Read oa-2709-2011-s6.pdf text version

Oppl a n d arbei derbl a d ·

t i r sdag 27. sep t em ber 2011

Vaktsjef/nyhetsleder kveld/helg: Martin Bækkelund Øyvin Søraa Typografer: Liv Olsby Geir Haugom Bodil Kløvstad

nyhe ter

www.oa.no

Stig Henning Nilsen Dag Nestaker Connie Therese G. Mathisen

Får bygge ut

KaPP: Et enstemmig planutvalg i Østre Toten åpner for boligbygging i Evenlia på Kapp. Området tas nå inn i kommunedelplanen for Kapp, som sendes ut på nytt offentlig ettersyn. I det nye planforslaget er det lagt inn atkomstvei til Evenlia øst for eksisterende bebyggelse i området.

Konkursras i S

Kjørte av vegen

BeGNaDaleN: Politiet fikk melding om en utforkjøring med bil på E16 ved avkjørsel Muggedalen sent søndag kveld. Bilen var på vei nordover og kjørte ut på en forholdsvis rett strekning. Tre menn i bilen er hjemmehørende på Vestlandet. Alle ble kjørt til sykehuset på Hønefoss, men bare én ble innlagt, på grunn av blant annet armbrudd. Føreren blir anmeldt og førerkortet er beslaglagt.

Biltyveri

RauFOss: En Ford Scorpio med registreringsnummer RH 14859 ble stjålet fra Sagvollveien på Raufoss natt til mandag.

Stjal pengeskrin

HuNNDaleN: Et pengeskrin forsvant fra kontoret på et bilverksted i Hunndalen mandag formiddag.

Bilskilt stjålet

GJØVIK: En bileier oppdaget sent søndag kveld at bilen som var parkert i sentrum av Gjøvik fra torsdag til søndag, var blitt frastjålet begge kjennemerker, JU 89139. Også to registreringsskilt med nummeret JD 56270 er stjålet fra en bil i Gjøvik. Dette skjedde i Kalkveien natt til mandag, opplyser politiet.

PC stjålet

GJØVIK: I løpet av natt til mandag er det knust ei bilrute i en bil som sto parkert ved eierens bopel i Gjøvik. Fra bilen er det stjålet en pcveske som inneholdt pc og et modem. Politiet har vært på stedet, og forholdet er anmeldt.

FJellstua: Før banken, som har store krav i boet, og bostyret har gjort sitt, forblir det minimalt med aktivitet ved Gamlestølen bekrefter Kjell Bergum.

etNeDal : Oslo-

Promillekjøring

leNa: En bilfører er fratatt førerkortet på grunn av mistanke om kjøring i beruset tilstand på Fylkesvei 33 i Østre Toten mandag morgen.

mannen Morten Berntsen feide inn over Synnfjellet med sine hytteprosjekter. Nå er han borte, og flere selskaper er slått konkurs.

arneNæss

høst. Signup as og Signup bygg og anlegg as ble avviklet sist høst. Nå var det kun «tomme skall» igjen i selskapene idet vi har solgt/overdratt eiendommene til nye selskaper/nye eiere, forklarer Berntsen.

Tungt å drive

For fort

eINa: En bilfører ble målt til 110 kilometer i timen i 70sonen på Riksvei 4 ved Eina mandag morgen. Førerkortet hans er beslaglagt.

Uten førerkort

DOKKa: Ei jente i tenårene ble stoppet av politiet i Dokka sentrum søndag kveld. Hun ble anmeldt for kjøring uten å ha gyldig førerkort.

I oktober 2008 inviterte Morten Berntsen, Thomas Chr. Lensby samt Kjell Bergum til åpning av den nye fjellstua ved Gamlestølen. Et kjærkomment tilbud til de mange som etter hvert har funnet sitt hytteparadis i områdene rundt Synnfjell-massivet. Ordfører Jan Arild Berg sto for åpningen. Berntsen hadde kjøpt opp grunn og startet utbygging av hytteområder. Nå er han helt ute av næringsvirksomhet ved Gamlestølen. ­ Det er riktig. Vi begjærte oppbud for de siste selskapene nå i

­ Dere gikk høyt på banen med planene. Ble det tyngre enn forventet? ­ Ja det viste seg å være tungt å drive. Men ingen kunder har tapt penger på at vi nå begjærte oppbud for selskapene, og alle kundene vi har hatt er godt fornøyde, sier Berntsen. ­ Hva med underleverandører? ­ Klart noen underleverandører har tapt penger. ­ Hvor mye? ­ Nei det husker jeg ikke, da må du snakke med bostyrer.

er årsaken til disse betydelige betalingsvanskene? ­ Det ønsker jeg ikke å kommentere. Men som sagt det var tungt å drive i Etnedal. ­ Men dere er aktive med nye virksomheter? Ser blant annet at dere har hatt hytteprosjekter i en annen del av Etnedal, Fjellsbygda opp mot Tonsåsen, gjennom selskapet Haab as? ­ Ja vi driver med litt forskjellig, men i en annen skalering, avslutter Berntsen.

blant annet utleiehytter. Fjellstua på Gamlestølen var en del av selskapets portefølje.

30 inkassosaker

Konkurser

Mange inkassosaker

­ Vi ser av Brønnøysundregistrene at selskaper du har vært involvert i har svært mange inkassosaker mot seg. et selskap alene, Sat24 as, har over 30. Hva

1. september i år ble Sat24 as, Sat24 Utvikling as og Sat24 Holding as tinglyst konkurs. Sat24 Holding as var morselskap for de to øvrige Sat24 selskapene, samt begge Signup-selskapene og Miljøhytta as. Sat24 as hadde et resultat før skatt på til sammen minus seks millioner i 08 og 09. Egenkapitalen var nær minus seks millioner. De fikk overført 5,6 millioner i konsernbidrag i 2009, uten at det reddet selskapet. Selskapet ervervet i 2008 eiendom ved Gamlestølen og bygde

Sat24 Utvikling as solgte tomter, og i 09 fikk de et driftsresultat på om lag seks millioner. Det ble altså overført Sat24 as. For de fem konkursrammede selskapene er antallet inkassosaker over 50. Blant annet meldte Sparebank 1 Hallingdal et krav på over ni millioner i mars i år mot selskapet Sat24 Utvikling. Bare noen dager før tinglyste de et pant på fem millioner overfor Sat24 as. Banken hadde også factoringavtale på tre millioner i selskapet Signup as, samt pant på en million i varelageret til Signup bygg og anlegg as. Signup as ble tinglyst konkurs 8. september i 2010, mens Signup bygg og anlegg as fikk samme skjebne 1. oktober samme år. Dette er navn hytteeiere i området kjenner som kontraktspartnere. Det er skiftesamling for Sat24selskapene i morgen, onsdag.

Information

1 pages

Find more like this

Report File (DMCA)

Our content is added by our users. We aim to remove reported files within 1 working day. Please use this link to notify us:

Report this file as copyright or inappropriate

877648