Read FINAL Strat Plan Retreat Agenda - August 17-19 2011 text version

AGENDA VICE CHANCELLOR'S ANNUAL STRATEGIC PLANNING RETREAT ST. AUGUSTINE, TRINIDAD & TOBAGO, AUGUST 17-19, 2011

WEDNESDAY, AUGUST 17, 2011

8.30 8.45 Vice Chancellor's Welcome and Retreat Objectives Welcome to St. Augustine Campus Professor E. Nigel Harris, Vice Chancellor (15 mins) Professor Clement Sankat Pro Vice Chancellor and Campus Principal (10 mins) Prof. Andrew Downes Pro Vice Chancellor, Planning and Development (15 mins) Professor Alvin Wint Pro Vice Chancellor, Undergraduate Studies (15 mins) Professor Ronald Young Pro Vice Chancellor, Graduate Studies (15 mins)

8.55

Experiences of the 2007-2012 Strategic Plan and identifying the strategic process going forward towards the development of the new 2012-2017 Strategic Plan. Undergraduate Education ­ Identify at least three key accomplishments and challenges being encountered in implementation of the Strategic Plan and how are they being addressed. What actions are required to address these challenges? Graduate Education ­ Identify at least three key accomplishments and challenges being encountered in implementation of the Strategic Plan and how are they being addressed. What actions are required to address these challenges? Research ­ Identify at least three key accomplishments and challenges being encountered in implementation of the Strategic Plan and how are they being addressed. What actions are required to address these challenges? General Discussion BREAK Major Campus specific accomplishments and challenges within the context of the Strategic Plan, supported by data, for the fourth year of the current plan (2007-2012). Report on Administrative and Managerial Transformation progress. Identification of critical actions going forward The role and function of the Open Campus and its relationship with other UWI campuses. General discussion focused on solutions and success factors LUNCH ·

9.10

9.25

9.40

Professor Wayne Hunte Pro Vice Chancellor, Research (15 mins)

9.55 10.35 10.50

Roundtable Discussion (40 mins) Mr. Archibald Campbell University Bursar and Bursary Team (15 mins) Mr. Clement Iton University Registrar (15 mins) Professor Alvin Wint (15 min) Roundtable Discussion (55 mins)

11.05

11.20 11.35 12.30 2.00

·

·

Major Campus specific accomplishments within Pro Vice Chancellor and Campus Principals the context of the Strategic Plan, supported by data, for the fourth year of the current plan. Professor Gordon Shirley (15 min) What are the key challenges being Professor Clement Sankat (15 min) encountered in implementation of the Plan and Professor Hillary Beckles (15 min) how are these being addressed? Professor Hazel Simmons-McDonald (15 What are the priorities for the final year of the min) 2007-2012 Plan and what action and resources are required for completion? Roundtable Discussion (90 mins) Professor E. Nigel Harris, Vice Chancellor

3.00 3.15 4.45

BREAK General discussion focused on solutions and success factors Concluding Remarks

1

AGENDA VICE CHANCELLOR'S ANNUAL STRATEGIC PLANNING RETREAT ST. AUGUSTINE, TRINIDAD & TOBAGO, AUGUST 17-19, 2011

THURSDAY, AUGUST 18, 2011

8.30 Presentation by Deans/Directors · Major Campus specific accomplishments within the context of the Strategic Plan, supported by data, for the fourth year of the current plan. · What are the key challenges being encountered in implementation of the Plan and how are these being addressed? General Discussion BREAK Continuation of Deans/Directors Presentations Faculty of Social Sciences (15 min) Faculty of Medicine (15 min) Faculty of Humanities (15 min) Faculty of Pure and Applied Science/Agriculture (15 min) School of Agriculture (15 min)

9.45 10.30 10.45

Roundtable Discussion (45 mins) Faculty of Law (15 min) Faculty of Engineering (15 min) School of Education (15 min) Academic Director, Open Campus (15 min)

