Read RiStil_broj_07.pdf text version

RiSTIL

SA D R ZA J :

3 4 6 7 8 ACCESSOIRE HUMANITARNA AKTIVNOST: Cetiri racunala Centru za autizam POLZELA MAX MARA, MAX MARA WEEKEND RAZGOVOR: Ga. Nada Matosevi Oreskovi, Intendantica HNK Ivana pl. Zajca u Rijeci PERSONA MARELLA TOSCA BLU PSIHOLOSKI KUTAK MAX & CO. PAUL & SHARK STILSKEPRICE: Prof.dr.sc. Ivanka Avelini Holjevac SISLEY WOMEN SECRET GOLDENPOINT UNITED COLORS OF BENETTON UNITED COLORS OF BENETTON 012 PLAYLIFE UNDERCOLORS OF BENETTON IANA 10 11 12 13 14 15 16 20 21 22 25 26 27 28 31

SUPERVIZIJARIJEKATEKSTIL­DOMUSd.d.: IvankaPavici Tea Puhar UREDNICA: DijanaKaanski KoranaStojci GRAFICKAUREDNICA:

FOTOGRAFIJE (Naslovnica, Stilske price):MarkoGracin TISAK: Naklada: TiskaraSusak 10000primjeraka

Naslovnica:

prof.dr.sc. IvankaAveliniHoljevac Hlace,maja,sakoitorba- MaxMaraWeekend

RiSTIL

OGRLICA ENC7941 PASMINA 3033 NAUSNICE EER6595 NARUKVICA EBA6576

79,00 kn 119,00 kn

TORBA EBG2330

99,00 kn 69,00 kn

169,00 kn

RIJEKA-Korzo 47/a, Robna kua "RI", Mercator centar, Tower Center Rijeka; ZAGREB - Gundulieva 1,TC City Center One, TC Mandi,TC Garden Mall, TC Interspar; SPLIT- Marmuntova 14, TC Joker, TC Prima 3; ZAPRESI- TC West Gate; KASTELSUURAC- TC Emmezeta; NOVIGRAD - TC Mercator; OSIJEK - TC Interspar, Zupanijska 1; PULA - TC Kaufland; ROVINJ - Carrera 49; SINJ- TC Kaufland; SISAK - TC Interspar; SLAVONSKI BROD - TC Supernova; SOLIN - TC Mercator; TROGIR - Gradska 24; ZADAR - Mihe Klaia 4, TC Relja, TC Interspar; POREC - Decumanova 4; MAKARSKA - centar grada

RiSTIL

LIJEPAGESTARIJEKATEKSTIL-DOMUSA

Zahvaljujui tvrtki RIJEKATEKSTIL-DOMUS stienici rijecke podruznice Centra za autizam dobili su svoja prva racunala koja e im sluziti za opremanje informaticke radionice.

Komercijalna direktorica RIJEKATEKSTIL-DOMUSA, Ivanka Pavici, izrazila je zadovoljstvo i ponos ovom donacijom, unatoc recesiji, izrazivsi ujedno zelju da se i drugi rijecki gospodarstvenici ukljuce u pomo i doniranje

Cetiri racunala Centru za autizam

Z

Simpaticna Andrea i komercijalna direktorica RIJEKATEKSTIL-DOMUSA Ivanka Pavici.

Pise Dijana KAANSKI

ahvaljujui tvrtki RIJEKATEKSTIL-DOMUS stienici rijecke podruznice Centra za autizam dobili su svoja prva racunala koja e im sluziti za opremanje informaticke radionice. Rijec je o cetiri racunala koja su kupljena donacijama prikupljenim prodajom kalendara koje RIJEKATEKSTIL-DOMUS ve treu godinu za redom izrauje s malim manekenima. Tvrtka poznata po svom senzibilitetu za humanitarne akcije, krajem prosle godine organizirala je izradu kalendara uz pomo svojih najmlaih vjernih kupaca, koji su odvojili svoje slobodno vrijeme kako bi pozirali za kalendar i na taj nacin pridonijeli ovoj humanitarnoj akciji. Cilj izdavanja djecjeg kalendara je pomo djeci kojoj je zaista vise nego potrebna, a moto akcije glasi "Od srca - djeca djeci".

Racunali na jedno, a dobili cetiri

Kalendari su dijeljeni u trgovinama BENETTON 012 na Korzu i BENETTON na treoj etazi Tower Centera, svakome tko je ubacio dobrovoljni prilog u kutije predviene za humanitarno darivanje. - Zahvaljujui donacijama, pocetkom ove godine smo na mala vrata krenuli s razlicitim radionicama poput obrade drva, keramicke radionice, domainstva, a nedostajala nam je oprema da bismo mogli startati s informatickom radionicom. Racunali smo na jedno racunalo, a dobili cak cetiri, sto je vise nego dobro. Cetiri racunala su odlican start i to e biti vise nego dovoljno za korisnike koji e ih koristiti u procesu ucenja - rekla je, zahvalivsi se na donaciji, predstojnica rijecke podruznice Centra za autizam, Barbara Brezac - Benigar.

