Read BioKleen 8 sid Finsk.indd text version

YMPÄRISTÖYSTÄVÄLLISET PESUAINEET

Kombiliina

Kombiliina ulkokäyttöön

Julkisivupesu

Levä- ja Homepesu

Töhrysuoja

Maalarinpesu kombiliinalle

Maalarinpesu kombiliinalle ulkokäyttöön

Julkisivupesu Pro

Markiisipesu

Töhrynpoisto

Maalarinpesu

Käsienpesu Pro

Julkisivupesu Kivi

Pensselipesu

Lateksinpoisto

BIOkleen on kattava puhdistus- ja pesuainesarja, josta löytyy laadukas ja toimiva tuote niin kotimaalarille kuin ammattilaisellekin. BIOkleen-tuotteet ovat tehokkaita, käytännöllisiä ja taloudellisia. Pesuaineiden tehoainepitoisuus on korkea, joten laimentamalla ne ovat erittäin riittoisia.

Kotikäyttöön suunnitellut pesuaineet ovat turvallisia käyttää. Ne eivät syövytä, himmennä tai haalista pintoja ja ovat lisäksi biologisesti hajoavia ja ympäristöystävällisiä. BIOkleenillä puhdasta vaivatta!

Maahantuoja:

Takkatie 3, PL 107, FI-00371 Helsinki www.teknos.com

Pesuliina maalattaville pinnoille. Ei huuhtelua ­ heti valmis maalausalusta. PUHDASTA KOMBILIINALLA Froteeliina, johon on imeytetty Maalarinpesua Kombiliinalle. Heti käyttövalmis pesuliina istuu tukevasti käteen. Poistaa lian pintoja syövyttämättä tai himmentämättä. Muodostaa hyvän tartunta-alustan kaikentyyppisille maaleille. Kombiliinalla pyyhittyä pintaa ei tarvitse huuhdella ennen maalausta. Pinta on kuivuttuaan heti maalausvalmis! Suuria pintoja puhdistettaessa likaantunut Kombiliina huuhdotaan vedellä, väännetään kuivaksi ja kostutetaan uudelleen Maalarinpesulla Kombiliinalle. Kombiliina on kestävä ja pestävä. Se voidaan pestä käsin tai pesukoneessa, kostuttaa Maalarinpesulla Kombiliinalle ja käyttää uudelleen.

KOMBILIINA

Huuhtelematta maalausvalmis alusta. KOMBILIINAN PESULIUOS Laimentamatta valmis pesuliuos. Suuria pintoja puhdistettaessa Kombiliina kostutetaan suoraan pullosta. Puhdistaa syövyttämättä ja himmentämättä pintoja ja muodostaa hyvän tartuntaalustan kaikentyyppisille maaleille. Ei enää painavia vesiämpäreitä eikä huuhtelua. Ei pesuainevalumia eikä -roiskeita. Ympäristöystävällinen ja biologisesti hajoava.

MAALARINPESU

KOMBILIINALLE

Ei syövytä lasia eikä alumiinia, ei himmennä maalipintoja.

Kaikenlaisten pintojen pesuun sisätiloissa ennen maalausta. Puhdistaa syövyttämättä tai himmentämättä ja antaa hyvän tartuntapohjan kaikentyyppisille maaleille.

MAALARINPESU

Ei syövytä lasia eikä alumiinia, ei himmennä maalipintoja.

KÄYTTÖ Likaantumisasteesta riippuen sekoitetaan 1­5 dl Maalarinpesua 5 litraan vettä. Maalattava pinta puhdistetaan pesuharjalla tai sienellä. Puhdistettu pinta pyyhitään puhtaalla, kostealla rievulla tai sienellä, joka tarvittaessa huuhdellaan puhtaalla vedellä. Pinnan annetaan kuivua ennen maalausta. Ympäristöystävällinen ja biologisesti hajoava.

Pesuliina maalattaville pinnoille. Ei huuhtelua ­ heti valmis maalausalusta. PUHDASTA ULKOPINTOJEN KOMBILIINALLA Froteeliina johon on imeytetty Maalarinpesua Kombiliinalle Ulkokäyttöön. Heti käyttövalmis, pesuliina istuu tukevasti käteen. Puhdistaa syövyttämättä tai himmentämättä pintoja, ja muodostaa hyvän tartunta-alustan kaikentyyppisille maaleille. Kombiliinalla pyyhittyä pintaa ei tarvitse huuhdella ennen maalausta. Pinta on kuivuttuaan heti maalausvalmis! Suuria pintoja puhdistettaessa likaantunut Kombiliina Ulkokäyttöön huuhdotaan vedellä, väännetään kuivaksi ja kostutetaan uudestaan Maalarinpesulla Kombiliinalle Ulkokäyttöön. Kombiliina Ulkokäyttöön on kestävä ja pestävä. Se voidaan pestä käsin tai pesukoneessa, kostuttaa Maalarinpesulla Kombiliinalle Ulkokäyttöön ja käyttää uudelleen.

