Read Storebrandjuni09.pdf text version

nyheter

FrA StOreBrAnD eIenDOM junI 09

En hyggestund etter jobben?

De to utestedene Barolo enoteca (haakon VIIs gt 10) og Café Barbera (Filipstad Brygge 1) er hyggelige steder med litt ulikt miljø. Daglig leder Geir Lang i Café Barbera serverer sine gjester Grolsch, Peroni og urquell fra fat, mens Barolo enoteca, her representert ved Ida, tilbyr ca 100 ulike viner på glass.

Barolo og Barbera er navnet på deilige italienske druer, og viner laget på disse druene. Det er også navnet på to ganske ulike steder i Vika der det er hyggelig å møtes etter jobben.

Barolo Enoteca Barolo enoteca ligger i haakon VIIs gate. Store vinduer gir en lys og lett stemning. Stedet er kjent for sitt innholdsrike vinkart, spesielt når det gjelder italienske rødviner. ­ Vi tilbyr nesten 100 viner på glass med priser fra 64 til 140 kroner, forteller innehaveren, som ønsker å bli kalt Mac. han forteller videre at mange av gjestene velger å leske strupen med en øl. Og at Barolo er blitt et populært spisested. ­ Vi er nærmest en kantine for mange av forretningsfolkene i området, smiler Mac. Fra din stol i baren kan du betrakte mennesker som haster forbi for å rekke buss eller tog mens du hygger deg med et glass vin, øl eller en softdrink. Barolo har to restaurantavdelinger: en i kjelleren, der det ofte holdes lukkede selskaper, den andre en halv etasje opp fra baren. Café Barbera Café Barbera ligger på Filipstad Brygge 1. her er lyset dempet og stemningen intim. Stedet har et godt utvalg viner, men spesialiteten er fredagspilsen ­ gjerne spesielle merker. ­ Vi er det første stedet i norge der du kan få Grolsch og Peroni fra fat, forteller daglig leder Geir Lang. ­ I tillegg har vi best pris, bare kr 53,-. Café Barbera har 85 sitteplasser inne og ca. 60 ute. Menyen omfatter tapasbuffet og pizza. Geir satser på rimelige priser også på maten, og fra 1. september tilbyr han italiensk, hjemmelaget pizza for kr 75,-. ­ Vi vil tilby våre gjester de beste prisene på brygga uten at det skal gå på bekostning av kvalitet og opplevelse. Vi er et annerledes sted, og våre gjester omfatter så vel forretningsfolk som møtes for en pils etter jobben, som studenter og folk som bor i nabolaget, sier Geir Lang.

LeS Mer OM

ekstra trygghet med vektere Advokater på toppen enza Mola ny senterleder

LeDer

Forandringer: Naturlig og nødvendig

I dagens samfunn ser vi at kjøperne krever at biler må fornyes etter få år, motebutikkene får nye kolleksjoner minst seks ganger i året, folk flytter oftere og de skifter jobb oftere. Det er ikke mange som får Kongens fortjenestemedaljer for lang og tro tjeneste i 40 år lenger. Flertallet ønsker ikke å ha den samme jobben år ut og år inn ­ men la oss for all del sette pris på dem som trofast gjør jobben sin i årevis og som samler seg mye kunnskap og erfaring som kommer arbeidsgiver og kunder til gode. Storebrand eiendom har mange trofaste leietakere. Det er vi takknemlig for, og prøver å ta godt vare på dem. Forandringer skjer imidlertid, spesielt i på butikkområdet. I Vika terrassen er det kommet flere nye leietakere i år. Det gjør tilbudet mer spennende, til glede for kundene. De siste månedene har vi kunnet ønske spisestedet Four Seasons velkommen. Omtalen i Dagbladet med fem stjerner på alle områder, viser at dette kan bli et populært sted. Det skal bli spennende å oppleve de andre nye leietakere som er på vei inn i terrassen og house of Oslo. Forandring skjer også når det gjelder ansatte og innleide medarbeidere. G4S er nytt vekterselskap. Deres tjenester kan du lese mer om på side 2. Storebrand eiendom har fått tre nye medarbeidere, som presenteres på side 3. Senterleder enza Mola satser på å informere turistene om hvilke gode tilbud de kan finne i Vika. Vi håper det kommer mange turister og Oslo-borgere til Oslo og til Vika-området i sommermånedene. jeg ønsker alle våre lesere en riktig god sommer!