4

RiSTIL

LIJEPAGESTARIJEKATEKSTIL-DOMUSA

Centar za autizam treba stalnu pomo

Komercijalna direktorica RIJEKATEKSTILDOMUSA, Ivanka Pavici, izrazila je zadovoljstvo i ponos ovom donacijom, unatoc recesiji. Ujedno je izrazila zelju da se i drugi rijecki gospodarstvenici ukljuce u pomo i doniranje Centra za autizam. Stienici Centra su gostima pripremili kratki program, nakon cega je uslijedilo zajednicko slikanje i ugodno druzenje uz prigodnu zakusku. Tako smo saznali da tvrtka RIJEKATEKSTIL-DOMUS nije nepoznata stienicima ovog doma, a najvise zanimanja za modu, brandove i aktualnu kolekciju pokazala je simpaticna Andrea, pa su predstavnice tvrtke, komercijalna direktorica Ivanka Pavici i brand-managerica Zeljka Rogi-Pupovac, ugodno iznenaene, spremno odgovarale na brojne upite.

Brand-managerica Zeljka Rogi-Pupovac, komercijalna direktorica Ivanka Pavici i predstojnica rijecke podruznice Centra za autizam, Barbara Brezac - Benigar.

Zajednicka fotografija za uspomenu i sjeanje na humanitarnu akciju "Od srca - djeca djeci" kojom su nabavljena cetiri racunala za rijecku podruznicu Centra za autizam.

RiSTIL

radnovrijeme:pon-sub8-20h

RobnakuaRI,1.kat tel.051323842

Kraljica stila

L

agani chic, novi volumeni, profinjeni minimalizam, bezvremensko - obiljezja su ovosezonske kolekcije MaxMare. Mantili, odijela, neobicne kosulje izraene od pamuka, svile i lana, profinjene jaknice Chanel stila, obavezni su odjevni predmeti za obozavateljice ovog branda. Kraljica stila i dalje je haljina koja se moze kombinirati u raznim prigodama, na poslu, setnji gradom i vecernjim izlascima, kombinirana uz razne modne dodatke koji se mogu pronai u kolekciji. Materijali koji prevladavaju su ekstra lagana vuna i teski lan, obavezi detalji od cipke i komadi protkani lureks nitima, u bojama koje obiljezavaju ovo proljee - od bez do sivozelene, te cijele palete neutralnih nijansi uz broncu, bakar i zlato.

radnovrijeme: pon-pet8-20h,sub9-14h

RIJEKA,Korzo40 tel.051321657

Iz Afrike i Indije do Londona

V

ase proljetne vikende upotpunite idejama iz nove MaxMara Weekend kolekcije. Pastelne boje poput roze, plave, bez i lila nagovijestile su proljee u liniji Weekend, dok su za ljeto najavljene jarke boje zelena, narancasta i zuta u kombinaciji s bijelom i mnostvom modnih dodataka koji su ovosezonski «must». Kolekcija se svojim stilom provlaci kroz divljinu africkog safarija preko zivopisne Indije do modernog i urbanog Londona.

OPATIJA,M.Tita146 tel.051490332

radnovrijeme: pon-sub8-20h

7

NADAMATOSEVIORESKOVI,DIRIGENTICAIINTENDANTICAHNKIVANAPL.ZA JCA

Volim sportsku eleganciju

Ponekad si na poslu dopustim lezernost pa me se moze vidjeti i u tenisicama, a volim nositi i "boyfriend" cipele * Za strogo poslovni izgled cesto odabirem elegantne kosulje i hlace, a kada je rijec o dirigiranju ili vecernjem izlasku, rado u posegnuti za elegantnim kombinacijama * Dobro poznajemm popularne brandove "Rijekatekstildomusa", a omiljeni su mi "Marella", "Max&Co.", "Goldenpoint" i "Sisley".

*Slovitezauspjesnudirigenticuiintendanticu HNK Ivana pl. Zajca u Rijeci, pa bi citatelje sigurno zanimalo kako ste se odlucilizatajpoziv? - Za poziv dirigentice odlucila sam se na inicijativu svoje sestre Lidije koja mi je pri kraju mojeg srednjoskolskog glazbenog obrazovanja stavila bubu u uho. *Vekaostudenticaikasnijekaodiplomiranadirigenticanastupalistesmnogim simfonijskimorkestrimauHrvatskojiinozemstvu. Kakve dojmove nosite iz tog razdoblja? - Bilo je to, u svakom slucaju, zanimljivo razdoblje mojeg zivota. Zahvaljujui razlicitim gostovanjima i radei s razlicitim orkestrima i ansamblima, stekla sam neprocjenjivo iskustvo kako same struke, dirigiranja, tako i svega sto ide uz rad s ljudima i ansamblima uope.

Pripreme za "Rijecke ljetne noi"

*NaserijeckoKazalisteuvijekpriprema zanimljivenovosti,kojesutoijesulive pocelepripremezasadavetradicionalne "Rijeckeljetnenoi"? - Pripreme za festival "Rijecke ljetne noi" u punom su jeku. Unatoc tome sto smo ove godine u losijoj financijskoj poziciji nego prijasnjih godina, potrudit emo se vlastitim snagama stvoriti iznimno atraktivan i zanimljiv program. Nadam se da emo u tome i uspjeti. Pojedinosti o programu ne bih jos otkrivala. Ali uskoro emo organizirati konferenciju za novinare na kojoj emo objaviti cjelokupni program i sve pojedinosti vezane uz program.