KOMBILIINA

ULKOKÄYTTÖÖN

Huuhtelematta maalausvalmis alusta. ULKOPINTOJEN KOMBILIINAN PESULIUOS Laimentamatta valmis pesuliuos. Suuria pintoja puhdistettaessa Kombiliina Ulkokäyttöön kostutetaan suoraan pullosta. Puhdistaa syövyttämättä ja himmentämättä pintoja ja antaa hyvän tartunta-alustan kaikentyyppisille maaleille. Ei enää painavia vesiämpäreitä eikä huuhtelua. Ei pesuainevalumia eikä -roiskeita. Ympäristöystävällinen ja biologisesti hajoava.

MAALARINPESU

KOMBILIINALLE

Ei syövytä lasia eikä alumiinia, ei himmennä maalipintoja.

ULKOKÄYTTÖÖN

Liuottaa tehokkaasti useimmat kuivuneetkin maalityypit, liimat, kitit jne. KÄYTTÖ Pieni määrä Käsienpesu Pro:ta kaadetaan kuiville käsille ja hierotaan, kunnes kaikki lika on liuennut. Tämän jälkeen kädet kostutetaan vedellä ja hieromista jatketaan. Lopuksi kädet huuhdellaan vedellä ja kuivataan. Käsienpesu Pro on hellävarainen iholle. Sen pH on sama kuin iholla ja se sisältää kasviöljyjä, jotka palauttavat ihon kosteuden. Käsienpesu Pro ei sisällä hiilivetyliuottimia ja se on ympäristöystävällinen sekä biologisesti hajoava.

KÄSIENPESU

PRO

Kaikenlaisten julkisivujen ja muiden ulkopintojen pesuun. Puhdistaa ja antaa hyvän tartuntapohjan kaikentyyppisille maaleille. Soveltuu myös huoltopesuun ilman sitä seuraavaa maalausta.

JULKISIVUPESU

Ei syövytä lasia eikä alumiinia.

KÄYTTÖ Pinnan likaantumisasteesta riippuen sekoitetaan 1­5 dl Julkisivupesua 10 litraan vettä. Julkisivupesu levitetään pestäville pinnoille harjalla, ruiskulla tai pesuaineannostelijalla varustetulla painepesurilla. Pesuliuoksen annetaan vaikuttaa 10­20 minuuttia. Pinta kastellaan uudelleen, jos se alkaa kuivua. Pesua suorassa auringonpaisteessa tulee välttää. Vaikeasti likaantuneilla pinnoilla pesutehoa lisätään harjaamalla tai painepesurilla. Pesuliuos ja sen roiskeet huuhdellaan pois runsaalla, puhtaalla vedellä. Ympäristöystävällinen ja biologisesti hajoava.

Vaikeasti likaantuneiden julkisivujen puhdistukseen, levien, sammalen ja homeen poistoon sekä maalattavien pintojen peittaukseen. Poistaa tuoreesta betonipinnasta muottiöljyn.

JULKISIVUPESU PRO

KÄYTTÖ Huokoiset ja imevät pinnat esikastellaan vedellä ennen pesua. Pesuainetta laimennetaan pinnan likaisuudesta riippuen suhteessa 1:10­1:20 vedellä. Pesuliuos levitetään pinnalle painepesurilla tai matalapaineruiskulla. Annetaan vaikuttaa 10­20 min. Pinta kastellaan uudelleen, jos se alkaa kuivua. Vaikeasti likaantuneilla pinnoilla pesutehoa lisätään harjaamalla tai painepesurilla (80­140 bar, 40­60°C). Pesuliuos ja sen roiskeet huuhdellaan pois runsaalla, puhtaalla vedellä. Tarkemmat käyttöohjeet löytyvät tuotteen tuoteselosteesta. Ympäristöystävällinen ja biologisesti hajoava. Julkisivupesu Pro on alkalinen puhdistusaine ammattikäyttöön. Ympäristö on suojattava roiskeilta. Likaantunut pesuvesi on johdettava viemäriin.

