI SAMA SSA PAK E T I SS A ­ helppo kuljettaa mökille peräkärryssä, pakettiautossa tai veneessä

Asennusosat, tarvikkeet, asennusohjeet ja suodatinturpeet on pakattu siististi suodattimen sisään. Muuta et tarvitse.

A SENNUS 2 TUNTIA ­ ilman koneita, erikoistyökaluja tai ammattimiehiä

Suodatin on kevyt nostaa (35 kg ilman turvesuodatinsäkkejä) ja siirtää sijoituspaikkaan. Asennus ja liittäminen valmiiseen viemäriputkeen on nopeaa. Talvikäyttöä varten tarvitset suodattimeen lisävarusteena saatavan talvivarustepaketin (eriste ja itsesäätyvä lämmityskaapeli). Huoltotoimiksi riittää suodatinturpeen vaihto noin 100 käyttöpäivän jälkeen tai vähintään kerran kolmessa vuodessa sekä vedenjakolevyn puhdistus tarvittaessa.

SUODATINTURPEEN VAIHTO PUO l I TUNTIA ­ käyttövalmis!

Tuotepaketti sisältää suodatinturpeet ensimmäistä täyttökertaa varten. Jatkossa voit hankkia tai tilata sitä lisää lähimmältä Uponor-jälleenmyyjältä.

Itsehuollettavana Uponor-harmaavesisuodatin on huoleton valinta myös saareen.

... eik ä mU U ta . ei edeS l ok at yH Je n n y kS i ä !

5

ei piHan mylläyStä, kukkapenkin siirtämistä tai puiden kaatoa. Uponorin harmaavesisuodatin on näkösälläkin huomaamaton.

Harmaavesisuodatin on suunniteltu erityisesti valmiiseen pihaan. Voit sijoittaa sen esimerkiksi nurmikon tai kallion päälle, kompostin kylkeen tai maisemoida kukkapenkkiin. Tai mikset hyödyntäisi terassin alla olevaa hukkatilaa? Asennus on joka tapauksessa helppoa ja nopeaa.

MAANPINNAN ylä PUO lE l l E Terassin alle sijoitettuna harmaavesisuodatin on kokonaan katseelta piilossa.

OSITTAIN MAAN A llE Osittain tai kokonaan maan alle asennuksissa riittää matala kaivanto.

KOKONAAN MAAN All E ­ VAIN K ANSI N äKyy Syvemmälle asennettaessa käytä lisävarusteena saatavaa korotuskaulusta ­ pumppua ei tarvita.

Tuuletuksen voit toteuttaa viemärin tai harmaavesisuodattimen tuuletusputkien kautta.

" e i H ä n S i tä J U U r i H Uom a a ! "

6 U P O N O R - H A R M A AV E S I S U O D AT I N

Harmaavesisuodattimessa jäteveden puhdistaminen tapahtuu hajuttomasti ja energiatehokkaasti säiliön sisällä turvesuodattimessa. Pumppuja ei tarvita eikä sähköä kulu. Puhdistunut vesi ohjataan suodatuksen jälkeen purkuputkella esimerkiksi avo-ojaan. Poiskuljetettavaa lokajätettä ei synny ja suodatinturpeenkin voit kierrättää käyttämällä sen maanparannusaineena omalla pihallasi. Energiansäästö ja vähäinen huollon tarve pitävät käyttökustannukset matalana. Puhdistustulokset täyttävät jätevesiasetuksen kaikki vaatimukset ja ympäristösi voi hyvin.

Uponorin huipputekniikalla jätevedestä syntyy pUHdaSta Ja ekologiSta jälkeä pienillä kustannuksilla.

Uponor-harmaavesisuodatin tuotetiedot Uponor-numero 326240 lVI-numero 3625043 Mitat leveys, mm 995 Pituus, mm 1190 Korkeus, mm 860 Tuloyhdekorkeus, mm 620 Paino, kg 95 Virtaamatiedot / puhdistuskapasiteetti Maksimivirtaama, l/vrk 500 Asukasmäärä, hlöä 1-5 Käyttökulut Suodatinturpeen vaihto Sadan käyttöpäivän jälkeen tai vähintään kerran kolmessa vuodessa Kuljetuspakkaus Paino, kg noin 95 Täydellinen paketti sisältää suodattimen osat, Leca-sorasäkin, 6 säkkiä (yht. 60 kg) suodatinturvetta tuotteen sisään pakattuna Sisältö ja asennusohjeen. Lisäksi tarvitaan 75 mm viemäriputkea tulo- ja poistoviemäriksi Materiaalit Kaikki osat ovat muovia tai korroosion kestävää terästä Erikoiskäsitelty turvelajike, osittain hajonnutta orgaanista ainesta, Suodatinurve joka on suurimmaksi osaksi peräisin kasveista lisätarvikkeet tuotetiedot Uponor-numero lVI-numero Suodatinturve 326245 3625044 Talvivarustepaketti* 326250 3625045 Korotuspaketti* 326255 3625046

* Tulee myyntiin kesällä / syksyllä 2010

älä maksa liikaa ­ pyydä tarjous ensin Uponorilta

Markkinoiden laajin jätevesituotteiden valikoimamme takaa, että saat käyttöösi oikeinmitoitetun ratkaisun ­ et liian isoa ja kallista, vaan juuri sinulle sopivan. Varmuuden valintaasi saat Uponorin jälleenmyyjältä. Palvelemme sinua rautakaupoissa ja LVI-liikkeissä kautta maan.

"mökille riittää yleenSä kevyt Ja edUllinen JäteveSiratkaiSU"

UPONORIN JäTEVESI-INFO

p. 020 129 2900 (arkisin klo 8-17) [email protected] www.jatevesi-info.fi

" n y t e i U m p i S ä i l iök ä ä n täy t y n i i n nop e a S t i ­ S ä ä S tö ä tä m ä k i n ! "

U P O N O R - H A R M A AV E S I S U O D AT I N 7

Adpro oy/Esa Print Oy/2010

Uponor Suomi Oy

30023 FI-04-10

PL 21 15561 Nastola

P F E W

020 129 211 020 129 210 [email protected] www.uponor.fi

Information

8 pages

Report File (DMCA)

Our content is added by our users. We aim to remove reported files within 1 working day. Please use this link to notify us:

Report this file as copyright or inappropriate

709765