RiSTIL

NADAMATOSEVIORESKOVI,DIRIGENTICAIINTENDANTICAHNKIVANAPL.ZA JCA

Najvee priznanje sretna publika

*OsimangazmanaurijeckomKazalistu, niste zapostavili svoje djelovanje ni izvan njega,aisuosnivacsteRijeckefilharmonije.Mozetenamreinestoviseotome? - Rijecka je filharmonija svojim inauguracijskim koncertom 13. studenoga 2001. (sljedee godine je deseta obljetnica) izazvala veliko zanimanje i podrsku publike koju smo, nadam se, i opravdali sa sjajno ostvarenim projektima u proteklih deset godina, ukljucujui kocerte koji su odrzani u rijeckom Kazalistu, kao i onima s kojima smo inaugurirali nove prostore poput bivsih tvornica Torpedo i Hartera. Moram istaknuti kako smo s Rijeckom filharmonijom prvi puta u Rijeci izveli, s vlastitim snagama, Carminu Buranu Carla Orffa. * Vasa bogata umjetnicka karijera puna jezasluzenihpriznanja,kolikoihjeikoja suVamnajdraza? - Najvee mi je priznanje kada napravim dobar koncert i predstavu te kada je publika sretna. U posljednje vrijeme, od kada sam intendantica, sretna sam kada se to dogodi na razini Kazalista odnosno svih umjetnickih grana od Hrvatske drame preko Talijanske drame do Opere i Baleta.

Jednostavno i prakticno odijevanje

*CitateljiceRiSTILaesvakakozanimati kakavstilodijevanjavolitenaposlu,aliiu slobodnovrijeme? - Volim se oblaciti jednostavno i prakticno, mogli bismo to nazvati sportskom elegancijom. Za strogo poslovni izgled cesto odabirem elegantne kosulje i hlace. Ponekad si na poslu dopustim i lezernost pa me se moze vidjeti i u tenisicama, a volim nositi i "boyfriend" cipele. Kada je rijec o dirigiranju ili vecernjem izlasku rado u posegnuti za elegantnim kombinacijama pa me se moze vidjeti u odjelu ili haljini kao i u visokim petama. U posljednje vrijeme takve kreacije za mene radi nasa mlada i talentirana kazalisna kostimografkinja Sandra Dekani, a njene kreacije vjerno ostvaruju krojacice kazalisnih radionica. * Koliko poznate popularne brandove "Rijekatekstil-domusa"iimatelimeunjimanekiomiljeni? - Dobro poznajem popularne brandove "Rijekatekstil-domusa". Omiljeni su mi "Marella", "Max&Co.", "Goldenpoint" i "Sisley". * I za kraj, kakvi su Vasi planovi za budunost? - Moji su planovi usko vezani uz struku - dirigiranje i uz ono cime se u ovom trenutku bavim, a to je intendantura. U tome nastojim biti sto je mogue bolja i dati svoj maksimum.

RiSTIL 9

Z

Zive boje u nijansama

jednobojne ili sarene, te romanticnih cvjetnih uzoraka. U kolekciji najvise se isticu prirodni materijali, poput pamuka, viskoze, svile i lana koji su izvedeni u svim bojama koje obiljezavaju ovo proljee - roza, zuta, lila, narancasta, bijela, a kombiniraju se s ve poznatim bojama kao sto su crna, siva, plava i krem. Za svecane prilike PERSONA je predstavila elegantne haljine i kostime, te razne kombinacije prilagoene svim prilikama u kojima se zena moze osjeati udobno, a opet moderno i u trendu. PERSONA je brand koji nudi komotnije velicine od talijanskog broja 44 do 60, no najvea zanimljivost velicina koje nudi je ta sto su to meubrojevi gore navedenih brojeva, drugacije krojeni modeli prilagoeni zenama punijeg stasa, kako bi se osjeale i izgledale zenstveno i moderno.

ive boje u nijansama, zabavne, suvremenog izgleda - glavno su obiljezje kolekcije PERSONA. Harmonija koja prevladava proteze se kroz sve linije cinei ih pristupacnim i nosivim u svakoj prilici. Bitno je kombinirati svakidasnje odjevne predmete sa sarenim tunikama i kosuljama, majicama veselih boja i detaljima poput marama i ogrlica koji e uljepsati svaku kombinaciju. Neizostavne su i ove godine haljine koje mogu biti

Adamieva19/a tel.051322717

radnovrijeme: pon-pet8-20h, sub9-14h

10 RiSTIL

Za odvaznu i modernu zenu

Z

a kolekciju proljee/ ljeto 2010. godine MARELLA je stavila naglasak na boje koje su imperativ ove sezone. Boje odisu gradskim «chikom» s naglaskom na odvaznu, ali prije svega zenstvenu i modernu zenu. Najznacajnije boje su menta zelena, zuta, ljubicasta, pink, u kombinaciji s pastelnim bojama slicnih tonova. Vaznu ulogu u cijeloj kolekciji ima «trench», koji zaokruzuje svaku odjevnu kombinaciju cinei je urbanom i modernom, osobito Chanel jaknice koje predstavljaju veliki povratak u svijet trendova. MARELLA SPORT predstavlja mornarski «look», koji unosi dasak promjena u kolekciju, posebno naglasavajui plavu boju, kombiniranu s bijelom, crvenom i krem te uz obavezan dodatak zlatnog nakita. Cjelokupni dojam kolekcije upotpunjen je jensom, uz koji se savrseno uklapaju razni modni dodaci, cinei je pristupacnom i svakidasnjom, ali opet modernom i nosivom u svim prilikama.

