Read Microsoft Word - Sanitarni pregledi.doc text version

SANITARNI PREGLED Obavezan zdravstveni pregled (sanitarni pregled) obavlja se kod odre enih kategorija zaposlenih, drugih lica i kliconosa koji se vrsi radi sprecavanja pojave zaraznih bolesti, pod uslovima, u rokovima i na nacin propisan vazeom Zakonskom regulativom (Pravilnik o obaveznim zdravstvenim pregledima odre enih kategorija zaposlenih, drugih lica i kliconosa, Sl. glasnik RS br. 20/2006). Ko podleze obavljanju zdravstvenih (sanitarnih) pregleda? Zdravstvenom pregledu podlezu lica zaposlena na poslovima: · javnog snabdevanja vodom za pie, · proizvodnje, prometa i usluzivanja zivotnih namirnica, · ishrane i nege u predskolskim ustanovama, ustanovama za kolektivni smestaj dece i omladine i ustanovama socijalne zastite za smestaj odre enih kategorija lica, · zdravstvenih pregleda, lecenje i nega bolesnika i poslovima odrzavanja higijene u zdravstvenim ustanovama i drugim oblicima obavljanja zdravstvene delatnosti na odeljenjima sa poveanim rizikom od zaraze, · pruzanja higijenske nege i ulepsavanja lica i tela i poslovima pruzanja nemedicinskih estetskih intervencija kojima se narusava integritet koze (berberske, frizerske, maserske, pedikirske, manikirske i kozmeticke usluge, kao i usluge depilacije, tetovaze, pirsinga i sl.), · proizvodnju lekova i kozmetickih sredstava zakljucno sa poslovima pakovanja tih proizvoda u originalnu ambalazu. Lica koja u toku skolovanja obavljaju obaveznu praksu na navedenim poslovima duzna su da obave zdravstvene preglede pod uslovima, u rokovima i na nacin propisan za lica zaposlena na tim poslovima. Zdravstveni pregledi vrse se pre zasnivanja radnog odnosa, odnosno pre zapocinjanja obavezne prakse na tim poslovima, i svakih sest meseci, a prema epidemioloskim indikacijama-i u roku kraem od sest meseci. Sanitarni pregled se obavlja: · u Zavodu za javno zdravlje Uzice, ul. dr Veselina Marinkovi br 4, · u organizaciji narucioca na terenu prema dogovoru. Usluge se vrse po zahtevu ili ugovoru. Sta podrazumeva sanitarni pregled? lekarski pregled na gnojna, gljivicna i parazitarna oboljenja koze i vidljive sluzokoze; bakterioloski pregled brisa zdrela i nosa na Staphylococcus aureus, koagulaza pozitivan; bakterioloski pregled stolice na salmonele i sigele; laboratorijski pregled stolice na crevne protozoe.

Sta je sve potrebno da bi se obavio sanitarni pregled?

· ·

Uredno popunjena sanitarna knjizica; Povrda o uplati (uplata se moze izvrsiti na blagajni Zavoda ili ziralno (broj ziro racuna i predracun se moze dobiti na tel. 031-563-150)).

Radno vreme Obavljanje zdravstvenih pregleda i prijem materijala za laboratorijski pregled vrsi se: · svakim radnim danom 7:30-11.00 h Izdavanje sanitarnih knjizica: · svakim radnim danom od 12:00-14:00h Kontakt telefon: 031-563-150 lok.119.

Information

Microsoft Word - Sanitarni pregledi.doc

2 pages

Report File (DMCA)

Our content is added by our users. We aim to remove reported files within 1 working day. Please use this link to notify us:

Report this file as copyright or inappropriate

13965


Notice: fwrite(): send of 208 bytes failed with errno=104 Connection reset by peer in /home/readbag.com/web/sphinxapi.php on line 531