Read folder_workshop.pdf text version

noord - holland

SPECIALISATIEWORKSHOPS

MUZIEKTHEATER

SHOWMUSICALDANS SOLOZANG

THEATERSPORT TAPDANCE

SAARTJE TADEMA

WORKSHOP SHOWMUSICALDANS

Leeftijd: Dag en tijd: vanaf 13 jaar zaterdag, van 15:00 tot 16:30 Aantal lessen: 25, start 6 november 2010 Docent: Leon de Graaf Kosten per leerling: 110,(deze specialisatieworkshop gaat door bij een minimum van 12 aanmeldingen)

Ben jij wel eens naar een show of musical geweest, en dacht je achteraf: "Dat wil ik ook!"? Zou jij willen weten hoe het voelt om te dansen op spetterende nummers uit musicals zoals Cats, Chicago, The Wiz, en West Side Story? En heb jij altijd al een keer willen dansen op hoge zwarte hakken, in een smoking en met een bolhoedje? Dan is het keuzevak SHOW&MUSICALDANS echt iets voor jou!

Tijdens deze workshop ga je bestaande en nieuwe choreografieën leren op nummers uit bekende shows/musicals. Ook ga je leren hoe je met je uitstraling moet werken, en krachtig te dansen. Dus wil je de smaak van glans en glitter proeven, en wil je beter, mooier en met power leren dansen? SCHRIJF JE HEEL SNEL IN WANT VOL = VOL Alles wat in deze workshop gedaan wordt, komt samen in een vette eindpresentatie voor ouders, familie en vrienden. Een show compleet met kostuums, licht en glamour. Deze ervaring mag je niet missen! Hopelijk tot op de dansvloer....where it begins!

WORKSHOP MUZIEKTHEATER

Leeftijd: Dag en tijd: Aantal lessen: Docenten: Kosten per leerling: vanaf 8 jaar donderdag, van 19:00 tot 20:30 4, start 12 mei 2011 Ellen Hekstra, Charo Duran 30,-

(deze specialisatieworkshop gaat door bij een minimum van 14 aanmeldingen)

Wat voor klanken kun je maken met verschillende instrumenten? Zoals een harp, een fluit, verschillende soorten gitaren, een samba-bal in de vorm van een ei, een tamboerijn, maar ook een piano of een keyboard? Hiernaar gaan we in de workshop Muziektheater met z'n allen op zoek! Misschien speel je al een instrument of heb je nog nooit een instrument aangeraakt? Dat maakt bij Muziektheater helemaal niets uit, want daarin word je begeleid door maar liefst twee docenten; Ellen Hekstra (muziek en harpdocente) en Charo Duran (zang/piano)

Al improviserend maken we samen een muziekstuk, waar we vervolgens een verhaal bij bedenken: we maken er dus theater van! Wat voor sfeer heeft de muziek? Wat verbeeld je je bij de klanken?

Dit gaan we uitbeelden in beweging, dans, acteerspel en... een groot kunstwerk! Zou je een klank kunnen tekenen of schilderen? Jullie mogen je fantasie loslaten op een hele grote behangrol, met kwasten, potten verf en stiften. In 4 lessen van 1,5 uur werken we naar een eind-

presentatie toe, waar iedereen mag komen kijken naar een muziektheaterstuk gemaakt door jullie zelf! Dus lijkt het je leuk om kennis te maken met verschillende instrumenten, je verbeelding en fantasie te gebruiken en samen muzikaal theater te maken? Schrijf je dan nu in!

WORKSHOP SAARTJE TADEMA (naar het boek van Thea Beckman)

Leeftijd: van 8 tot 12 jaar Leeftijd: vanaf 8 jaar Dag en tijd: woensdag, van 19:00 tot 20:15 Dag en tijd: donderdag. Van 19:00u tot 20:30u. Aantal lessen: 22, start 4, januari 2011 2011 Aantal lessen: 5 start 12 mei specialisatieworkshop Docent: Shanna Chatterjee Hekstra, Charo(dezeeen minimum van 12 engaat Docenten: Ellen Duran door bij een Kosten per leerling: 105,Kosten per leerling: 30,maximum van 20 aanmeldingen)

Saartje Tadema is pas zeven jaar als haar ouders komen te overlijden. Ze komt terecht in het Burgerweeshuis van Amsterdam. Steeds wordt haar verteld dat weeskinderen dankbaar en gehoorzaam moeten zijn, en dat zijn niet bepaald Saartjes sterkste kanten. Tijdens de moeilijke jaren kijkt ze hoopvol uit naar de dag dat ze het weeshuis mag verlaten... Vanaf januari gaan we één avond in de week aan de slag met de scènes en teksten uit het boek van Thea Beckman. We schrijven teksten en iedereen krijgt een rol. Samen gaan we op zoek naar het verhaal van Sara Tadema in het voormalige weeshuis aan de Weeshuistuin in Hoorn. Tot 1958 is het gebouw van Talenten Theater namelijk ook een weeshuis geweest! We werken naar een voorstelling toe die in juni voor publiek gespeeld gaat worden.