MARELLA-Adamieva19;tel.051331018;radnovrijeme:pon-pet8-20h,sub9-14h

RiSTIL 11

Elegancija oplemenjena Swarovski kristalima

S

Brand managerica Vesna Sobotinci, vlasnica Tosce Blu Raffaella Condursi i komercijalna direktorica Ivanka Pavici

pektakularna prezentacija najekskluzivnije linije TOSCA BLU za sljedeu jesen i zimu po prvi put je odrzana samo za odabrane partnere u prosincu prosle godine u Show Roomu u samom centru Milana, na eminentnoj adresi Via Montenapoleone. Svecanoj prezentaciji u dvorani decentno ukrasenoj brojnim Swarovski kristalima i uz romanticnu svjetlost svijea i zvukove klavira, nazocile su i predstavnice RIJEKATEKSTIL-DOMUSA, brand managerica Vesna Sobotinci i komercijalna direktorica Ivanka Pavici. Ekskluzivna linija sandala i odgovarajuih torbica pod nazivom "Hollywood" namijenjena je najsvecanijim trenucima i prigodama, a ono sto ovu liniju izdvaja od ostalih jesu Swarovski kristali u kombinaciji sa zmijskom kozom. Ova kombinacija svaki komad cini ekskluzivnim i nadasve posebnim, a krajem lipnja e se ovi modeli moi pronai u trgovini TOSCA BLU, Kozo 5/a, Rijeka.

Igra s materijalima i oblicima

I

gra s materijalima i oblicima glavno je obiljezje ovosezonske linije Tosca blu. Dok se u materijalima poigrava raznim kombinacijama, poput koze u zmijskim uzorcima s raznim tkaninama, koze visokog sjaja i bruseno koze - oblicima spaja minimalizam i neobicne oblike ukrasene mnostvom detalja poput zatvaraca, kraih i duzih rucki te dzepova na gotovo svakoj torbi koja, osim funkcionalne, ima i dekorativnu ulogu. Veliki je izbor torbi u sirokoj paleti boja s naglaskom na detaljima, koji su najbitniji u kolekciji i cine je zivotopisnom i zanimljivom, dok je za mlade predstavljena linija pod nazivom Girl s trendi modelima izraenim od eko materijala, pristupacnih cijena. Za ovu sezonu "must have"" je definitivno torba sa zmijskim efektom u raznim bojama i u kombinaciji s crnom i zlatnom. Neizostavne su i torbe izraene od brusene koze koje su izvedene u pastelnim i zemljanim bojama, ali i u kombinaciji sa zarkim bojama istog tona. U kombinaciji s torbama u ponudi su i TOSCA BLU cipele koje prate iste trendove kolekcije, mokasine izraene od mekane i ugodne koze, sandale s visokom potpeticom, kako za dnevni tako i za vecernji "look", uz veliki povratak sandala i cipela s punom petom.

Bitni su i sveprisutni detalji koji cine svaku kombinaciju posebnom. Nakit koji prati modne trendove, privjesci, razne kopce i zatvaraci, od kojih su neki izraeni od koze i materijala i prate mornarske i cvjetne motive, zaokruzuju cjelokupni dojam ove trendi kolekcije za sezonu proljee-ljeto 2010. O popularnosti TOSCE BLU govori i cinjenica da se reklamira u svjetski poznatim modnim casopisima poput Vogue, Elle, Marie Claire, Vanity Fair i mnogim drugima, u rangu sa svjetski poznatim brandovima, ali konkurentnijih cijena.

12 RiSTIL

TOSCABLU-Korzo5/a,tel.051332527,radnovrijeme:pon-pet8-20h,sub9-14h

PSIHOLOSKI KUTAK

Zasto je bolje plesati nego citati knjige o samopomoi?

Pa sto ciniti? Znanost nam pokazuje da postoje neke aktivnosti koje "podizu" samopostovanje i samopouzdanje. Jedna takva aktivnost je brzo razmisljanje. Kad se ljude dovede u situaciju da brzo razmisljaju, oni se osjeaju sretniji, snazniji, kreativniji, energizirani i kao rezultat svega - samopouzdaniji. Psihologinja Emily Pronin (Princeton University) navodi da ljudi uzbueni oko neke ideje koju su prihvatili, ili u kreativnom razgovoru s drugima, ili cak kad im se misli nizu dok ne mogu zaspati - dozivljavaju brzo razmisljanje. Autorica tvrdi da je dovoljno brzo citati, bez obzira na sadrzaj procitanog, da bi se osoba osjeala sretnije, sto moze pomoi cak i depresivnim ljudima. Drugi autori otkrivaju da ljudske bebe ve od pet mjeseci osjeaju ritam i zakljucuju da se ljudi raaju s predispozicijom za ritam. Sto su bebe uspjesnije u usklaivanju svojih pokreta s glazbom i ritmom, vise se smiju. Ovo je tocno i za stariju djecu, kao i za profesionalne plesace. Izgleda da ima nesto znacajno u ritmovima! Ples djeluje na samopostovanje i opi osjeaj zadovoljstva mnogo bolje nego bilo koja knjiga o samopomoi. Zato psiholozi preporucuju: Knjige ostavite na policama i uplesite u proljee i osjeat ete se mnogo bolje!