FOtO: jOhn Petter reInertSen

Ekstra trygghet med vektere

Vekterne i house of Oslo og Vika terrassen skal være servicevektere, derfor den dresslignende uniformen.

Vika er et pent og rolig område, likevel gir det trygghet å se sikkerhetsvaktene gå sine runder. Fra 1. januar i år overtok G4S sikkerhetstjenesten i Vika-området. ­ Vekterne har flere oppgaver; de skal hjelpe butikkeiere hvis det komme uønskede personer, de skal låse opp og lukke house of Oslo og være servicemenn for senterledelsen når det er spesielle arrangementer, sier driftssjef tron nordhaug i Storebrand eiendom. han legger til at vekterne skal kjenne til tekniske rom og rydde bort rusk og rot hvis noen har etterlatt seg det. ­ De er ikke vaktmestere, men skal utføre serviceoppgaver som om de var vaktmestere. Pene uniformer som gir respekt Storebrand eiendom har bedt om at vekterne skal ha dresslignende uniformer. ­ De skal være servicevektere i et senter, og vi mener folk får mer respekt når de møter noen i uniform med slips, sier tron nordhaug. john André Skjønneborg er driftssjef i G4S og leder for vekterne i Vika. han forteller at det er fra én til fire vektere i området, avhengig av tiden på døgnet. I tillegg til generell opplæring, har vekterne kurs i hMS og førstehjelp. ­ Vi får gode

tilbakemeldinger fra vekterne i Vika, sier han. ­ Området er så rolig at de synes de får tid til å yte bedre service både for leietakere og publikum, for eksempel fortelle kundene hvor de finner parkeringsanlegg eller vise veien til tog og trikk. Selv har vi opplevd at en vekter åpnet døren til en butikk, sa god dag og spurte om alt var i orden. Det er et godt eksempel på hyggelig service, som bidrar til det gode miljøet i Vika terrassen og house of Oslo. oppmerksomhet jager bort butikktyver Butikktyver er det heller ikke mange av ­ men de finnes. Skjønneborgs råd til butikkansatte er å være oppmerksomme mot alle som kommer inn. Det skremmer bort tyvene. ­ Få tyver har bestemt seg for hva de skal stjele før de kommer inn i en butikk, og hvis de får oppmerksomhet fra de ansatte, blir de redde og stikker av, sier han. tron nordhaug er helt enig: ­ Det beste er å være våken og følge med. Ved problemer skal leietakere ringe 91 57 82 03 ­ da kommer de i direkte kontakt med vakthavende vekter.

Four Seasons fikk full pott

FrodE ÅsENdEN Adm. dir. Storebrand eiendom

Four Seasons som åpnet i Vika i slutten av april ble belønnet med femmere for både mat, service og miljø av Dagbladets robinson og Fredag. Med andre ord full pott. en hyggelig påminnelse om at det går an å nyte ypperlig mat i flotte omgivelser uten å bli ruinert skrev Dagbladet om Four Seasons. restauranten tilbyr asiatisk mat.

enza Mola er ny senterleder for house of Oslo og Vika terrassen. hennes mål nummer én er å få flere Osloborgere og turister til å besøke senteret og handlegaten. erfaring fra kjededrift og butikk er en god bakgrunn for å gripe fatt i utfordringene.

nytt om navn

Ellen Christine Endresen (36) er ansatt som ny økonomidirektør i Storebrand eiendom. ellen er utdannet statsautorisert revisor og autorisert finansanalytiker. hun kommer nå fra handelsbanken, der hun var revisjonssjef. tidligere har hun arbeidet med ekstern revisjon som senior manager i KPMG. ­ Det er første gang jeg skal ha ansvaret for den økonomiske siden og kommer til å bli revidert i stedet for å være den som reviderer. Det er kjempespennende, sier ellen Christine endresen.