WORKSHOP SOLOZANG

Leeftijd: vanaf 11 jaar Dag en tijd: woensdag, van 19:30 tot 21:00 Aantal lessen: 9, start 2 maart 2011 Docent: Daphne Groot Kosten per leerling: 50,(deze specialisatieworkshop gaat door bij een minimum van 12 aanmeldingen)

Voor de kinderen die graag willen zingen en meer specialisatie willen op het gebied daarvan kunnen meedoen aan de workshop "Solo zang". Dus krijg je niet genoeg van zingen? Ben je niet bang om dat alleen te doen? Ben je 11 jaar of ouder? Kom dan naar het keuze vak `Solo zang'. Daar leer je met een kleine groep hoe je het beste een solo nummer kunt zingen en presenteren aan publiek. Daarnaast gaan we ook werken aan duetten, trio's en groepsnummers. Aan het eind van de 9 lessen is er een presentatie voor iedereen die maar wil komen luisteren! Doe mee en laat je horen!

WORKSHOP TAPDANCE

Leeftijd: vanaf 12 jaar Dag en tijd: zaterdag, van 13:15 tot 14:45 Aantal lessen: 25, start 6 november 2010 Docent: Stephan Hendrikse Kosten per leerling: 110,(deze Specialisatieworkshop gaat door bij een minimum van 15 aanmeldingen)

IS HET MOEILIJK? Dat hangt heel erg af van je gevoel voor ritme en je leergierigheid. Maar tegelijkertijd ontwikkel je ook ritme- en maatgevoel. Tappen is vooral heel erg leuk om te doen en je zult merken dat het een kick geeft zodra je de technieken onder de knie krijgt. Een aardige bijkomstigheid is dat het ook nog goed is voor je conditie!

Tenslotte gaan we met de aangeleerde techniek choreografieën maken en wie weet waar we dan allemaal kunnen gaan optreden...? Sowieso tijdens de speciale Specialisatieparade in juni op het TalentenTheater. Van de 9 lessen is er een presentatie voor iedereen die maar wil komen luisteren! Doe mee en laat je horen!

Tapschoenen moet je zelf aanschaffen. (te koop bij o.a. Papillon Alkmaar/Amsterdam Moving- Amsterdam, of via internet, bv www.dansmarkt.nl. Voor de dames; schaf tapschoenen aan met een brede, lage hak. De modellen met de hoge smalle hakken zijn lastig en geven weinig klank .

WORKSHOP THEATERSPORT

Leeftijd: vanaf 12 jaar Dag en tijd: zaterdag, van14:00 tot 15:30 Aantal lessen: 18, start 8 januari 2011 Docent: Rik Eckhardt Kosten per leerling: 100,(deze Specialisatieworkshop gaat door bij een minimum van 10 aanmeldingen)

Ben jij een impro-gladiator? Improvisatietheater ken je waarschijnlijk van het televisieprogramma De Lama's. Maar is zelf improviseren wel zo makkelijk als die Lama's doen lijken? Onder het motto `improviseren kun je leren', gaan we de tweede helft van het schooljaar aan de slag met diverse theatersportgames. Theatersport is een vorm van improvisatietheater waarbij het publiek de ingrediënten van de scène bepaalt. Jij als acteur maakt van die ingrediënten de `heerlijkste improvisatiegerechten'. Dus heb jij het lef om zonder script het podium op te stappen en durf jij het gevecht aan met je medespeler en het publiek, schrijf je dan in voor de specialisatie Theatersport!

gra sche

vormgeving

grafisch ontwerp:

Annelies Vink

www.vinkgrafischevormgeving.nl

Bij tapdance leer je, uiteraard voorzien van tapschoenen, hoe je kunt drummen met je voeten. Jij bepaalt het ritme, jij maakt al dansend de muziek met je lijf. Je leert in dit eerste jaar de belangrijkste basispassen van waaruit je aan de slag kunt.

Information

4 pages

Report File (DMCA)

Our content is added by our users. We aim to remove reported files within 1 working day. Please use this link to notify us:

Report this file as copyright or inappropriate

48710


Notice: fwrite(): send of 198 bytes failed with errno=104 Connection reset by peer in /home/readbag.com/web/sphinxapi.php on line 531