Inka Miskulin,

U

prof. ECP psihoterapeut

vrijeme nesigurnosti i promjena, a proljee to jeste, mnogi se ljudi okreu knjigama samopomoi da bi pronasli ohrabrenje, vodstvo ili samopotvrdu. Takve knjige sugeriraju ponavljanje takozvanih pozitivnih izjava poput: "Ja u uspjeti" ili "Ja vrijedim" i slicno. Prema istrazivanjima, ove izjave mogu imati suprotni ucinak. Psiholozi su pronasli da se osobe niskog samopostovanja osjeaju losije kad ponavljaju ovakve pozitivne recenice, a paradoksalno je da se ljudi s niskim samopostovanjem osjeaju bolje kad si dozvole rei i pokoju negativnu izjavu o sebi. Zasto je to tako? Psiholozi kazu da recenice koje su nerazumno pozitvne, provociraju negativne misli kod osoba s niskim samopostovanjem i dovode ih u situaciju da su im negativne misli sve "upornije" i teze im se suprostaviti. Zakljucak je da ponavljanje pozitivnih izjava moze biti korisno za osobe koje imaju visoko samopostovanje, ali njima one i ne trebaju.

RiSTIL 13

Razvedrite MAX&Co.

FASHION TRIP

svoj ormar s iz koja kolekcije odise proljee/ljeto romanticnim

neocekivanim 2010 dodirom,

tonalitetima

te cini kolekciju vrlo zenstvenom i osobnom. Glatki materijali i cvjetni uzorci akvarel tonova na prirodnom vlaknu izgledaju suptilno i na taj nacin osvjezavaju formalno odijevanje u ljetnoj verziji. Hlace su visokog struka sa manzetama na dnu dok su jakne prirodnog duha od lana i koze. Sako u stilu kosulja-jakna sa detaljima cipke savrsena je kombinacija sa mini haljinom skladne cvjetne grafike i sandalama s visokim potpeticama . Za dame koje su u potrazi za laskavim go-go komplimentima nudimo zabavne

potpetice koje cine figuru tijela ljepsom te u kombinaciji sa maxi torbom postaju apsolutni hit.

Max, I love your STYLE

RIJEKA Korzo, 6a tel. 051 332 131 radno vrijeme: pon - pet 8 - 20 h, sub 9 - 14 h

Franchesee MAX&Co.

14 RiSTIL

Mornarski stil

M

ornarski stil osvjezen sa zivim bojama glavno je obiljezje ovosezonskog trenda P&S predstavljenog po prvi puta na 76om izdanju izlozbe Pitti Immagine. Pruge na polo majicama postaju svjezije, te se osim u klasicnoj plavoj, bijeloj i crvenoj boji mogu pronai i u svjetlijim bojama, poput ljubicaste, pink, zelene i zute boje, izraene i u melange varijanti. Za svjezije veceri predviene su maje od ekstra lagane vune, modernog izgleda, kombinirane s ovratnicima druge boje, cinei ih ugodnima za nosenje. Sportske kosulje dugih i kratkih rukava glavni su trend kolekcije, nosive u svakoj prilici, s glavnim naglaskom na detaljima poput ovratnika, izvezenih motiva i printeva na leima. Ve nadasve poznate nepropusne jakne, za kisu i vjetar, prisutne su i u ovoj sezoni, izraene od typhona i gumenih materijala, a mogu se pronai u bijeloj, raznim nijansama crvene i metal plavoj boji. Modni dodaci koji zaokruzuju cijelu kolekciju su mornarske cipele i mokasine, laneni salovi, trendi torbe te kozni remeni i kape. Zenska kolekcija P&S stavlja ove sezone naglasak na profinjenost i zenstvenost. Linije su inspirirane mornarskim stilom koji se provlaci kroz trendi jakne, hlace jednostavnih linija i maje koje cine sastavni dio kolekcije. Adamieva30 radnovrijeme: pon-pet8-20h,sub9-14h

tel.051334895

RiSTIL 15

Znanost i moda

edovitasveucilisnaprofesoricaiznanstvenica Fakulteta za menadzment u turizmu i ugostiteljstvu, prof.dr.sc. Ivanka Avelini Holjevac kojukrase upornost, radisnost i ambicija, tijekom tridesetgodinaradaiposveenostistruci,objavilaje vise od 280 znanstvenih radova na svim kontinentima, s posebno istaknutim radovima objavljenim u Velikoj Britaniji, Svicarskoj i SAD-u. Natemeljusvojihstrucnihradovanagraenaje brojnimnagradamapoputnajveeDrzavnenagradezaznanost,nagradeGradaOpatijezaobrazovanje u podrucju turizma, nagrade Antuna Stifaniazaunapreenjeturizma,nagradeZakladeSveucilistauRijecikaonajboljiznanstvenik, nagrade Hrvatskog udruzenja za unapreenje kvalitete,nagradekaoedukatorizpodrucjaturizma od Cambridgea i mnoge druge. Dobitnicajeizlatnemedaljezaunapreenjeturizmau Hrvatskoj,azahvaljujuibrojnimobjavljenimradovima uvrstenaje iuamerickuknjiguWhois Who. Uzposveenostraduiznanosti,prof.dr.sc.Ivanka Avelini Holjevac napisala je i autobiografskuknjigu,,Zenakojajevoljelaknjige",doksvojimsofisticiranimosjeajemzanovetrendovena svoj osobiti nacin prati modu. Njezin savrseno promisljen elegantno-sportski stil primjetili su mnogi,aIvankaAveliniHoljevacepritomistaknutikako"Nijetocnodahaljinacinizenu,vezena cinihaljinu".VolibrandoveRijekatekstil-domusai najvisejeodusevljavajumodeliMaxMare.