11.45 12.30 2.00

General Discussion LUNCH Major University accomplishments and challenges within the context of the Strategic Plan, supported by data, for the fourth year of the current plan (20072012). Major University accomplishments and challenges within the context of the Strategic Plan, supported by data, for the fourth year of the current plan (20072012). Major University accomplishments and challenges within the context of the Strategic Plan, supported by data, for the fourth year of the current plan (20072012). The Kaplan Norton Balanced Scorecard

Roundtable Discussion (45 mins) Mrs. Brigitte Collins, University CIO (15 min)

2.15

Mrs. Dawn Marie De Four-Gill, University Director of Marketing and Communication (15 min)

2:30

Ms. Jennifer Joseph University/Campus Librarian (15 mins)

2.45

Mr. Randall H. Russell Vice President & Director of Research Palladium Group Inc. (45 mins) Break-out Groups 1-6 Discussion (2 hrs)

3.30 3:45

Break What is strategically required for the new (2012-2017) Plan to be successful, from a Campus and Regional University perspective? Concluding Remarks

5.45

Professor E. Nigel Harris, Vice Chancellor

2

AGENDA VICE CHANCELLOR'S ANNUAL STRATEGIC PLANNING RETREAT ST. AUGUSTINE, TRINIDAD & TOBAGO, AUGUST 17-19, 2011

FRIDAY, AUGUST 19, 2011

9.00 Introduction the Day's Proceedings Prof. Andrew Downes, Pro Vice Chancellor, Planning and Development (15 mins) Mr. Sharan Chandradath Singh, Director, International Office (15 min)

9.15

Analysing the current state of Internationalising of the University of the West Indies and suggestions for the 20122017 Plan. External Stakeholder on Trade & Business

9:30

Ms. Catherine Kumar, Chief Executive Officer, Chamber of Commerce (15 mins) Mr. Richard Young, President, Bankers Association of Trinidad and Tobago. (15 mins) Dr. Didacus Jules, Registrar and Chief Executive Officer, Caribbean Examinations Council (15 mins)

9.45

External Stakeholder on Finance

10.00 10.15 10:30 12:00

External Stakeholder on Higher Education BREAK General Discussion Presentation of Survey Results

Roundtable Discussion (90 mins) Mr. Randall H. Russell, Vice President & Director of Research, Palladium Group Inc., Strategy Execution Assessment, (30 mins) Lunch Presentation: Mr. Suresh Sookoo, Chief Executive Officer, Royal Bank of Canada (RBC), Positioning a Regional Institution for Success- lessons from the private sector Group Leaders (15 mins each group) Deans by Faculty (Group 1) Registrars/HR Directors (Group 2) IT/Marketing (Group 3) Bursars/Finance (Group 4) PVCs/Principals/Deputy Principals (Group 5) Faculty (Group 6)

12:30

LUNCH

2:30

Group Presentations What is strategically required for the New (2012-2017) Plan from Group sessions.

4:00 4:15 5:15

BREAK Discussion ­ Planning the Next Step Summary of Retreat proceedings Roundtable Discussion (60 mins) Prof. Andrew Downes, Pro Vice Chancellor, Planning and Development (20 mins) Professor E. Nigel Harris, Vice Chancellor University Office of Planning and Development/Principal's Office , St. Augustine

5:35

Concluding Remarks Vote of Thanks

END

3

Information

FINAL Strat Plan Retreat Agenda - August 17-19 2011

3 pages

Report File (DMCA)

Our content is added by our users. We aim to remove reported files within 1 working day. Please use this link to notify us:

Report this file as copyright or inappropriate

876176


You might also be interested in

BETA
FINAL Strat Plan Retreat Agenda - August 17-19 2011
Campus This Week: March 26 - April 9, 2008
Microsoft Word - PhD_Booklet_complete+2.doc
Wyvern Nov 10 12627