Vaikeasti likaantuneiden tiilipintojen sekä muiden kiviainespintojen puhdistukseen sekä ruosteraitojen, kalkin, suolasaostumien ja sementtijäämien poistoon.

JULKISIVUPESU KIVI

KÄYTTÖ Huokoiset ja imevät pinnat esikastellaan vedellä ennen pesua. Pesuainetta laimennetaan pinnan likaisuudesta riippuen suhteessa 1:20­1:50 vedellä, ei kuumalla. Pesuliuos levitetään pinnalle painepesurilla tai matalapaineruiskulla. Annetaan vaikuttaa 10­20 min. Pinta kastellaan uudelleen, jos se alkaa kuivua. Vaikeasti likaantuneilla pinnoilla pesutehoa lisätään harjaamalla tai painepesurilla (80­140 bar, 40­60°C). Pesuliuos ja sen roiskeet huuhdellaan pois runsaalla, puhtaalla vedellä. Tarkemmat käyttöohjeet löytyvät tuotteen tuoteselosteesta. Ympäristöystävällinen ja biologisesti hajoava. Julkisivupesu Kivi on hapan puhdistusaine ammattikäyttöön. Se sisältää suolahappoa. Ympäristö on suojattava roiskeilta. Likaantunut pesuvesi on johdettava viemäriin.

JULKISIVUPESUAINEEN VALINTAOPAS

Alla olevasta taulukosta voit valita tarkoitukseesi parhaiten soveltuvan pesuaineen.

JULKISIVUPESU Ulkopintojen yleispesuaine, joka soveltuu lähes kaikille pinnoille. Julkisivupesu ei syövytä eikä himmennä arkojakaan materiaaleja, joten se sopii myös kaikenlaisten ulkopintojen säännölliseen huoltopesuun runsaasti laimennettuna. Julkisivupesulle on myönnetty Pohjoismainen ympäristömerkki ­ Joutsenmerkki. Ammattikäyttöön suunnitellut Julkisivupesu Kivi tai Julkisivupesu Pro valitaan pesuaineeksi runsaasti likaantuneille ulkopinnoille. Julkisivupesu Kiveä ja Julkisivupesu Pro:ta saa ainoastaan poikkeustapauksissa käyttää muilla kuin alla mainituilla pinnoilla.

JULKISIVUPESU KIVI

Laimentamattomana pH noin 1

JULKISIVUPESU

Laimentamattomana pH noin 11,7

JULKISIVUPESU PRO

Laimentamattomana pH noin 13

Käyttökohteet: lasittamaton tiili lasittamaton kaakeli lasittamaton klinkkeri kovat luonnonkivipinnat; kuten graniitti hiekkakivi

HUOM! Ei saa käyttää lasitetuilla, kiillotetuilla tai kalkkipitoisilla pinnoilla, kuten kalkkikivi tai marmori Irrottaa ja puhdistaa ruosteraidat, metallioksidit, kalkin, suolasaostumat ja sementtijäämät

Käyttökohteet: kalkkikivi marmori tiili kaakeli klinkkeri kvartsi hiekkakivi graniitti alumiini pelti maalatut pinnat puu rappaus betoni

Yleispesuaine kaikille pinnoille.

Käyttökohteet: pelti maalatut pinnat rappaus betoni

HUOM! Himmentää maalipinnan. Ei saa käyttää maalipinnoille joita ei ylimaalata. Syövyttää lasia ja alumiinia. Irrottaa lian tehokkaasti ja poistaa levät, homeen ja bakteerit sekä betonia puhdistettaessa muottiöljyn.

Puhdistaa levien ja homeen likaamat pinnat sisä- ja ulkotiloissa. Desinfioi. Ei syövytä lasia eikä haalista maalipintaa.

HOMEPESU

Ei syövytä lasia eikä alumiinia.

LEVÄ- JA

KÄYTTÖ Levä- ja homepesua käytetään laimentamattomana, tai laimennettuna vedellä suhteessa 1:10­1:50 mikäli levä- ja homekasvusto on vähäistä. Pesuaine levitetään puhdistettavalle pinnalle pesuharjalla, sienellä tai ruiskulla ja sen annetaan vaikuttaa 10­30 min. Pinta kastellaan uudelleen, jos se alkaa kuivua. Pesua suorassa auringonpaisteessa tulee välttää. Vaikeasti likaantuneet pinnat pestään karkealla harjalla tai painepesurilla. Pesuaine ja mahdolliset roiskeet ympäristöstä huuhdellaan runsaalla, puhtaalla vedellä. Ympäristöystävällinen ja biologisesti hajoava.