R

R

aduju me kombinacije koje su ugodne, trendi, u kojima mogu popiti kavu, prosetati se, ali i obaviti koji poslovni sastanak. Djeluju razigrano, jer sam po prirodi vrlo komunikativna i vesela osoba. Ovog puta sam se odlucila za kombinaciju branda Max&Co. Haljina, jakna i torba­MAX&Co.

16

U

prekrasnom restoranu Draga di Lovrana, prelijepi profinjeni ambijent, koji po svojoj gastro ponudi odgovara dr. prof.sc. Avelini Holjevac, kao i odjea branda Max Mara, elegantna, lezerna, senzualna...

Vecernjahaljina,pasmina, torbaisandale­MAXMARA

RiSTIL 17

P

roljee i ljeto, godisnja doba koja obozavam, kako u prirodi tako i u ljudima, sve se budi, uzivam na suncu ispijajui casicu Pommery sampanjca, a pocastila sam se i pazljivo odabrala komplet, torbicu, ogrlicu i naocale iz kolekcije proljee/ljeto Max Mare. Osjeam se ugodno, elegantno, bas kako treba za subotnju rijecku spicu na prekrasnoj terasi Champagne bara Pommery na Korzu.

Sako,suknja,torba,naocalei ogrlica­MAXMARA

18

N

isam izbirljiva, ali imam osjeaj za lijepo pa tako pazljivo odabirem mjesto izlaska. Volim restoran Bevandu, nije samo lijep i ugodan, zadovoljava me gastronomski, jedem malo, ali dobro... ha, ha, ha. Odjeu odabirem pazljivo da se osjeam komotno, ugodno, a opet elegantno. Za ovaj izlazak izabrala sam sve iz Max Mare. Sako,suknjaimajica­ SPORTMAX; Ogrlica,narukvica,torba isandale­MAXMARA

19

Inspiracija velikim gradovima

I

Zene

nspiriran velikim gradovima SISLEY nam ove sezone donosi nekoliko linija. Prva linija inspirirana je Londonom u kojoj je sjeanje na proslost obogaeno modernim metalnim detaljima. Jednostavna crna boja u kombinaciji sa florescentnom zutom, ruzicastom i tirkiznom, istice rokerski duh ove linije. Nakon Londona selimo se u pomalo neobicnu atmosferu Kopenhagena gdje prevladavaju svjezi materijali sa sirokom volumenom kako bi se naglasili fluidnost i lakoa. Boje su hladne poput one ljubicaste ili boje leda. Na kraju, tu je i sofisticirani njujorski Soho gdje je raskosna svila razraena u luksuzne komade odjee. Kombinacija sjajnog i mat, ima esencijalnu ulogu, pogotovo na haljinama koje su kljucne za ovu sezonu.

O

Muskarci

ve sezone odjea postaje igra gdje je sve mogue i sve dopusteno! Kombinacije formalnih komada odjee s neformalnim je ono sto se proteze kroz cijelu kolekciju. Cilj kolekcije je ostaviti dojam opustenosti i lezernosti, pritom posveujui veliku paznju detaljima. Linija Detroit Rock City inspirirana muzickim ikonoma ostavlja snazan eklektican utisak kratke majice s grafickim uzorkom kombinirane s tamnim traperom i velikim patentnim zatvaracima. Boje koje prate ovu liniju su bijela, crna, blijedoplava, grimizna i geranij crvena, dok nas na putovanje u srce centralne Amerike vodi linija La Habana Panama sa svojim pamucnim hlacama i kratkim majicama u kremasto bijeloj, bez i cokoladnoj nijansi. Za kompletiranje cijelog "looka" dostupni su salovi reljefnog uzorka koji su "must have" ove sezone.

20 RiSTIL

SISLEY-RobnakuaRI,Riva6,1.kat;tel.051211265;radnovrijeme:pon-sub8-20h

Jadranskitrg1a,Rijeka

RiSTIL 21

RiSTIL

Sirenje branda Goldenpoint

O

DJELATNICE PRODAVAONICE GODLENPOINT SLAVONSKI BROD

d ovog proljea stovatelji talijanskog branda GOLDENPOINT moi e uzivati u kupovini u jos tri novootvorena prodajna mjesta i to u Osijeku, Slavonskom Brodu i Trogiru. I ove tri trgovine smjestene su na atraktivnim lokacijama, u samim sredistima gradova. Svojim ugodnim interijerom, prepoznatljivim po karakteristicnoj zlatnozutoj boji, koja atmosferu cini prozracnom i lezernom, prati svjetske standarde GOLDENPOINT trgovina. Sada prodajnu mrezu GOLDENPOINT cini ukupno 13 suvremeno opremljenih prodajnih mjesta, a u planu je i daljnji nastavak sirenja. Jedinstvenost ovog brenda bazira se na sinergiji ekskluzivnih podbrendova: HUE, Golden Lady, Omsa, Sisi i Phillippe Matignon.