enza Mola ny senterleder

enza Mola har en allsidig utdanning, blant annet første avdeling juss. Og hun har lang erfaring fra butikkdrift. ­ jeg jobbet i bestefars kolonial på Bygdøy fra jeg var bare ei lita jente. Senere har jeg arbeidet i Din Sko-kjeden, både som ekspeditør og sentralt. De siste årene har jeg jobbet sentralt i Bjørklund-kjeden, forteller hun. Da nyheter fra Storebrand eiendom snakket med enza Mola, hadde hun bare vært én uke i jobben som senterleder under Sasha Valdez' fødselspermisjon. Det var likevel tydelig at hun hadde gjort seg kjent både i house of Oslo og Vika terrassen, og hun har allerede satt i gang flere tiltak. ­ Målsetting nummer én er å få flere kunder til house of Oslo og Vika terrassen, sier enza. ­ Det er foretatt en stor, nettbasert markedsundersøkelse blant 1200 kunder der det blant annet kom frem at house of Oslo er ansett som et dyrt sted å handle. Det avslører at publikum kjenner til interiørmagasinet, men ikke hva de kan få her. Derfor må vi kommunisere bredden i tilbudet. Vi ønsker å gjøre Vika terrassen enda bedre kjent som en spennende og hyggelig handlegate. For å nå ut med dette budskapet er senterledelsen i gang med å få utformet nye annonser og en ny medieplan. ­ Vi må nå interiørinteresserte i Stor-Oslo, men også dem som bor andre steder i landet og som skal besøke Oslo i sommer. ­ house of Oslo er landets eneste interiørsenter; det må vi sørge for at turister fra hele norge blir klar over. Likeledes at Vika terrassen er en hyggelig handlegate med butikker du ikke finner andre steder, og mange hyggelige spisesteder med veldig god mat, både lunsjsteder og utesteder på kveldstid. Vi er i full gang med planer og tiltak, og de første annonsene med ny profil kommer før sommerferien, lover enza Mola.

dag Jonny Martinsen (37) er ansatt som driftssjef i Storebrand eiendom. Dag jonny er utdannet elektriker og har teknisk fagskole. har også tatt første trinn i Masterprogram i eiendomsutvikling og -forvaltning/ FM ved ntnu. han kommer fra Aberdeen Property Investors, der han har vært hhv driftssjef og leder teknisk Due Dilligence (kjøp/salg av eiendom). Dag jonny skal ha ansvaret for forvaltning og drift av Filipstad Brygge og Optimèr-porteføljen. han skal også ha hovedansvaret for samfunn og miljø. ­ Storebrand eiendom har strenge krav til samfunnsansvar i alt vi foretar oss. Dette blir derfor en viktig del av arbeidet mitt, sier Dag jonny Martinsen.

spar strøm i sommer

Vi minner om at solavskjerming er det aller viktigste vi kan gjøre for å spare strøm i sommer. Friskluftanlegget regulerer automatisk temperaturen til innstilt nivå og bruker strøm når sola varmer opp rommene.

driftssentralen telefon: 22 31 19 00

Senterleder enza Mola er i full gang med å utarbeide annonser med ny profil som skal friste flere kunder til house of Oslo og Vika terrassen. I tillegg skal hun sørge for bedre informasjon om parkeringstilbudet og andre fordeler ved å handle i Vika handelsområde.

[email protected]

Advokatfirmaet Schjødt befinner seg på toppen i flere sammenhenger: De har hatt en vekst på 90 % siden 2003, de fikk ni topplasseringer i Chambers' ranking av advokatfirmaer, de er eneste advokatafirma med topplassering på fast eiendom hos alle tre ledende rankingbyråer ­ og de har kontorer i de øverste etasjene i Dronning Mauds gt. 11 og ruseløkkveien 14!

