Read Microsoft Word - Mere om studieturen til Sverige.doc text version

Flere oplysninger om studieturen til Sverige

Tirsdag d. 31. maj 2011 DUMLE, TIRUPs Urtegård og Safiren

Mandag d. 30. maj

Snoezelhuset i Gentofte ­ www.snoezelhus.dk:

Da vi forventer, at nogle af deltagerne i studieturen vil komme til København allerede om mandagen, tilbyder Snoezelhuset i Gentofte at åbne sine døre kl. 16 til hyggeligt samvær og rundvisning i huset. Arrangementet er gratis.

Vi arbejder i øjeblikket på at få arrangeret en præsentation af det såkaldte "levende gulv", som er noget af det nyeste indenfor Snoezelen /multisensoriske miljøer. Det er en form for udvidet WII spil, hvor man ved at bevæge sig foran en projektor kan spille spil, få billeder til at bevæge sig, blomster til at forsvinde, dér hvor man går eller farvelægge sort-hvid billeder. Få bevægelser kan give stor effekt. På YouTube ligger der forskellige eksempler, som I kan kigge på ­ www.youtube.com ­ skriv: Eyeclick , så ligger der forskellige eksempler. Det er firmaet ProComfort i Kolding, som forhandler dette redskab. Hvis dette glipper, har vi et andet tilbud i kikkerten, men det venter vi lige med at præsentere. Så følg med på hjemmesiden omkring dette. Det vigtigste for eftermiddagen og aftenen er dog det sociale og faglige samvær, hvor vi under afslappende former kan få snakket sammen.

Ca. Kl. 19: Fælles spisning ­ www.nyziyang.dk

Vi reserverer bord på restaurant Ny Zi Yang på Vangedevej 4 i Gentofte for de, som har lyst til at gå med ud at spise efterfølgende. Dette er for egen regning.

-----------------------------------------------------------------------

Tirsdag d. 31. maj 2001 kl. 8:

Præcis kl. 8 kører vi i lejet bus fra Københavns Hovedbanegård (præcise opsamlingssted vil blive udmeldt senere) mod Øresundsbroen og Sverige.

1) Kl. 9­11.30: DUMLE ­ www.skane.se/dumle

Første stop på turen er Virksomheden DUMLE, som ligger i Lund. DUMLE står for Du Utveklas Med LEk (...selvom vi måske kender noget andet DUMLE!), og der har man i mange år arbejdet med at udvikle legetøj og kommunikationsmidler til børn og voksne med forskellige funktionsforstyrrelser. Ellen Westberg og Eva Widerdal vil vise og rundt og fortælle om deres arbejde. For os der har oplevet DUMLE-folkene i aktion er det vældig inspirerende at opleve, hvorledes en almindelig legetøjspolitibil ved hjælp af enkle "indgreb" kan blive tilgængeligt legetøj for handicappede børn ­ eller hvordan en gammel cigaræske kan blive omdannet til en touch-kontakt.

Hjertelig velkommen til DUMLE!

31 maj 2011 klokken 9.00 ­ 11.30 Sådan har vi tænkt os formiddagens program: · Vi fortæller om DUMLE og viser vores materiale Kaffe/Te & Sandwich · Prøve på at lave en enkel switch "The DUMLE way" · Besøg på de to snoezelenrum på Lunds børne og ungdomsshabilitering.

Adresse: DUMLE, Sofiavägen 2d, 222 41 Lund Telefon: Eva +4646-77 09 55 Ellen +4646-77 09 25 Mail: [email protected] [email protected]

Vi ses! Eva & Ellen

2) Kl. 11.30­13.30:

Tirups Örtagård ­ www.tirupsortegard.se

Vi kører så 15-20 minutter til Staffanstorp og Tirups Örtagård ­ en fortryllende have og planteskole, som har specialiseret sig i krydderurter. Udover en mere end usædvanlig velassorteret planteskole, har man lavet en have, som er anlagt med masser af krydderurter og blomster. Her vil der være inspiration til, hvorledes krydderurter kan inddrages i haveplanlægningen og give masser af stimuli til både lugt, smag, syn og berøring. Vi spiser frokost på Tirups Örtagård ­ frokost og en vand er inkluderet i prisen for turen. Vi vil bestille frokost på forhånd, så hvis der skulle være specielle diætønsker, bedes det angivet på tilmeldingen. I kan se på Tirups Örtagårds hjemmeside, hvad der er menuen består af. Der vil selvfølgelig også være mulighed for indkøb af krydderurter til haverne derhjemme ­ i sansehaver eller andre steder! Dette for egen regning.

Til inspiration.........

3) Kl. 14-16: Safirens Upplevelsehus ­ www.

Safiren

Spabad på Safiren

Efter en forhåbentlig vidunderlig sanselig oplevelse i Tirups Urtegård sætter vi os atter i bussen og kører tilbage mod Malmø ­ en tur på ca. 30 minutter. Vi skal så besøge Safirens Upplevelsehus, som er en del af Malmø Kommunes tilbud, Daglig Verksamhet, til mennesker med funktionsforstyrrelser. Indholdet varierer fra sansestimulering og socialt samvær til arbejde i virksomheder i grupper eller individuelt. Safiren ligger med udsigt til Øresund ­ blot fra Sverigessiden af. I næsten halvdelen af huset er der indrettet adskillige sanserum med stor kreativitet og æstetik. Medarbejderne på Safiren har mange års erfaring og uddannelse i sansestimulering ­ sinnesstimulering. Her programmet for besøget på Safiren:

Kl. 14: Ankomst og velkomst ved Kerstin Björklund og Lone · Safirens/ Upplevelsehusets historik der anvendes i sanserummene af sanserummene

· Metoder

· Rundvisning

· Spørgsmål og gensidig orientering Ca. Kl. 16: Farvel og tak ­ og så går turen igen mod Købehavn

----------------------------------------------------------

For yderligere spørgsmål og oplysninger kan der mailes til: Marian Fyrkilde, Snoezelhuset i Gentofte og formand for Snoezelnetværket i Danmark: [email protected] Birgit Nørgaard, Snoezelhuset i Helsingør og medarrangør af studieturen: [email protected] Hanne Holmer, Snoezelhuset i Maribo og medarrangør af studieturen: [email protected]

Information

Microsoft Word - Mere om studieturen til Sverige.doc

6 pages

Report File (DMCA)

Our content is added by our users. We aim to remove reported files within 1 working day. Please use this link to notify us:

Report this file as copyright or inappropriate

282302