Puhdistaa kankaiset puutarhavarjot, markiisit, veneiden ja asuntovaunujen kuomut, puutarhakalusteiden istuintyynyt sekä muut ulkona käytettävät tekstiilit.

MARKIISIPESU

Ei syövytä lasia eikä alumiinia, ei vaurioita eikä valkaise kangaspintoja.

KÄYTTÖ Markiisipesua käytetään laimentamattomana tai laimennettuna vedellä korkeintaan suhteessa 1:10, pinnan likaantumisasteesta riippuen. Puhdistettavien pintojen tulee olla mahdollisimman pystysuorassa. Pesuaine levitetään pestävälle pinnalle pesuharjalla, pesusienellä, ruiskulla tai painepesurilla alhaalta ylöspäin edeten valumaraitojen välttämiseksi. Pesuaineen annetaan vaikuttaa 5­10 min, mutta se ei saa kuivua pintaan. Pesutehoa voidaan lisätä harjaamalla tai sienellä hankaamalla. Lopuksi pesuaine huuhdellaan runsaalla, puhtaalla vedellä. Markiisipesu ei yleensä vahingoita kasveja, mutta erityisen arat kasvit voidaan kuitenkin suojata muovilla tai kastelemalla ne vedellä ennen pesua. Ympäristöystävällinen ja biologisesti hajoava.

Liuottaa kuivunuttakin maalia ja puhdistaa tehokkaasti siveltimet, maaliruiskut ja muut työkalut. Pensselipesun sisältämät luonnolliset kasviöljyt pitävät siveltimet pitkään pehmeinä.

PENSSELIPESU

KÄYTTÖ Sivellin kastellaan kauttaaltaan Pensselipesulla, liuennut maali kaavitaan pois ja sivellin huuhdellaan puhtaaksi vedellä. Mikäli maali on alkanut kuivua, harjataan irtonainen maali ensin pois ja sivellintä liotetaan Pensselipesuun upotettuna kunnes kaikki maali on liuennut. Pensselipesu ei ole palava neste. Ympäristöystävällinen ja biologisesti hajoava.

TÖHRYSUOJA

Väritön suoja rakennepinnoille

Töhrysuoja on väritön, puolihimmeä suojalakka, joka ei muuta alustan väriä. Töhrysuojalla voidaan suojata kaikki sotkemiselle alttiina olevat rakennepinnat, myös huokoiset ja imevät pinnat. Töhrysuojalla käsitellyt pinnat on helppo puhdistaa painepesurilla ja kuumalla vedellä. KÄYTTÖ Töhrysuoja levitetään suojattavalle pinnalle siveltimellä, telalla tai ruiskulla. Tuote on levitettävä huolellisesti niin, että pinnasta tulee tasainen ja peittävä. Imeviä alustoja käsiteltäessä pintojen annetaan ensimmäisen Töhrysuoja-käsittelyn jälkeen kuivua 1 tunti, jonka jälkeen käsittely uusitaan. Riittoisuus on 7­10 m²/l levityskerralla, huokoisilla ja imevillä alustoilla pienempi. Tarkemmat käyttöohjeet löytyvät tuotteen tuoteselosteesta. Ympäristöystävällinen ja biologisesti hajoava.

TÖHRYNPOISTO

Töhrynpoisto liuottaa ja poistaa tehokkaasti tussin, kuulakynän, spraymaalin, tarraliiman, kengänjäljet ym. tahrat ja sotkut. Nopeuttaa kuumalla vedellä laimennettuna Töhrysuojalla suojattujen pintojen puhdistusta. KÄYTTÖ Voidaan käyttää useilla pinnoilla, esim. maali-, betoni-, kiviaines-, puu-, laatta-, lasi- ja metallipinnoilla. Aine saattaa vaurioittaa akrylaattimaali- ja muovipintoja. Töhrynpoisto levitetään puhdistettavalle pinnalle siveltimellä tai ruiskulla. Liuenneet töhryt on poistettava heti pesemällä/pyyhkimällä veteen suhteessa 1:20 laimennetulla Maalarinpesulla. Lopuksi pinta huuhdellaan puhtaalla vedellä. Suurilla pinnoilla voidaan käyttää painepesuria painella 60­140 bar alustasta riippuen. Tarkemmat käyttöohjeet löytyvät tuotteen tuoteselosteesta. Ympäristöystävällinen ja biologisesti hajoava.