DJELATNICE PRODAVAONICE GODLENPOINT - OSIJEK

GOLDENPOINT Rijeka, Korzo 4a, (051) 215 414; Tower Center Rijeka (II etaza), J.P.Kamova 81a, (051) 459 530 - GOLDENPOINTOpatija, V. Gortana 4, (051) 603 616 - GOLDENPOINTCrikvenica,Vinodolska 6, Crikvenica, (051) 499 749 - GOLDENPOINT Zagreb, City center One, Jankomir 33, Zagreb, (01) 387 9147; Garden Mall, Dubrava, Oporovecka 14, Zagreb, (01) 434 3029 - GOLDENPOINTZapresi, Zapresika 2, Donja Bistra, (01) 549 4941 - GOLDENPOINTSibenik,Kralja Tomislava 8, Sibenik, (022) 219 336 - GOLDENPOINTSplit,Trg Republike 2, Split, (021) 348 550 - GOLDENPOINTZadar,Ul. Mihovila Klaia 5-7, Zadar, (023) 251 810 - GOLDENPOINTTrogir,B. Jurjeva Trogiranina 5, Trogir, (021) 495 972 - GOLDENPOINT Osijek,Kapucinska 27, Osijek, (031) 495 030 - GOLDENPOINTSlavonskiBrod,Petra Kresimira IV 10, Sl. Brod, (035) 492 814 PRODAVAONICA GODLENPOINT - TROGIR

RiSTIL

24 RiSTIL

radno vrijeme: pon - pet 8 - 20 h, sub 9 - 14 h

Adamieva21/a tel.051214413

radno vrijeme: pon 13 - 21 h, uto - sub 9 - 21 h, ned 10 - 21 h

TowerCenter,3.etaza tel.051403909

K

Bezbroj lijepih prica

davaju intenzivne boje poput ljubicaste, zelene, zute i narancaste, te svilenkast izgled koji je postignut upotrebom pamuka i viskoze. I na kraju Black&White linija koja nam donosi bezvremenski glamur za savrsenu Marlene Dietrich 20. stoljea. Istaknuti struk u crnoj, bijeloj i ruzicastoj boji je cilj ove linije. Muska kolekcija proljee/ljeto 2010. posveena je osobama koje uzivaju u spoju klasicnih i sportskih materijala koji se odlikuju tehnickim elementima. Ti materijali imaju mnogo lica, ali samo jedan izvor - pamuk. Kao u zenskoj, tako i u muskoj kolekciji, jakne su kljuc cjelokupnog "outfita" dok je pozornost posveena jednom dijelu tijela, a to su noge sto cini bermude neizostavnim komadom odjee ovog ljeta. Boje koje prevladavaju su plava, zelena, siva, bez i crvena. Kolekciju za ljeto 2010. prati i siroki izbor modnih dodataka. Linije su jednostavne, no opet obogaene detaljima. Svaki komad ima "ono nesto" zahvaljujui vjestini proizvodnje, te posebnim obradama.

ao sto svaka pjesma opisuje trenutke, emocije i ljude, tako i nova zenska kolekcija za proljee/ljeto 2010. donosi bezbroj lijepih prica povezanih poput pjesama na jednom CD-u. Zenske majice nerijetko se pretvaraju u male haljinice. Hlace dostupne kao bermude, igraju vaznu ulogu ove sezone. Novi materijali na bazi pamuka odlika su ove kolekcije. Prevladava nezaobilazna bijela, a slijede je plava, siva i crvena boja. Linija Liberian Girl odvodi nas u otkrivanje drevnih tradicija gdje prevla-

RiSTIL

Djeca sirom svijeta

I

ove godine kolekcija je inspirirana djecom sirom svijeta. Za djevojcice ovog proljea tu su nepropusne jaknice njeznih boja, kao i pamucne majice na kojima dominiraju nabori i volani, uz koje najbolje odgovaraju jeans hlace koje su nam ove sezone dostupne u svim oblicima i bojama. Za djecake kratke proljetne jaknice s izvezenim logom u kombinaciji s pamucnim majicama na prugice, nei-

zbjezan su «look» ove sezone. Kao i kod djevojcica, jeans se pojavljuje u mnogo razlicitih varijanti koje e zadovoljiti i one najzahtijevnije, a kratke majice sarenih boja i velikih printeva upotpunit e cijeli dojam. Za posebne prilike djevojcicama se nude male jednobojne pamucne haljinice s uzorkom ili bez njega te s mnostvom nabora i volana, dok su decki ove sezone nesto odvazniji i preferiraju «casual stil» poput ljetnih bermuda u

kombinaciji s polo ili ragbi majicama. Kolekciju prate mnogobrojni modni dodaci koji djevojcicama i djecacima upotpunjuju proljetni look. Ove sezone prezentirana je nova Tween linija namjenjena za djecu od 6 do 12 godina. Karakteriziraju je modeli veselih boja, cvjetnih i kariranih uzoraka. Sisley young kao i svake sezone tamnijim bojama i modernim dezenima privlaci ljubitelje tog poznatog branda.

RiSTIL

UNITEDCOLORSOFBENNETON012-Korzo30;tel.051311016;radnovrijeme:pon-pet8-20h,sub8-14h

RobnakuaRI,Riva6,1.kat tel.051214432

radnovrijeme:pon-sub8-20h

Zenska mini suknja

318,00 kn

Zenska haljina

Muske bermude

nska reme Bezv ncija elega

Zene

S vidljivim promjenama PLAYLIFE ove sezone nastoji zadovoljiti svacije ukuse i potrebe pronalazei inspiraciju iz razlicitih izvora, ali opet sve zacinjeno s daskom tipicnog mediteranskog stila. Od bijelih topova i suknja, te malih haljinica prozetim vintage izgledom, preko jaknica i majica inspiriranim Istokom do elegantinih polo majica, pulovera i kardigana koji nas odvode u sofisticirani svijet, PLAYLIFE nam otkriva nove horizonte.