Advokater på toppen

Schjødt har 150 ansatte, 120 av disse er advokater. Firmaet har kontorer også i Bergen, Stavanger, Ålesund og Brussel. Managing partner Kaare M. risung og advokat/ partner Geir Sand forteller at vi i norge har fått et sett av overnasjonale regler som det kan være behov for å overprøve. Blant annet derfor er et fast kontor i Brussel en fordel for klientene. Løsninger ingen har tenkt på Advokatfirmaet Schjødt dekker alle områder innen forretningsjuss, men de har noen spesielle satsingsområder. Det er fast eiendom, entreprise, tjenester til oljeog gassnæringen, prosedyre, immaterialrett og kjøp og salg av virksomheter. ­ På de enkelte fagområdene har vi ambisjoner om å være med og trekke opp linjene for utviklingen, både faglig og kommersielt, for å hjelpe våre klienter til å komme så langt som mulig, sier Geir Sand og understreker at dette holdes godt innenfor rammene som lover og sosiale spilleregler tillater. ­ hvis vi kommer til et punkt der vi ser det er en hindring, vil vi prøve å finne kreative løsninger som er lovlige, men som ingen har tenkt på før. Energisk, helhetlig og faglig ledende Dette bringer Kaare M. risung inn på andre av Schjødts ambisjoner. ­ energisk, helhetlig og faglig ledende er honnørord hos oss, sier han. ­ Med energisk mener vi at vi vil tiltrekke oss og beholde mennesker som har ambisjoner om å realisere seg selv og utvikle seg. Chambers' har gjengitt uttalelser som at vi vil «walk the extra mile», og det kjenner vi oss godt igjen i. Med helhetlig mener vi blant annet at de råd vi gir, skal settes inn i en praktisk helhet ­ ikke snever juss. Schjødt har alltid vært faglig sterke, og vi vil hele tiden utvikle virksomheten vår. norges grunnlov er lite endret siden 1814,

Managing partner Kaare M. risung og advokat/partner Geir Sand i Advokatfirmaet Schjødt DA fremhever at energisk, helhetlig og faglig ledende er honnørord i firmaets bedriftskultur.

men de lovene som regulerer forretningslivet, utvikles hele tiden. Geir Sand, som har eiendom og byggeprosjekter som spesialområder, nevner Fornebu-prosjektet som et eksempel på utvikling av loven: ­ I samspill med de fremste professorer på området kom vi frem til en helt ny teknikk for fradeling av eiendom, en teknikk som vi har fått gjennomslag for hos myndighetene. Ni førsteplasser i Chambers' advokatranking rankingbyrået Chambers & Partners har tildelt Schjødt hele ni priser i årets undersøkelse, og firmaet ble nummer fire i antall førsteplasser. Det er risung og Sand svært fornøyde med, særlig fordi Chambers foretar meget grundige undersøkelser før sine kåringer. Geir Sand mener at det er flere grunner til at Schjødt kommer så godt ut som de gjør. ­ Vi har en tradisjon for å være uredde. Schjødt er ikke redd for

noe, aller minst andre advokater. Mange synes nok vi er litt tøffe i klypa, aldri ufine, men uredde. Vi kan det vi driver med, og synes det er litt stas at Chambers og andre rankingbyråer registrerer dette. Kaare M. risung utdyper temaet: ­ Vi vet at vi er et av norges ledende advokatfirmaer, for eksempel har vi vært involvert i en tredel av alle børsnoteringer i norge de siste to årene, og vi har prosedert flest sivile saker for høyesterett. Geir Sand legger til at Schjødt har det desidert største volumet av eiendomstransaksjoner og er det eneste advokatfirmaet som alle de tre store rankingbyråene, PLC, Legal 500 og Chambers, har plassert i tetgruppen på fast eiendom. Kaare M. risung vil gjerne fremheve enda en styrke hos Schjødt: ­ Vi ble nummer fire av 695 lag i blandet klasse i holmenkollstafetten, og vi gjør det bra i tennis og golf. Og ikke minst: Vi er med i «Sykle til jobben-aksjonen». Vi er norges sprekeste advokatfirma!

Utgiver Storebrand eiendom AS www.storebrand.no/eiendom Ansvarlig redaktør runa Braathen

redaksjon turid Kjersem Profil, tlf: 90 93 59 79 design og layout King Design AS Trykk Stens trykkeri AS

Information

4 pages

Report File (DMCA)

Our content is added by our users. We aim to remove reported files within 1 working day. Please use this link to notify us:

Report this file as copyright or inappropriate

597801