Vesiliukoinen maalinpoistoaine, joka irrottaa tehokkaasti kaikki vesiohenteiset maalit sisä- ja ulkotiloissa. KÄYTTÖ Lateksinpoisto levitetään poistettavalle maalipinnalle siveltimellä, telalla tai ruiskulla tasaisesti runsaana kerroksena, koska aine imeytyy maaliin. Annetaan vaikuttaa lämpötilasta riippuen noin 1 tunti tai kunnes maalikerros on kokonaisuudessaan pehmennyt ja irronnut. Irronnut maalikerros voidaan poistaa: · kaapimalla ja harjaamalla maalijäämät irti karkealla harjalla ja huuhtelemalla pinta huolellisesti vedellä · suurilta pinnoilta painepesurilla (paine 80­140 bar), mieluiten kuumalla, 70­90asteisella vedellä Ympäröivät pinnat on suojattava roiskeilta ja irronneelta maalilta, koska Lateksinpoisto saattaa vaurioittaa myös muita kuin vesiohenteisia maaleja sekä muovia ja muita pintoja. Tarkemmat käyttöohjeet löytyvät tuotteen tuoteselosteesta. Ympäristöystävällinen ja biologisesti hajoava.

LATEKSINPOISTO

TEKNOS Oy

on yksi pohjoismaiden suurimmista maalinvalmistajista ja toimintamme on jatkunut vakaana jo yli sadan vuoden ajan. Teknos on koko historiansa ajan ollut vahvan teknisen osaamisen ja kemian tuntemuksen avulla alan suunnannäyttäjä. Tutkimusosastomme, tuotekehityksemme ja yhteistyökumppanimme ovat kehittäneet jatkuvasti uusia tuotteita, joihin luottavat kotimaalareiden ohella niin teollisuus kuin ammattimaalaritkin.

BIOkleen AB

on aloittanut toimintansa vuonna 1985 Uddevallassa etelä-Ruotsissa. BIOkleenin tuotekehitys on keskittynyt luomaan uudenaikaisia puhdistus- ja huoltokemikaaleja useille eri käyttöalueille: rakennusmaalaukseen, kotiin ja puutarhaan, autonhuoltoon, laitoshuoltoon sekä erikoistuotteita teollisuuden käyttöön. BIOkleen AB:n toimintaidea on kehittää jatkuvasti uusia erikoistuotteita maalattujen pintojen pesuun sisä- ja ulkotiloissa ­ ja aina ympäristönäkökohdat huomioiden.

Joutsenmerkittyjä tuotteita

Ruotsin SIS miljömärkning AB on myöntänyt BIOkleenille Joutsenmerkin seuraaville BIOkleentuotteille: · BIOkleen Julkisivupesu · BIOkleen Levä- ja Homepesu · BIOkleen Maalarinpesu Nämä ovat lajissaan ensimmäiset tuotteet, joilla on oikeus käyttää Joutsenmerkkiä.

Joutsenmerkitty tuote

· on tehokas ja toimiva ­ teho testataan ja hyväksytään ennen Joutsenmerkin myöntämistä

Niklasssons Tryckeri AB Mellerud Sweden 0406

· kuormittaa ympäristöä mahdollisimman vähän koko elinkaarensa ajan; BIOkleen-tuotteiden raaka-aineiden tuotannossa, tuotantoprosessissa, käytössä ja biohajoavuudessa · koostuu joutsenmerkityistä raaka-aineista, joten koko lopputuote on ympäristöystävällinen · BIOkleen-pesuaineiden tehoainepitoisuus on korkea, joten laimentamalla ne ovat erittäin riittoisia = veden pakkaaminen ja kuljetus vähenee

BIOkleen AB Norra Drottninggatan 21, 4 vån. 451 31 Uddevalla www.biokleen.se

Information

BioKleen 8 sid Finsk.indd

8 pages

Report File (DMCA)

Our content is added by our users. We aim to remove reported files within 1 working day. Please use this link to notify us:

Report this file as copyright or inappropriate

337616


Notice: fwrite(): send of 240 bytes failed with errno=104 Connection reset by peer in /home/readbag.com/web/sphinxapi.php on line 531