538,00 kn

Muska maja

352,00 kn

Zenska haljinica

484,00 kn

Muskarci

Kolekcija za ovo proljee i ljeto kao da je izvucena iz nekog starog ormara - trenc, izblijedjele veste, jakne iznosenog izgleda koje nam donose bezvremensku eleganciju. Veliki "come back" ove sezone dozivio je plavi traper i to u obliku traper jakne i pripadajuih jeans hlaca. Kao u svakoj, pa tako i u ovoj kolekciji, nova linija predstavljena nam je kroz elegantne pulovere i sportske jakne kombinirane s vestama i majicama koje cine prepoznatljiv PLAYLIFE stil.

618,00 kn

Zenska tuta

529,00 kn

27

Zabavno & bezbrizno ljeto

N

ova kolekcija za proljee/ljeto 2010. fokusirana je na one trenutke u danu koji nam donose osjeaj mira, kako doma tako i na plazi. Kolekcija donjeg rublja popraena je romanticnim i jednostavnim, a opet pomalo provokativnim i bezobrazanim stilom koji je kreiran upotrebom jerseya, te obogaen cipkom i volanima, dok je za muski dio populacije dostupna linija Retro Sport koja je strogo muzevna i u kojoj prevladavaju raznolike boje s kontrasnim savovima na rubovima gaica i bokserica. I tu je upotrebljen pamucni jersey. Likra, rastezljiv jersey i havajski uzorak - sve je to okupljeno pod suncobranom UNDEERCOLORSA kako bi kreirali zabavno i bezbrizno ljeto. Tu su i jednodijelni i dvodijelni kupai kostimi koji su u kombinaciji s pareima savrseni za plazu, ali i za koktel party, dok su bermude s tipicnim uzorkom hibuskusova cvijeta karakteristicni za muski dio kolekcije.

RiSTIL

radnovrijeme: pon-pet8-20h,sub9-14h

Korzo3 tel.051214449

radnovrijeme:pon13-21h, uto-sub9-21h,ned10-21h

TowerCenter,3.etaza tel.051403909

RiSTIL 29

30 RiSTIL

PRODAVAONICA

ADRESA i BROJ TELEFONA

MAX MARA . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . Korzo 40c, (051) 321 567 MAXMARA WEEKEND. . . . . . . . . Opatija, M. Tita 146, (051) 490 332 MARELLA/IBLUES. . . . . . . . . . . . . . . . . Adamieva 19, (051) 331 018 PERSONA . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . Adamieva 19a, (051) 322 717 MAX &CO . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . Korzo 6a, (051) 332 131 TOSCA BLU . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . Korzo 5a, (051) 332 527 PAUL & SHARK . . . . . . . . . . . . . . . . . . . Adamieva 30, (051) 334 895 BENETTON ODRASLI. . . . . . . . . . . . . . Adamieva 21a, (051) 214 413 Tower Center Rijeka (III etaza), J.P.Kamova 81a, (051) 403 909 UNDERCOLORS. . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . Korzo 3, (051) 214 449 BENETTON 012. . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . Korzo 30, (051) 311 016 SISLEY. . . . . . . . . . . . . . . . . . . . Robna kua RI, Riva 6, (051) 211 265 PLAYLIFE . . . . . . . . . . . . . . . . . . Robna kua RI, Riva 6, (051) 214 432 IANA . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . A. Starcevia 2b, (051) 334 324 POLZELA . . . . . . . . . . . . . . . . . . Robna kua RI, Riva 6, (051) 323 842 DROP IN . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . A. Starcevia 3c, (051) 315 081 LIMONI. . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . Korzo 6c, (051) 422 127 ACCESSOIRES . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . Korzo 41a, (051) 335 608

PRODAVAONICE GODLENPOINT

GOLDENPOINT Rijeka . . . . . . . . . . . . . . . . . . Korzo 4a, (051) 215 414 Tower Center Rijeka (II etaza), J.P.Kamova 81a, (051) 459 530 GOLDENPOINT Opatija . . . . . . . . . . . . . . V. Gortana 4, (051) 603 616 GOLDENPOINT Crikvenica . . Vinodolska 6, Crikvenica, (051) 499 749 GOLDENPOINT Zagreb City center One, Jankomir 33, Zagreb, (01) 387 9147 Garden Mall, Dubrava, Oporovecka 14, Zagreb, (01) 434 3029 GOLDENPOINT Zapresi . . . Zapresika 2, Donja Bistra, (01) 549 4941 GOLDENPOINT Sibenik . . . Kralja Tomislava 8, Sibenik, (022) 219 336 GOLDENPOINT Split. . . . . . . . . . Trg Republike 2, Split, (021) 348 550 GOLDENPOINT Zadar . . Ul. Mihovila Klaia 5-7, Zadar, (023) 251 810 GOLDENPOINT Trogir . B. Jurjeva Trogiranina 5, Trogir, (021) 495 972 GOLDENPOINT Osijek. . . . . . . . Kapucinska 27, Osijek, (031) 495 030 GOLDENPOINT Sl. Brod Petra Kresimira IV 10, Sl. Brod, (035) 492 814

w w w. r i j e k a t e k s t i l . h r

AnteStarcevia2/b tel.051334324

radnovrijeme: pon-pet8-20h, sub9-14h

RiSTIL 31

RiSTIL

Information

32 pages

Find more like this

Report File (DMCA)

Our content is added by our users. We aim to remove reported files within 1 working day. Please use this link to notify us:

Report this file as copyright or inappropriate

632290

You might also be interested in

BETA